Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 1904. Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 1904. Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 1904. Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ.

2 Andreas Krieger (γεννημένος το 1966 ως Heidi Krieger). Αθλήτρια της SC Dynamo Berlin στην Ανατολική Γερμανία. Γνωστή περίπτωση συστηματικής χρήσης αναβολικών στεροειδών. Η Χάιντι Κρίγκερ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1986 στη σφαιροβολία, αναγκάστηκε το 1997 να κάνει αλλαγή φύλλου και πλέον ζει σαν Αντρέας Κρίγκερ.

3 Benjamin Sinclair "Ben" Johnson Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, ο Καναδός σπρίντερ άφησε άφωνο τον πλανήτη κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με 9.79 στα 100 μέτρα. Στα ούρα του βρέθηκε η ουσία στανοζόλη. Του αφαιρέθηκε το χρυσό με αποτέλεσμα Ολυμπινονίκης στη Σεούλ να αναδειχθεί ο Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τερματίσει την κούρσα σε 9.92.

4 Μάριον Τζόουνς Το 2000 σφράγισε με την παρουσία της τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ. Πρώτη σε 100, 200 και 4x400 μ. και τρίτη σε μήκος και 100, 200 και 4x400 μ. Συλλέκτης μεταλλίων και την επόμενη χρονιά στο παγκόσμιο του Έντμοντον. Όλα τα παραπάνω όμως ακυρώθηκαν όταν αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έκανε χρήση αναβολικών τη διετία 1999-2001. Καταδικάστηκε και σε 6μηνη φυλάκιση το 2008, γιατί αρχικά έλεγε ψέμματα για την υπόθεση ντόπινγκ, καθώς αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη.

5 Νίκος Γιγουρτάκης Γεννήθηκε το 1981 και πέθανε σε ηλικία 30 ετών. Ήταν επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης γνωστών νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, όπως το Ρομέο. Πέθανε απο ανακοπή καρδιάς. Λέγεται ότι έκανε χρήση αναβολικών στο γυμναστήριο όπου γυμναζόταν.

6 Κνουντ Γιένσεν Ο πρώτος θάνατος από ντόπινγκ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η "θυσία'' του έγινε η αφορμή για να ασχοληθεί σοβαρά με τα αναβολικά η ΔΟΕ. Ο Δανός ποδηλάτης κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κούρσας στη Ρώμη το 1960. Χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο. Η νεκροψία έδειξε ότι είχε λάβει 15 χάπια αμφεταμίνης αλλά και ένα άλλο φάρμακο ονόματι Roniacol.

7 Κώστας Κεντέρης Αύγουστος του 2004, Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Ο Κώστας Κεντέρης, το καμάρι των Ελλήνων μετά το χρυσό στα 200μ. στο Σίδνεϊ, κλήθηκε εσπευσμένα για έλεγχο ντόπινγκ μαζί με την Κατερίνα Θάνου. Τελικά κατέληξαν στο νοσοκομείο από ένα σκηνοθετημένο- όπως αποδείχθηκε- τροχαίο ατύχημα. Αποκλείστηκαν από τους Αγώνες, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθαν σε δικαστικό συμβιβασμό με την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, αποδεχόμενοι την παράβαση κανονισμού αντι- ντόπινγκ.

8 Λανς Άρμστρονγκ Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ που έχει αποκαλυφθεί ποτέ. Ο Αμερικανός σάρωνε τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας κερδίζοντας για 7 σερί χρόνια την πρώτη θέση (από το 1999 έως το 2005). Το 2012 αποκαλύφθηκε ότι οι επιτυχίες του ήταν προϊόν συστηματικού dopping. Ο "μεγαλύτερος ποδηλάτης όλων των εποχών" αποκλείστηκε για πάντα από το άθλημα, ενώ του αφαιρέθηκαν και οι τίτλοι του Tour de France.

9 Body Building… χρήση τόνων αναβολικών ουσιών

10 Dopping και διαδίκτυο. Δυνατότητα πρόσβασης/αγοράς «καθαρών» ανθρώπινων ούρων απο «κάθε» αναβολική ουσία...


Κατέβασμα ppt "O Thomas Hicks, ήταν νικητής μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 1904. Είχε χρησιμοποιήσει μείγμα στριχνίνης και κονιάκ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google