Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα

2 DISNEY LAND

3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης που βρίσκεται στο Ορλάντο της,Φλόριντα σε έκταση 30000 περίπου στρεμμάτων. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 1971 και είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλων μορφών δραστηριότητες. Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ παιδικές χαρές και πίστες ενώ στήνονται τεράστια κτίρια, ξεπεταγμένα από παραμύθια του Walt Disney Ανήκει στην εταιρείαWalt Disney, που για πρώτη φορά οργάνωσε και λειτούργησε τέτοια επιχείρηση στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου του 1955 Το τελευταίο πάρκο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε το 2001.

4 Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ EIFFEL

5 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουσταύο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Επμάιρ στειτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

6 ΤΟ SIQUANA

7 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΟΥΑΝΑ Ο Σηκουάνας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών, κυρίως στην πόλη του Παρισιού.

8 ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

9 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ(ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ)

10 ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ (Τζοκόντα)

11 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

12 ΤΟ LOYNA PARK ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

13 ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ (Γκαργκόιλς)

14 ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ASTERIX

15 Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Allons enfants de la Patrie Le jour de gloire est arrivé Contre nous de la tyrannie L'étendard sanglant est levé Entendez vous dans les campagnes Mugir ces féroces soldats Ils viennent jusque dans vos bras, égorger vos fils, vos compagnes Aux armes citoyens! Formez vos bataillons! Marchons, marchons, Qu'un sang impur abreuve nos sillons. Amour sacré de la Patrie Conduis, soutiens nos bras vengeurs! Liberté, Liberté chérie! Combats avec tes défenseurs. Sous nos drapeaux, que la victoire Accoure à tes mâles accents, Que tes ennemis expirant Voient ton triomphe et notre gloire! Aux armes citoyens! Formez vos bataillons! Marchons, marchons, Qu'un sang impur abreuve nos sillons.

16 Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) Εμπρός παιδιά της Πατρίδας Η μέρα της δόξας έφθασε Ενάντια μας της τυραννίας Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε Ακούστε τον ήχο στα λιβάδια Το ουρλιαχτό αυτών των φοβερών στρατιωτών Έρχονται ανάμεσά μας Να κόψουν τους λαιμούς των γιων και των συζύγων σας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας Ιερή αγάπη για την Πατρίδα Οδήγησε και στήριξε τα εκδικητικά μας όπλα. Ελευθερία, λατρευτή Ελευθερία Μπες στον αγώνα με τους υπερασπιστές σου Κάτω από τις σημαίες μας, άσε τη νίκη να σπεύσει σε σένα, ρωμαλέα δύναμη Έτσι ώστε στο θάνατο οι εχθροί σου Να δουν το θρίαμβό σου και τη δόξα μας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας


Κατέβασμα ppt "ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google