Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Με τι ασχολείται η παθολογία  Σπουδές  Μειονέκτημα  Χαρακτηριστικά του μελλοντικού γιατρού  Τι χρησιμοποιεί ένας παθολόγος  Τομείς απασχόλησης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Με τι ασχολείται η παθολογία  Σπουδές  Μειονέκτημα  Χαρακτηριστικά του μελλοντικού γιατρού  Τι χρησιμοποιεί ένας παθολόγος  Τομείς απασχόλησης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Με τι ασχολείται η παθολογία  Σπουδές  Μειονέκτημα  Χαρακτηριστικά του μελλοντικού γιατρού  Τι χρησιμοποιεί ένας παθολόγος  Τομείς απασχόλησης

3 Η Παθολογία είναι κλινική ειδικότητα της Ιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη μη-χειρουργική θεραπεία των νοσημάτων στους ενήλικες(μη-παιδιατρικούς) ασθενείς, με ιδιαίτερη έμφαση στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

4  6 χρόνια για την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής  1 χρόνος το αγροτικό  5 χρόνια η ειδικότητα

5 Υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής για την απόκτηση της ειδικότητας. Μπορεί να φθάνει και τα 5 χρόνια.

6  Κάποιος που θα επιλέξει το επάγγελμα αυτό πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί με τον ασθενή και να χειρίζεται σωστά δύσκολες καταστάσεις.  Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτει ηθικές αρχές και σοβαρότητα.  Οι σπουδές για το αντικείμενο αυτό, απαιτούν εργατικότητα και υπομονή.

7 Για μια απλή εξέταση χρειάζονται  τα ακουστικά για να μπορεί να ακούει την καρδιά, τα πνευμόνια του ασθενούς κλπ.  τα χέρια του για να ψηλαφίζει  ένα φακό όταν θέλει να δει τις αμυγδαλές και τη στοματική κοιλότητα του ασθενούς  το πιεσόμετρο για τη μέτρηση της πίεσης κτλ

8 Οι γιατροί μπορούν να απασχοληθούν  στο Ε.Σ.Υ.(νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ.)  σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ)  ακόμη δυνατότητες εργασίας υπάρχουν σε ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές.

9 Πριν να ανοίξουν ιατρείο οι νέοι γιατροί θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς Μια λύση εργασίας προσφέρουν τα ιδιωτικά ιατρεία σε συνδυασμό με υποαπασχόληση σε μια ιδιωτική κλινική Για τους οικονομικά ευκατάστατους δίνεται και η ευκαιρία απασχόλησης στο εξωτερικό


Κατέβασμα ppt " Με τι ασχολείται η παθολογία  Σπουδές  Μειονέκτημα  Χαρακτηριστικά του μελλοντικού γιατρού  Τι χρησιμοποιεί ένας παθολόγος  Τομείς απασχόλησης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google