Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ελλαδα ταξιδευει στο εξωτερικο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ελλαδα ταξιδευει στο εξωτερικο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ελλαδα ταξιδευει στο εξωτερικο

2 Αφροδίτη της Μήλου

3 Νίκη της Σαμοθράκης

4 Μάρμαρα του Παρθενώνα

5 Βωμός της Περγάμου

6 Δισκοβόλος του Μύρωνα Βορέας

7 ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
Μουσείο ιστορίας της τέχνης Βιέννης ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

8 Κεφαλή Αριστοτέλη Δημιούργημα της ρωμαϊκής εποχής που χρονολογείται γύρω στο 320 π.Χ. Τα 20 περίπου αντίγραφα υποδηλώνουν τη μεγάλη φήμη του αρχαίου φιλοσόφου. Οι βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο υποδηλώνουν ότι ο εικονιζόμενος είναι ένας άνθρωπος με σκέψη. Τα ζυγωματικά δηλώνουν θεληματικότητα και αποφασιστικότητα.

9 Ανάγλυφη πληγωμένη αμαζόνα
Οι Αμαζόνες ήταν μυθικά πρόσωπα, γυναίκες πολεμίστριες που φημίζονται για τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και στην ιππασία.  Το ανάγλυφο βρέθηκε στην αρχαία Έφεσο και χρονολογείται τον 4o αιώνα π.Χ. Απεικονίζει μία πληγωμένη αμαζόνα που φέρνει το χέρι της πάνω από το κεφάλι της, φορώντας ιμάτιο δεμένο μ’ ένα δέρμα από χαλινάρι αλόγου .

10 ΠΑΛΑΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Παλαιό Μουσείο Βερολίνου ΠΑΛΑΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

11 Αφροδίτη Heyl Είναι γνωστή με το όνομα Αφροδίτη Heyl, γιατί αγοράστηκε το 1930 από τη συλλογή του βαρόνου Heyl . Βρέθηκε στη Μύρινα και απεικονίζει τη θεά Αφροδίτη. Ενδεχομένως η θεά κρατούσε στο χέρι καθρέφτη, ενώ στα δεξιά της βρισκόταν ο γιος της, Έρωτας , προς τον οποίο έστρεφε τρυφερά το βλέμμα.

12 Αγόρι που προσεύχεται Χάλκινο άγαλμα από τη Ρόδο που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Το άγαλμα σώθηκε ολόκληρο, εκτός από τα χέρια, τα οποία έχουν συμπληρωθεί σε νεότερους χρόνους. Το χάλκινο αγόρι στηρίζεται στο αριστερό του πόδι, λυγίζει το δεξιό και εκτείνει τα χέρια ψηλά, σε μια κίνηση δέησης.

13 Γλυπτοθήκη του Μονάχου

14 Αθηνά Velletri Η Αθηνά της Γλυπτοθήκης του Μονάχου βρέθηκε το 1770 σε μια βίλα κοντά στη Ρώμη. Είναι αντίγραφο του 2ου αιώνα μ.Χ. και ονομάστηκε Αθηνά Velletri από την αρχαία πόλη Vellitres . Η θεά φορά κοντή αιγίδα που καλύπτει την πλάτη και κορινθιακό κράνος. Η έκφραση του προσώπου της είναι σοβαρή.

15 Μέδουσα Rondannini Ο βασιλιάς της Βαυαρίας Λουδοβίκος Α’ αγόρασε το κεφάλι της μέδουσας. Το έργο που βρίσκεται στο Μόναχο είναι ρωμαϊκό αντίγραφο ενός κλασσικού έργου του 5ου αιώνα του Φειδία. Θεωρείται η πρώτη απεικόνιση της μέδουσας στην ελληνική τέχνη ως ωραίας γυναίκας με φτερά στα μαλλιά και φίδια γύρω από το πρόσωπο.

16 Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

17 Αρπιστής Κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο. Έχει ύψος μόνο 30 εκ.
Χρονολογείται περί το 3000 π.Χ Κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο. Έχει ύψος μόνο 30 εκ. Αποκτήθηκε από το ίδρυμα Rogers το 1947.

18 Σύμπλεγμα πολεμιστή και Κενταύρου
Σύμπλεγμα πολεμιστή και Κενταύρου Υπολογίζεται γύρω στα μέσα του 8ο αιώνα π.Χ Αναπαριστά έναν πολεμιστή να μάχεται με έναν κένταυρο. Πιθανολογείται ότι το αγαλματίδιο προέρχεται από την Ολυμπία και αναπαριστά τον Ηρακλή και τον κένταυρο Νέσσο.

19 Επιτύμβια στήλη Χρονολογείται περί τον 4ο αιώνα.
Βρέθηκε το 1775 στην Πάρο. Αναπαριστά ένα μικρό κοριτσάκι να αποχαιρετά τα αγαπημένα του περιστέρια. Εκπέμπει πραότητα, αβεβαιότητα για το μέλλον και μελαγχολία.

20 ΜουσεIο του ΛοYβρου Moυσείο του Λούβρου

21 Σημαντικα εκθεματα του μουσειου
Η αίθουσα του Φειδία με ρωμαικά αντίγραφα από τα αγάλματα και τα ανάγλυφα του καλλιτέχνη   Πρωτότυπα γλυπτά από την αρχαική περίοδο   Η αίθουσα με την Αφροδίτη της Μήλου Η αίθουσα των Καρυάτιδων   Η νίκη της Σαμοθράκης,το πιο αξιοθαύμαστο καλλιτέχνημα.

22 Άγαλμα τησ ΆΡΤΕΜΙΣ Αντίγραφο της εποχής του Αδριανού
Έργο Ελληνιστικής εποχή Απεικονίζεται η θεά του κυνηγιού Με το δεξί χέρι κρατούσε το τόξο, ενώ με το αριστερό ετοιμάζεται να βγάλει ένα βέλος.

23 ΑνΑγλυφο με παρΑσταση ΟρφΕα και ΕυριδΙκηΣ
Σκηνή του αποχαιρετισμού του Ορφέα και της Ευριδίκης Είναι μια τριτοπρόσωπη στήλη με προσεγμένες λεπτομέρειες Οι μορφές είναι μεγαλοπρεπείς και επιβλητικές

24 Τμημα απο τη ζωοφορο του παρθενωνα
Έργο του Φειδία που προέρχεται από τον ναό της Αθηνάς Απεικονίζει έξι νεαρές γυναίκες, που αποτελούν μέρος της πομπής των Παναθηναίων Στο ανάγλυφο υπάρχουν και δύο ακέφαλες ανδρικές μορφές,μάλλον αξιωματούχοι.

25

26 Απολλων σαυροκτονοσ Βρέθηκε το 1808 στην Ιταλία
Αποτελεί αντίγραφο χάλκινου έργου του Πραξιτέλη Μία μεγάλη σαύρα έρπει στο δέντρο την οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει

27 Παππά Σοφία Περγάμαλη Γεωργία Φραντζεσκάκη Ελευθερία


Κατέβασμα ppt "Η Ελλαδα ταξιδευει στο εξωτερικο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google