Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αφροδίτη της Μήλου Νίκη της Σαμοθράκης Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αφροδίτη της Μήλου Νίκη της Σαμοθράκης Μάρμαρα του Παρθενώνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αφροδίτη της Μήλου

3 Νίκη της Σαμοθράκης

4 Μάρμαρα του Παρθενώνα

5 Βωμός της Περγάμου

6 Δισκοβόλος του ΜύρωναΒορέας

7 Μουσείο ιστορίας της τέχνης Βιέννης

8  Δημιούργημα της ρωμαϊκής εποχής που χρονολογείται γύρω στο 320 π.Χ.  Τα 20 περίπου αντίγραφα υποδηλώνουν τη μεγάλη φήμη του αρχαίου φιλοσόφου.  Οι βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο υποδηλώνουν ότι ο εικονιζόμενος είναι ένας άνθρωπος με σκέψη.  Τα ζυγωματικά δηλώνουν θεληματικότητα και αποφασιστικότητα.

9  Οι Αμαζόνες ήταν μυθικά πρόσωπα, γυναίκες πολεμίστριες που φημίζονται για τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και στην ιππασία.  Το ανάγλυφο βρέθηκε στην αρχαία Έφεσο και χρονολογείται τον 4 o αιώνα π.Χ.  Απεικονίζει μία πληγωμένη αμαζόνα που φέρνει το χέρι της πάνω από το κεφάλι της, φορώντας ιμάτιο δεμένο μ’ ένα δέρμα από χαλινάρι αλόγου.

10 Παλαιό Μουσείο Βερολίνου

11  Είναι γνωστή με το όνομα Αφροδίτη Heyl, γιατί αγοράστηκε το 1930 από τη συλλογή του βαρόνου Heyl.  Βρέθηκε στη Μύρινα και απεικονίζει τη θεά Αφροδίτη.  Ενδεχομένως η θεά κρατούσε στο χέρι καθρέφτη, ενώ στα δεξιά της βρισκόταν ο γιος της, Έρωτας, προς τον οποίο έστρεφε τρυφερά το βλέμμα.

12  Χάλκινο άγαλμα από τη Ρόδο που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.  Το άγαλμα σώθηκε ολόκληρο, εκτός από τα χέρια, τα οποία έχουν συμπληρωθεί σε νεότερους χρόνους.  Το χάλκινο αγόρι στηρίζεται στο αριστερό του πόδι, λυγίζει το δεξιό και εκτείνει τα χέρια ψηλά, σε μια κίνηση δέησης.

13 Γλυπτοθήκη του Μονάχου

14  Η Αθηνά της Γλυπτοθήκης του Μονάχου βρέθηκε το 1770 σε μια βίλα κοντά στη Ρώμη.  Είναι αντίγραφο του 2ου αιώνα μ.Χ. και ονομάστηκε Αθηνά Velletri από την αρχαία πόλη Vellitres.  Η θεά φορά κοντή αιγίδα που καλύπτει την πλάτη και κορινθιακό κράνος. Η έκφραση του προσώπου της είναι σοβαρή.

15  Ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α’ αγόρασε το κεφάλι της μέδουσας.  Το έργο που βρίσκεται στο Μόναχο είναι ρωμαϊκό αντίγραφο ενός κλασσικού έργου του 5ου αιώνα του Φειδία.  Θεωρείται η πρώτη απεικόνιση της μέδουσας στην ελληνική τέχνη ως ωραίας γυναίκας με φτερά στα μαλλιά και φίδια γύρω από το πρόσωπο.

16 Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

17  Χρονολογείται περί το 3000 π.Χ  Κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο.  Έχει ύψος μόνο 30 εκ.  Αποκτήθηκε από το ίδρυμα Rogers το 1947.

18  Υπολογίζεται γύρω στα μέσα του 8 ο αιώνα π.Χ  Αναπαριστά έναν πολεμιστή να μάχεται με έναν κένταυρο.  Πιθανολογείται ότι το αγαλματίδιο προέρχεται από την Ολυμπία και αναπαριστά τον Ηρακλή και τον κένταυρο Νέσσο.

19  Χρονολογείται περί τον 4 ο αιώνα.  Βρέθηκε το 1775 στην Πάρο.  Αναπαριστά ένα μικρό κοριτσάκι να αποχαιρετά τα αγαπημένα του περιστέρια.  Εκπέμπει πραότητα, αβεβαιότητα για το μέλλον και μελαγχολία.

20 Moυσείο του Λούβρου

21  Η αίθουσα του Φειδία με ρωμαικά αντίγραφα από τα αγάλματα και τα ανάγλυφα του καλλιτέχνη  Πρωτότυπα γλυπτά από την αρχαική περίοδο  Η αίθουσα με την Αφροδίτη της Μήλου  Η αίθουσα των Καρυάτιδων  Η νίκη της Σαμοθράκης,το πιο αξιοθαύμαστο καλλιτέχνημα.

22  Αντίγραφο της εποχής του Αδριανού  Έργο Ελληνιστικής εποχή  Απεικονίζεται η θεά του κυνηγιού  Με το δεξί χέρι κρατούσε το τόξο, ενώ με το αριστερό ετοιμάζεται να βγάλει ένα βέλος.

23  Σκηνή του αποχαιρετισμού του Ορφέα και της Ευριδίκης  Είναι μια τριτοπρόσωπη στήλη με προσεγμένες λεπτομέρειες  Οι μορφές είναι μεγαλοπρεπείς και επιβλητικές

24  Έργο του Φειδία που προέρχεται από τον ναό της Αθηνάς  Απεικονίζει έξι νεαρές γυναίκες, που αποτελούν μέρος της πομπής των Παναθηναίων  Στο ανάγλυφο υπάρχουν και δύο ακέφαλες ανδρικές μορφές,μάλλον αξιωματούχοι.

25

26  Βρέθηκε το 1808 στην Ιταλία  Αποτελεί αντίγραφο χάλκινου έργου του Πραξιτέλη  Μία μεγάλη σαύρα έρπει στο δέντρο την οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει

27 Παππά Σοφία Περγάμαλη Γεωργία Φραντζεσκάκη Ελευθερία


Κατέβασμα ppt "Αφροδίτη της Μήλου Νίκη της Σαμοθράκης Μάρμαρα του Παρθενώνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google