Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Νίκη της Σαμοθράκης Δημιουργήθηκε στα τέλη του 3ου - αρχές 2ου αιώνα π.Χ. (περ. στα 220 με 190 π.Χ.). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Νίκη της Σαμοθράκης Δημιουργήθηκε στα τέλη του 3ου - αρχές 2ου αιώνα π.Χ. (περ. στα 220 με 190 π.Χ.). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Νίκη της Σαμοθράκης Δημιουργήθηκε στα τέλη του 3ου - αρχές 2ου αιώνα π.Χ. (περ. στα 220 με 190 π.Χ.). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη.

2 Πού βρέθηκε;;; Βρέθηκε στον Ναό των Καβείρων της Σαμοθράκης από την αρχαιολογική αποστολή του Κάρολου Σαμπουαζό στις 15 Απριλίου του 1863.

3 Πού βρίσκεται τώρα;;; Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884. Είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στο ναό της Σαμοθράκης. Οι άλλες δύο εκτίθενται η μεν πρώτη, που αποτελεί ρωμαϊκό αντίγραφο και το βρήκαν Αυστριακοί αρχαιολόγοι, στο μουσείο Kunsthistorisches Museum της Βιέννης και η δεύτερη, που βρέθηκε από την αμερικανική αποστολή του Karl Lehmann και της Phyllis Williams-Lehmann το 1949, στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης.

4 Η ζωή της Νίκης στο Λούβρο

5

6 Πώς να είναι;;; Το άγαλμα έχει ύψος 3,28 μ. (με τα φτερά). Η θεά φιλοτεχνήθηκε από λευκό παριανό μάρμαρο. Το φόρεμά της είναι ανάλαφρο, αλλά σε μερικά σημεία κολλάει πάνω στο σώμα της. Αυτό το στυλ ονομάζεται >.

7 ΤΕΛΟΣ!!! https://el.wikipedia.org Δανάη Βαλσαμίδη :)


Κατέβασμα ppt "Η Νίκη της Σαμοθράκης Δημιουργήθηκε στα τέλη του 3ου - αρχές 2ου αιώνα π.Χ. (περ. στα 220 με 190 π.Χ.). Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google