Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προπονητική ποδοσφαίρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προπονητική ποδοσφαίρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προπονητική ποδοσφαίρου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2 ΤΕΧΝΙΚΗ

3 ΟΔΗΓΗΜΑ / ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ / ΠΡΟΩΘΗΣΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΗΜΑ / ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ / ΠΡΟΩΘΗΣΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΜΕΡΙΑ ΠΟΔΙΟΥ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΠΟΔΙΟΥ ΚΟΥΤΕΠΙΕ ΠΕΛΜΑ ΜΕΣΑ / ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΥΤΕΠΙΕ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΛΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΜΑ

4 ΟΔΗΓΗΜΑ / ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ / ΠΡΟΩΘΗΣΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΗΜΑ / ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ / ΠΡΟΩΘΗΣΗ / ΜΕΤΑΦΟΡΑ Σημεία προσοχής Ο παίκτης έχει συχνή επαφή με τη μπάλα ( βήμα και επαφή ) . Τα γόνατα είναι λυγισμένα και ο κορμός ελαφρώς μπροστά . Το κεφάλι βλέπει μπροστά και όχι τη μπάλα . Όταν ο αντίπαλος είναι κοντά η καθοδήγηση γίνεται με το απομακρυσμένο πόδι . Όταν γίνεται γρήγορη προώθηση το σώμα είναι όρθιο .

5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ / ΝΤΡΙΠΛΑ
ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Να βρεθεί χώρος για σουτ. Να βρεθεί χώρος για πάσα. Να βρεθεί χώρος για σέντρα. Για να δημιουργηθεί αριθμητική υπεραριθμία. Για διάσπαση μαζικής άμυνας. Για να κερδηθεί φάουλ.

6 ΤΕΧΝΙΚΗ Τεχνική εκτέλεσης Πετυχημένη ντρίπλα χρειάζεται
ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ / ΝΤΡΙΠΛΑ Τεχνική εκτέλεσης Κοντινός έλεγχος της μπάλας . Προσποιήσεις . Αλλαγή κατεύθυνσης . Αλλαγή ρυθμού . Πετυχημένη ντρίπλα χρειάζεται Καλό έλεγχο . Παρατηρητικότητα . Φαντασία . Ταχύτητα . Αυτοπεποίθηση .

7 ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΔΗ ΔΙΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΤΕΠΙΕ ΜΕ ΤΑΚΟΥΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ Για κοντινές μεταβιβάσεις Για μακρινές μεταβιβάσεις Για χαμηλές μεταβιβάσεις Για ψηλές μεταβιβάσεις

8 ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Τεχνική εκτέλεσης (μέσα μέρος) Το πόδι στήριξης τοποθετείται δίπλα στη μπάλα και ‘βλέπει’ εκεί που θέλουμε να κάνουμε πάσα . Το γόνατο είναι λυγισμένο . Το πόδι που χτυπάει τη μπάλα γυρίζει προς τα έξω . Με το χτύπημα το πόδι ακολουθεί την πορεία της μπάλας . Το σώμα έχει κλίση προς τα εμπρός . Το χτύπημα γίνεται στο κέντρο του ποδιού (καμάρα) και στο κέντρο της μπάλας . .

9 ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΣΑ / ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ / ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Τεχνική εκτέλεσης (εσωτερικό / εξωτερικό κουτεπιε) Το πόδι στήριξης τοποθετείται δίπλα και λίγο πιο πίσω από τη μπάλα και ‘βλέπει’ εκεί που θέλουμε να κάνουμε πάσα . Το γόνατο είναι λυγισμένο . Το πόδι που χτυπάει τη μπάλα κάνει μεγάλη κίνηση για να υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη. Το σώμα έχει κλίση προς τα πίσω . Το χτύπημα γίνεται με το κουτεπιέ κάτω από το κέντρο της μπάλας . Πλεονεκτήματα Η πάσα είναι πιο γρήγορη από κάθε παίκτη . Μας κουράζει λιγότερο . Γίνεται γρήγορη προώθηση . Με καλή κυκλοφορία έχουμε κυριαρχία στο παιχνίδι .

10 ΥΠΟΔΟΧΗ / ΣΤΟΠΑΡΙΣΜΑ / ΚΟΝΤΡΟΛ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ / ΣΤΟΠΑΡΙΣΜΑ / ΚΟΝΤΡΟΛ ΕΙΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕΣΑ / ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΚΟΥΤΕΠΙΕ ΠΕΛΜΑ ΜΗΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΩΜΟ ΚΕΦΑΛΙ Τεχνική εκτέλεσης Κίνηση προς την μπάλα . Σωστή τοποθέτηση πίσω από την πορεία της . Περιφερειακός έλεγχος Ελαφριά υποχώρηση του μέλους που κάνει την υποδοχή . Γρήγορη επόμενη ενέργεια.

11 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΔΗ ΣΟΥΤ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το πόδι στήριξης δίπλα στην μπάλα.
ΠΛΑΣΕ ΚΟΥΤΕΠΙΕ ΒΟΛΕ ΓΥΡΙΣΤΟ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το πόδι στήριξης δίπλα στην μπάλα. Το σώμα έχει κλίση προς τα μπροστά. Μεγάλη κίνηση του ποδιού που χτυπάει την μπάλα (από πίσω μπροστά). Οπτική επαφή με την εστία. Γρήγορη εκτέλεση.

12 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!! ΣΟΥΤ Το σώμα είναι ελαφρώς στο πλάι.
Το χτύπημα της μπάλας γίνεται στο κέντρο της για μικρές αποστάσεις και κάτω από το κέντρο για μεγάλες . Όσο μεγαλύτερη η κίνηση του ποδιού , τόση μεγαλύτερη δύναμη Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα προς την μπάλα , τόσο δυνατότερο το σουτ. Μικρή χρονικά επαφή με τη μπάλα , μεγαλύτερη δύναμη.

13 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΔΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Καλό άλμα (1 η΄ 2 πόδια).
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΑΙΑ ΓΥΡΙΣΤΗ ΨΑΡΑΚΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Καλό άλμα (1 η΄ 2 πόδια). Κίνηση κορμού πίσω μπρος. Κίνηση αυχένα. Τα μάτια ανοικτά. Στοχεύω.


Κατέβασμα ppt "Προπονητική ποδοσφαίρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google