Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 1

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ, ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΑΘΩΣ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΖΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 0,01%. ΚΑΘΕ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ‘Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ.

4 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΒΕΛΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΙΗ, ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΦΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΜΩΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΤΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΠΟΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΛΗ, ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΡΑΒΑ.

5 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΥΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΙ ΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΑ, ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΛΕΜΦΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΡΕΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ.

6 ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ Κ.Α. ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ [ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΗΛΙΚΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ. ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΜΑΣ.

7 Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΠΑΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΗΨΗ, ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΕΙΣΠΝΟΕΣ, ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΑΛΑΞΗΣ.

8 ΜΑΛΑΞΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ, ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ. ΜΙΑ ΣΤΑΦΟΝΑ ΣΕ 10-20 ml ΒΑΣΙΚΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ. ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΑ ΣΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

9 ΤΑ ΟΣΦΡΗΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΕΥΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΙ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ‘Η ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

10 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΛΑΞΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 6-8 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΣΑΖ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google