Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία. Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία. Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία

2 Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςWHO Κάθε ουσία ή μίγμα ουσιών, που παράγεται, προσφέρεται προς πώληση, ή παρουσιάζεται για χρήση...στη διάγνωση, στη θεραπεία, στον μετριασμό ή στην πρόληψη νόσου, μη φυσιολογικής φυσικής κατάστασης, ή των συμπτωμάτων τους στον άνθρωπο ή στα ζώα καθώς και για χρήση … στην αποκατάσταση, την διόρθωση, ή την μεταβολή οργανικών λειτουργιών στον άνθρωπο ή τα ζώα.

3 Τι είναι πολυφαρμακία Πολυφαρμακία είναι η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων. Κατά την πολυφαρμακία μπορεί να γίνει ταυτόχρονη χρήση πολλών φάρμακων με την έννοια της υπερβολικής συνταγογράφησης. Επίσης η λήψη φαρμάκων χωρίς συνταγή γιατρού καθώς και η χρήση φαρμάκων χωρίς να τα έχουμε πραγματικά ανάγκη (αντιβιοτικά)εμπίπτει στην έννοια της πολυφαρμακίας

4 Ποίες οι επιπτώσεις της πολυφαρμακίας Οι επιπτώσεις της πολυφαρμακίας είναι Στην υγεία( βλάβες στην υγεία) στην οικονομία( σπατάλη η χρημάτων)

5 Ερωτηματολόγιο Πόσο συχνά παίρνετε φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού. 1 συχνά 2 σπάνια 3 ποτέ Πόσο συχνά παίρνετε αντιβιοτικά χωρίς συνταγή γιατρού. 1 συχνά 2σπάνια 3ποτέ Πόσο συχνά αγοράζετε φάρμακα γιατί τα παίρνει κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο

6 Ερωτηματολόγιο συνέχεια 1 συχνά 2σπάνια3 ποτέ Η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων έχει επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία 1ναί 2 οχι

7 Αποτελέσματα ερωτηματολογίου Επί συνόλου 50 ερωτηθέντων το 100 απάντησε ότι δεν παίρνει ποτέ φάρμακα και αντιβιοτικά χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν αγοράζει φάρμακα γιατί τα παίρνει συγγενικό του πρόσωπο και ότι η αλόγιστη χρήση των φαρμάκων έχει επιπτώσεις στην υγεία και τη οικονομία.

8 Αφίσα πολυφαρμακίας

9 Σύνθημα Ναι στην σωστή χρήση των φαρμάκων όχι στην πολυφαρμακία βλάπτει την τσέπη και την υγεία.


Κατέβασμα ppt "Project 6 Φάρμακα και πολυφαρμακία. Τι είναι φάρμακο Ορισμός Σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) φάρμακο χαρακτηρίζεται:Παγκόσμιου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google