Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970
ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 9 & 10

2 Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας
Στη δεκαετία αυτή γίνεται η επανάσταση της μόδας.Είναι η δεκαετία της βιομηχανικής ανάπτυξης, της υπερκατανάλωσης, της αύξησης των μέσων επικοινωνίας, του μαγνητοφώνου και της τηλεόρασης. Το σέξι γίνεται μόδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι γυναίκες φορούν μίνι φούστες ενώ τα μικροσκοπικά μπικίνι κάνουν την εμφάνισή τους στις παραλίες. Επηρεάστηκε από τις εργαζόμενες τάξεις, τη μουσική, και τον κινηματογράφο.

3

4 Τι συμβαίνει με τα μαλλιά;
Υπάρχει κάτι διαφορετικό, κάτι εντελώς ρομαντικό και θηλυκό. Υπάρχουν μπούκλες, αλλά με ένα νέο τρόπο. Παρά το γεγονός ότι το καρέ ήταν συνεχώς παρόν καθ 'όλη τη δεκαετία του '40 του '30 και του '50, δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της μόδας σε αυτές τις δεκαετίες. Στη δεκαετία του '60, ωστόσο, χάρη στην διασημότητα του Vidal Sassoon, το καρέ έκανε μια δραματική επιστροφή.

5 Κυψέλη Hairstyle Όλοι ήθελαν ύψος στη δεκαετία του Tο μεγαλύτερο ύψος που θα έχoυν στην κορυφή του κεφαλιού τους, το πιο λεπτό σώμα τους θα δούμε πως υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό? Και δεν είναι άλλος από το να κρεπάρετε τα μαλλιά μέχρι όλα τα μαλλιά να είναι σαν μια φωλιά πουλιών κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Ανάλογα με την ικανότητα ενός ατόμου να δημιουργήσει ένα χτένισμα κυψέλη, θα μπορούσε να πάρει μέχρι και δύο ώρες για να ολοκληρωθεί. Εάν το στυλ ήταν σωστό, μια γυναίκα θα είναι σε θέση να το κρατήσει στη θέση του για πολλές ημέρες, εφ ‘όσον ήταν προσεκτικοί ειδικά στον ύπνο της, για να μην το χαλάσει.

6

7

8 ΝΥΜΦΙΚΑ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΑ Η αξέχαστη δεκαετία του ’ ’60 δεν μπορεί να μην έχει δώσει έμπνευση και στα νυφικά χτενίσματα. Εάν αγαπάτε το vintage και το retro αέρα εκείνων των εποχών τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε ανάμεσα σε vague, σε μπούκλες, σε κοντό κρεπαρισμένο καρέ και φυσικά χαμηλό σινιόν! Χτενάκια διακοσμημένα με πέρλες και πετράδια και καπέλα με δίχτυ είναι εξαιρετικές επιλογές στην περίπτωση που επιθυμείτε να συνδυάσετε το χτένισμα με κάποιο αξεσουάρ.

9 Η εποχή των Χίπυς-Τα παιδιά των λουλουδιών
Η δεκαετία του 1960 έχει χαρακτηριστεί ως η δεκαετία της αλλαγής, η δεκαετία που άλλαξε το κοινωνικό και το πολιτικό γίγνεσθαι. Ήταν μία ταραχώδης δεκαετία, στις αρχές της οποίας εμφανίστηκαν οι «χίπις». Οι χίπις είναι το πιο πρωτοποριακό από τα νεανικά κινήματα της δεκαετίας του ‘60 και κατ’ επέκταση του 20ου αιώνα. Η αντικουλτούρα των χίπις ήταν βασικά ένα νεανικό κίνημα που ξέσπασε στις Η.Π.Α στα μέσα του 1960, και διαδόθηκε ταχέως και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο. Η ετυμολογία του όρου "χίπις" προέρχεται από την αγγλική λέξη "hipster" (πρόκειται για εκείνον που απορρίπτει την υπάρχουσα κουλτούρα και υποστηρίζει πιο ελεύθερες απόψεις), και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα άτομα με αντικοινωνική συμπεριφορά Η ληξιαρχική πράξη γέννησης των «παιδιών των λουλουδιών» γράφτηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963, την μέρα δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Τζον Κέννεντι ήταν ο πρόεδρος που είχε δημιουργήσει ελπίδες σε χιλιάδες νέους για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

10 Τα παιδιά των λουλουδιών, όπως αλλιώς είναι γνωστοί οι χίπις, καθώς μοίραζαν λουλούδια στους περαστικούς κατά την διάρκεια των αντιπολεμικών διαδηλώσεων, πήραν την ζωή στα χέρια τους, δεν δείλιασαν μπροστά στο κατεστημένο και απαιτούσαν την αλλαγή της τότε κοινωνίας. Γρήγορα οι νέοι της εποχής εκείνης αντιλήφθηκαν πως δεν τους ταίριαζε ο τρόπος ζωής που τους είχαν μάθει οι γονείς τους. Ένοιωθαν εγκλωβισμένοι μέσα στα συμβατικά, ατσαλάκωτα, μουντά ρούχα που είχαν θεωρηθεί ως τα κατάλληλα για αυτούς και κυρίως για την κοινωνία όπου ζούσαν. Έβγαλαν τα συμβατικά κοστούμια τους και φόρεσαν jeans, παντελόνια καμπάνες, πολύχρωμα t-shirts που είχαν διακοσμήσει με λουλούδια, φυλαχτά και τεράστια δακτυλίδια, δημιουργώντας το ιδιαίτερο στυλ τους, το ονομαζόμενο ψυχεδελικό. Πολλοί νέοι αφήνουν τα γένια και τα μαλλιά τους να μακραίνουν

11 Αυτή λοιπόν ήταν η ιστορία του κινήματος των παιδιών των λουλουδιών
Αυτή λοιπόν ήταν η ιστορία του κινήματος των παιδιών των λουλουδιών. Ένα κίνημα που μπορεί να κράτησε μόνο μια δεκαετία, αλλά είναι μέχρι σήμερα επίκαιρο και προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών. Αν κοιτάξουμε, λίγο πιο βαθιά μέσα μας, θα δούμε πως ένα κομμάτι του εαυτού μας μοιάζει να είναι λίγο «χίπικο». Ένα ξεχασμένο κομμάτι από εμάς, ελπίζει ακόμα πως μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, πως μπορεί να πλησιάσει ξανά κοντά στη φύση, να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί για την σημερινή κοινωνία, για την κατάντια που επικρατεί....

12

13 Η δεκαετία του 1970 Τη δεκαετία του ‘70 τα μαλλιά αφέθηκαν πιο ελεύθερα και πιο φυσικά. Μερικές φορές τα έφτιαχναν με μπούκλες και με μια χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού όπου συνοδευόταν με τα βαμμένα χείλη, τα χρωματιστά δέρματα στο χρώμα του χάλκινου. Η μουσική γίνεται τρόπος ζωής και επηρεάζει τον τρόπο ντυσίματος πολλών ανθρώπων. Το δέρμα γίνεται σήμα κατατεθέν ενώ τα παντελόνια τζιν παίρνουν τα πάνω τους.

14 Η ταινία « ‘Αγγελοι του Τσιάρλοϊ» παρουσίαζε τη τέλεια γυναίκα τη δεκαετία του 70.
Οι άντρες δεν χρησιμοποιούσαν προϊόντα για τα μαλλιά αφού στόχος τους ήταν να επιτύχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά τους. Προς το τέλος της δεκαετίας πολλοί επαναστάτησαν στην εικόνα αυτή του ρομαντισμού και στράφηκαν προς το πανκ στυλ. Το στυλ κομμώσεων των μαλλιών για τους άνδρες ήταν να ξυρίζουν το κεφάλι τους στις δύο πλευρές και στην πάνω μεριά του κεφαλιού άφηναν μαλλιά. Συνήθως τα έβαφαν σε διάφορα χρώματα και τα ανασήκωναν προς τα πάνω με διάφορα προϊόντα μαλλιών.

15 Afro Χτένισμα   Το χτένισμα afro ήταν ένας αφρικανικός-αμερικανικής προέλευσης, αλλά γρήγορα έγινε δημοφιλής μεταξύ όλων των εθνοτήτων. Γι 'αυτό to hairstyle της δεκαετίας του 1970, θα πρέπει να μεγαλώσουν πολλή τα μαλλιά σας  και να έχουν μια κατσαρή εμφάνιση. Η πλήρες εμφάνιση αυτής της κόμμωσης θα πρέπει να  έχει μια αίσθηση της στρογγυλής,  μπάλας στο κεφάλι σας.

16 The Farrah Hairstyle Είναι γνωστό και ως ύφος Farrah Fawcett, το χτένισμα ήταν το  πιο περιζήτητο στα 70s, λόγω του ρόλου της στους Αγγέλους του Τσάρλυ. Για να πάρετε αυτό το στυλ, θα πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας μέχρι το μήκος στους ώμους σας με πολλά επίπεδα, εμπρός και πίσω. Ισιώστε τα μαλλιά σας στο μέτωπο με ένα ίσιωμα σιδήρου και γυρίστε τα προς τα  πίσω με τη βοήθεια ενός curling σίδερου για να πάρει το φτερωτό Look. Είναι στο top 10 όλων των εποχών στα πιο διάσημα χτενίσματα για τις γυναίκες.

17 Pompadour κόμμωση Μόνο ένα όνομα μου έρχεται στο νου όταν σκεφτόμαστε αυτό το χτένισμα και αυτός είναι ο John Travolta.    Slicked χτένισμα pompadour που εξακολουθεί να θεωρείται ως το ποιο κλασικό hairstyle του 1970  για τους άνδρες.    Αυτό το χτένισμα διαδόθηκε αρχικά από τον  Elvis Presley στα τέλη της δεκαετίας του 60, αλλά ήταν επίσης σήμα κατατεθέν. 

18 Buzz Out Το κουρεμα buzz έχει συνδυαστεί στο στυλ με τον Brad Pitt, οπου εγινε το χτένισμα σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ.   Αυτό το χτένισμα ήταν δημοφιλής ανάμεσα στα αστέρια punk και ευρέως  ακολουθείται από τους άνδρες και τις γυναίκες το    Αυτό το κούρεμα γίνετε με πολλή κοντά μαλλιά στο δέρμα της κεφαλής. Φοριούνται από διασημότητες, στρατιωτικές, στρατιώτες και τα παιδιά στη γειτονιά, είναι ευέλικτο σε στυλ και είναι  κλασικό, και καθαρό κούρεμα.


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1960 & 1970"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google