Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ

2 Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη.

3

4 Προπαρθενώνας Ο Προπαρθενώνας άρχισε να χτίζεται το 490 π.Χ. για τιμή της θεάς Αθηνάς και καταστράφηκε το 480 π.Χ. από τους Πέρσες. Ο Προπαρθενώνας άρχισε να χτίζεται το 490 π.Χ. για τιμή της θεάς Αθηνάς και καταστράφηκε το 480 π.Χ. από τους Πέρσες.

5 Χαρακτηριστικά του Παρθενώνα Ο Παρθενώνας είναι ένας ναός που χτίστηκε από τους αρχαίους Έλληνες για να τιμήσουν την θεά Αθήνα που ήταν η προστάτιδα της Αθήνας. Ο Παρθενώνας είναι ένας ναός που χτίστηκε από τους αρχαίους Έλληνες για να τιμήσουν την θεά Αθήνα που ήταν η προστάτιδα της Αθήνας. Χτίστηκε πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Χτίστηκε πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Είναι φτιαγμένο από μάρμαρο της Πεντέλης. Είναι φτιαγμένο από μάρμαρο της Πεντέλης. Μέσα στον ναό υπάρχει το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Μέσα στον ναό υπάρχει το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς.

6 Κάτοψη του ναού

7 Το Ερέχθειο

8

9 Ονομασίες ναού

10

11

12 X

13

14

15 Ο Έλγιν Επί τουρκοκρατίας ο Άγγλος λόρδος ΕΛΓΙΝ πήρε τμήματα της ζωφόρου όπου ονομάστηκαν ελγίνια μάρμαρα Επί τουρκοκρατίας ο Άγγλος λόρδος ΕΛΓΙΝ πήρε τμήματα της ζωφόρου όπου ονομάστηκαν ελγίνια μάρμαρα

16

17 ΠΡΟΠΙΛΑΙΑ Τα προπύλαια Τα προπύλαια

18 Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΙΧΕ 8 ΚΙΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΤΟΣ ΚΑΙ 17 ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ

19

20

21

22


Κατέβασμα ppt "O Παρθενώνας Δ1ΣΠΥΡΟΣΧΡΙΣΤΙΝΑ. Τι σημαίνει η λέξη Ακρόπολη Το ψηλότερο σημείο μιας πόλης που κατά την αρχαιότητα το οχύρωναν με τείχη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google