Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολ.Ετος:2015-2016 Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολ.Ετος:2015-2016 Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολ.Ετος:2015-2016 Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος Ιστορία των αναβολικών Έφηβοι-Αναβολικά Παρενέργειες αναβολικών Αναβολικά στον αθλητισμό Είδη αναβολικών Επίλογος

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Τα αναβολικά κρύβουν κινδύνους, έχουν παρενέργειες και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του, χαράζει τον δικό του τρόπο ζωής και αναλαμβάνει τις συνέπειες του. Τα αναβολικά είναι κάτι το οποίο μπορείς να βρεις εύκολα αν ψάξεις στο σωστό σημείο. Είναι παράνομα και μπορεί κανείς να βρεθεί στην φυλακή. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές κάνουν χρήση αναβολικών χωρίς να έχουν γνώση των παρενεργειών τους, χωρίς τις απαιτούμενες εξετάσεις και χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.

4 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ Από την αρχαιότητα αθλητές έβρισκαν τρόπους για να ενισχύσουν την απόδοση τους κατά τη διάρκεια των αγώνων με πολύ πιο αθώα μέσα σε σχέση με την σημερινή εποχή. Πιστεύετε πως από τους πρώτους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες το 1896 υπήρχαν ντοπαρισμένοι αθλητές. Το ντόπινγκ εδραιώθηκε τις δεκαετίες του 1920 και 1930 αν και ήδη υπήρχαν αναφορές για αθλητές που έκαναν χρήση ουσιών προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Μια ανακάλυψη έγινε το 1955 όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα αναβολικά στεροειδή τα όποια χρησιμοποιηθήκαν από χώρες του ανατολικού μπλοκ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τα αναβολικά στεροειδή απαγορεύτηκαν τελικά το 1975 αλλά τίποτα δεν εμπόδιζε τους αθλητές να τα χρησιμοποιήσουν άφοβα κατά την προετοιμασία τους και να τα σταματήσουν λίγο πριν τους αγώνες για να μην πιαστούν.

5 ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Οι έφηβοι πολλές φορές κάνουν χρήση αναβολικών μόνο και μόνο για να αλλάξουν το σώμα τους και να το κάνουν πιο ελκυστικό. Πολλοί βλέπουν μόνο την θετική αλλαγή του σώματος τους με τα αναβολικά όμως αγνοούν ή δεν γνωρίζουν τους κινδύνους και τις αρνητικές αλλαγές που συμβαίνουν στον εσωτερικό τους κόσμο.

6 ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στη κάθε ουσία.Ένας μπορεί να έχει πολύ καλό αποτέλεσμα μετά από μια θεραπεία χωρίς παρενεργείας ενώ ένας άλλος να μην έχει καθόλου αποτέλεσμα και να εμφανίσει παρενέργειες. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή και η άσκηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει χρήση, το ζήτημα είναι όμως να έχει γνώση του τι κάνει, τι βάζει στο σώμα του, την αντιμετώπιση τους και σίγουρα να βάλει όρια. Τα στεροειδή μπορούν να επηρεάσουν εκτός από το σώμα και τη ψυχική διάθεση κάποιου με αρνητικό τρόπο. Κάποιος που παίρνει αναβολικά μπορεί να έχει ψευδαισθήσεις και ιδιαίτερα έντονο το συναίσθημα πως είναι αήττητος. Πολλές φορές τα άτομα που παίρνουν αναβολικά είναι πολύ ευαιρέσθητα και ξεσπούν εύκολα σε οργή με αποτέλεσμα κάποτε να γίνονται βίαιοι. Στους άνδρες: Ακμή, αυξημένη επιθετικότητα και σεξουαλική διάθεση. Χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και ανικανότητα, αναστολή της σπερματογένεσης, συρρίκνωση και σκλήρυνση των όρχεων, νεφρική βλάβη, γυναικομαστία, αλωπεκία, υπερτροφία προστάτη, μειωμένη παραγωγή ενδογενούς τεστοστερόνης και γοναδοτροπινων. Στις γυναίκες: Ακμή, ανάπτυξη ανδρικών χαρακτηριστικών, μεταξύ αυτών τριχοφυΐα, βάθυνση του τόνου της φωνής, αυξημένη επιθετικότητα και σεξουαλική διάθεση, συρρίκνωση του στήθους, αλωπεκία ανδρικού τύπου, πολύ αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης. Στους εφήβους: Σοβαρή ακμή στο πρόσωπο και στο σώμα, ανδρογενείς σωματοκατασκευή στις κοπέλες, αναστολή της σωματικής ανάπτυξης Οι παρενέργειες αυτές μπορεί να είναι μόνιμες

7 ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Σε κάθε άθλημα σε επίπεδο πρωταθλητισμού γίνεται χρήση αναβολικών απλά με άλλον σκοπό. Στο ποδόσφαιρο ο αθλητής ζητά ταχύτητα και αντοχή ενώ στο bodybuilding ζητά την μυθική υπερτονία σε συνδυασμό με χαμηλή ποσότητα λίπους.

8 ΕΙΔΗ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ Τα αναβολικά στεροειδή υπάρχουν σε πολλές μορφές και διάφορες :Σκόνη,χάπια Ή ακόμη και σαν ένεση. Τα αναβολικά χωρίζονται σε φυσικά και συνθετικά. Φυσικά αναβολικά: Από τις ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ισχυρή αναβολική δράση διαπιστώθηκε ότι έχουν ανδρογόνα, δηλαδή οι γεννητικές ορμόνες. Το σημαντικότερο από τα φυσικά ανδρογόνα είναι η τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη χρησιμοποιείτε ως ανδρογόνο στον άνδρα. Η τεστοστερόνη, χορηγείτε στην καθυστέρηση ανάπτυξης των ανδρικών χαρακτηριστικών και σε νεαρά άτομα για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης. Συνθετικά αναβολικά: Τα συνθετικά αναβολικά είναι παράγωγα της τεστοστερόνης. Δυστυχώς όλα διατηρούν, αν και εξασθενημένη, την ανδρογόνο δράση τους. Από την άλλη πλευρά η αναβολική τους δράση δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων.

9 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει καν η ανάγκη να παίρνουμε τέτοιες ουσίες. Εάν θέλουμε να κάνουμε το σώμα μας πιο δυνατό ή ακόμη και πιο όμορφο ή ελκυστικό υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η τακτική γυμναστική και η σωστή ισορροπημένη διατροφή κάνουν θαύματα. Μπορεί να είναι η πιο δύσκολη μέθοδος αλλά έτσι αποφεύγουμε τα τόσα προβλήματα που προκύπτουν από την χρήση τους τα οποία μάλιστα μπορεί να μας μείνουν για πάντα.


Κατέβασμα ppt "Σχολ.Ετος:2015-2016 Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google