Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ

2 Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν ένα μικρό και ανέμελο κοριτσάκι με εβραϊκή καταγωγή που ζούσε σε μια πόλη της Γερμανίας, την Φρανκφούρτη. Κάποιες φορές αισθανόταν φόβο, γιατί τη χώρα της την κυβερνούσε ο Αδόλφος Χίτλερ. Η οικογένειά της ζούσε άνετα λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός η ζωή τους άρχισε να δυσκολεύει. Ο Χίτλερ έκανε νόμους κατά των Εβραίων με αποτέλεσμα τα παιδιά στα σχολεία να είναι απομονωμένα, οικογένειες Εβραίων να χάνουν τα σπίτια, τις δουλειές και τα χρήματά τους ενώ πολλοί φυλακίζονταν. Οι γονείς της Άννας αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Ολλανδία για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες.

3 Ο πατέρας της δούλευε και συνέχισαν τη ζωή τους ώσπου ο Χίτλερ αποφάσισε να καταδιώξει τους Εβραίους που ζούσαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Άννα με την οικογένεια της προκειμένου να σωθούν από τους Γερμανούς μετακόμισαν σε μια σοφίτα πάνω από το γραφείο του πατέρα της. Η Μίεπ, η βοηθός του πατέρα της τους πήγαινε τρόφιμα και έπρεπε να κάνουν απόλυτη ησυχία προκειμένου κανείς να μην καταλάβει ότι ζούσαν εκεί.

4 Περνούσαν οι μήνες και μετακόμισε στη σοφίτα μια ακόμα οικογένεια με τον γιο τους, τον Πήτερ. Στην αρχή η Άννα δεν τον συμπαθούσε καθόλου. Όμως καθώς περνούσε ο καιρός συμπάθησαν ο ένας τον άλλο και έγιναν φίλοι. Παρέα κοίταγαν από το παράθυρο της σοφίτας ελπίζοντας να αλλάξει η ζωή τους. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς. Κάποιος ανακάλυψε πως στη σοφίτα ζούσαν Εβραίοι και τους κατέδωσε στους Γερμανούς. Μια νύχτα Γερμανοί μπήκαν στη σοφίτα την κατέστρεψαν και τους αιχμαλώτισαν.

5 Όταν η Μίεπ ανέβηκε να τους πάει τρόφιμα βρήκε τα πάντα κατεστραμμένα και τις σελίδες του ημερολογίου της Άννας σκορπισμένες στο πάτωμα. Τις μάζεψε ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα τις επιστρέψει στην οικογένεια. Όμως ο μόνος που έζησε ήταν ο πατέρας της Άννας. Η γυναίκα του και οι δύο τους κόρες δεν κατάφεραν να επιζήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους είχαν μεταφέρει. Η Μίεπ παρέδωσε τις σελίδες του ημερολογίου της Άννας στον πατέρα της. Ήταν το μόνο που του είχε απομείνει από την αγαπημένη του κόρη.

6

7

8 Σήμερα Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι ένα από τα πιο διαβασμένα βιβλία στον κόσμο. Έχουν πουληθεί περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες. Το σπίτι που κρυβόταν η Άννα και η οικογένειά της στο Άμστερνταμ έγινε μουσείο το 1960 και εκεί βρίσκεται και το πρωτότυπο ημερολόγιο.

9 Η Τζότζεφιν Πουλ είναι πετυχημένη συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και νέους. Ζει στο Σόμερσετ της Αγγλίας. Η Άντζελα Μπάρετ σπούδασε στο Royal College of Art και ειδικεύτηκε στην εικονογράφηση. Ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο. Ζει στο Λονδίνο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν για την απόδοση και εικονογράφηση βιβλίων όπως η Ιωάννα της Λωραίνης, τα οποία αναγνωρίστηκαν ευρέως ως κλασικά στο είδος τους.

10 Εργασία της Μελίνας Γιώτη Ε΄2 Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google