Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στη Μυκηναϊκή εποχή η γυναικεία ενδυμασία αποτελείται από μία μακριά και πλούσια φούστα με φραμπαλάδες κι ένα κοντό περικόρμιο που άλλοτε άφηνε το στήθος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στη Μυκηναϊκή εποχή η γυναικεία ενδυμασία αποτελείται από μία μακριά και πλούσια φούστα με φραμπαλάδες κι ένα κοντό περικόρμιο που άλλοτε άφηνε το στήθος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Στη Μυκηναϊκή εποχή η γυναικεία ενδυμασία αποτελείται από μία μακριά και πλούσια φούστα με φραμπαλάδες κι ένα κοντό περικόρμιο που άλλοτε άφηνε το στήθος ακάλυπτο ή καλυπτόταν με ένα διάφανο πουκάμισο.

3 Η καθημερινή ενδυμασία αποτελείται από μακρύ χιτώνα με μακριά μανίκια από μάλλινο ύφασμα.

4 Φορούσαν κοσμήματα που φανέρωναν την κοινωνική τους θέση όπως περιδέραια, σκουλαρίκια κ.α.

5 Κοσμούσαν τα ενδύματά τους με εξαρτήματα όπως μικρούς δίσκους που πιθανά τους έραβαν στα ρούχα, περόνες και πόρπες που συγκρατούσαν τα φορέματά τους στο στήθος ή στους ώμους.

6 Χτένιζαν τα μαλλιά τους μπούκλες και πλοκάμους. Τα στόλιζαν με πολύχρωμες κορδέλες ή χρυσούς δακτύλους. Για μακιγιάζ χρησιμοποιούσαν λευκή πούδρα, έβαφαν τα χείλια τους, τα μάγουλά τους και τους λοβούς των αυτιών κόκκινα.

7 Οι άντρες φορούσαν ένα απλό περίζωμα γύρω από τους γοφούς ή απλά έναν κοντό χιτώνα ζωσμένο στη μέση στολισμένο με πολύχρωμα σιρίτια. Φορούσαν επίσης πάνινα καλύμματα στις κνήμες (γκέτες).

8 Νώντας Δρακάκης Παύλος Θεοδοσιάδης Υλικό για συγγραφή της εργασίας http://www.youtube.com/watch?v=SulmpdVKLpk Google images Μουσική επένδυση http://www.youtube.com/watch?v=cSaGjZKmEag &list=PLo1kPMfoD7IYJ1Vp3j5kGIvIso1QweA9G Πηγές:


Κατέβασμα ppt "Στη Μυκηναϊκή εποχή η γυναικεία ενδυμασία αποτελείται από μία μακριά και πλούσια φούστα με φραμπαλάδες κι ένα κοντό περικόρμιο που άλλοτε άφηνε το στήθος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google