Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2

2 Λίτσα Ψαραύτη

3  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και να πάει στη Παλαιστίνη. Όμως αναγκάζονται να ξανακάνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Μετά από 40 χρόνια 1 μέλος της οικογένειας ξαναβρίσκεται στα ίδια μέρη και έτσι έκανε ένα ΔΙΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

4

5  Ο χαρακτήρας της ηρωίδας είναι ντροπαλός, γλυκός, καλός και πολύ τρομαγμένος. H ηρωίδα έχει γαλανά μάτια και τα μαλλιά της είχαν το χρώμα του κορμού που οι άνθρωποι τον κόβουν για να φτιάξουν χαρτί.

6 Εμένα κάπως μου ήρθε να προσθέσω έναν δικό μου ήρωα. ΤΟΝ ΠΟΜΠΗ ΓΚΑΕΣΤΡΟ. Είναι ένα φυτό που είναι δηλητηριώδες και θα φέρει μέσα στην ιστορία πολλούς μπελάδες. Επειδή αν δε σε κάνουν παρέα η καταστροφή έρχεται μέσα σου. Επίσης ο Πόμπι Γκαέστρο είναι πολύ φιλικός με άλλα φυτά και πολύ συναισθηματικός. Είναι ένα φυτό πολύ γλυκό στα λόγια και από εσωτερικά και το μόνο που χρειάζεται όπως όλοι μας είναι η φιλία.

7

8  Στο τέλος η ηρωίδα ξαναπαίρνει το δρόμο της προσφυγιάς και ξαναβρέθηκε στη Σάμο και την Παλαιστίνη.

9  Το δικό μου τέλος θα σας φανεί λίγο παράξενο.  Αφού η οικογένεια περνάει όλα αυτά τα δύσκολα μονοπάτια μαθαίνει πως ποτέ δεν πρέπει να λέμε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Όπως να ζήσουμε αυτό που κανείς δε μπορεί να φανταστεί, που κανείς δε το πιστεύει, πως ποτέ δε μπορεί να νιώσει έτσι.

10  Το βιβλίο ήταν μαγευτικό, σκεπτικό και πολύ μαθητικό για τα παιδιά. Οι εικόνες αν τις βλέπατε και με χρώματα και χωρίς χρώματα θα νομίζατε ότι ήσασταν πάνω σε ένα λαμπερό ουράνιο τόξο.

11 Η Λίτσα Ψαραύτη γεννήθηκε στη Σάμο. Ανακάλυψε ότι ήθελε να αφοσιωθεί στο γράψιμο και στο διάβασμα. Η Ακαδημία Αθηνών έδωσε έπαινο για το αυγό της έχιδνας. Το υπουργείο Πολιτισμού βράβευσε το χαμόγελο της Εκάτης και τα δάκρυα της Περσεφόνης. Το διπλό ταξίδι τιμήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβας. Η Λίτσα Ψαραύτη επίσης είναι στην εταιρία Ελλήνων λογοτεχνών.

12

13


Κατέβασμα ppt "Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google