Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12

2 1980-1989 : ΌΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η δεκαετία της υπερβολής. Οι ώμοι φαρδαίνουν, οι βάτες κυριαρχούν και η σειρά «Δυναστεία» κάνει την Alexis Colby πρότυπο μόδας. Η γυμναστική γίνεται μόδα και το αθλητικό look βγαίνει και εκτός γυμναστηρίου. Το τζιν αποκτά υπογραφή και τα logos κυριαρχούν παντού. Είναι η εποχή των super - models και του καταναλωτισμού. Η γυναίκα κυνηγάει την καριέρα και γίνεται οικονομικά ανεξάρτητη. Ο Lacroix φέρνει το μπαρόκ, ο Alaia με τα πλεκτά του αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα τονίζοντας τα κατάλληλα σημεία του, η Donna Karan χρησιμοποιεί το στρετς στα καλσόν και στα πουκάμισα body διευκολύνοντας την εργαζόμενη γυναίκα, ενώ οι Manolo Blahnik και Christian Louboutin καθιερώνονται στο χώρο του υποδήματος. Στην Ελλάδα υπάρχει έκρηξη στα περιοδικά μόδας, με το ΚΛΙΚ, DIVA αλλά και το πρώτο αντρικό περιοδικό το ΜΕΝ.

3

4 Το στυλ μαλλιών της δεκαετίας του'80 Eίναι το πιο ποικιλόμορφο και χιουμοριστικό χαρακτηριστικό αυτής της δεκαετίας. Κατά τις αρχές της δεκαετίας του'80, ο Νέο- Ρομαντισμός στη μόδα ξεκίνησε από τα μαλλιά με πολύ πειραματισμό. Για αρκετό καιρό ήταν σαν να διαγωνίζονταν για το ποιος θα μπορούσε να οικοδομήσει τα ψηλότερα μαλλιά, με τις πιο περίεργες γωνίες, η για το πόσο πολύ πλαστικό, μέταλλο και mousse μπορούσε να χωρέσει στα μαλλιά σας και να κρατήσετε το κεφάλι όρθιο.

5 Ο όγκος στα μαλλιά δεν είναι μοναδικός στη δεκαετία του 80 – η δεκαετία του'60 είχε την κόμμωση σε σχήμα κυψέλης και το'70 είχε το afro. Αυτό που όρισε το στυλ της δεκαετίας του'80 στα μαλλιά ήταν η πολυμορφία τους. Η αρχή της δεκαετίας είδε την extravagance των μαλλιών με περίεργα χρώματα και κοψίματα. Από το 1984 οι τάσεις είχαν καταλήξει και επικεντρώθηκαν σε μια απλή ιδέα - όγκο. Το μουσικό σχήμα Bananarama είχε τα καλύτερα παραδείγματα από το κόψιμο έως τον όγκο και το χτένισμα. Μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 80 όπως οι Bon Jovi

6 Κατά το 87-88, τα 70s άρχισαν να επιστρέφουν και ξαφνικά ήταν OK να έχουμε ένα λουκ πιο ρετρό. Μπορούσες ακόμη και να έχεις κοντά μαλλιά φτάνει να ήταν ξανθά, βαμμένα έντονα ή χτενισμένα σε μύτες-καρφιά με πολύ gel. Πολλά αξεσουάρ μαλλιών ήταν διαθέσιμα, μπορούσες να τα ξύσεις τα μαλλιά και να τα κολλήσεις ψηλά με μους! Μερικά ακόμη mous περιείχαν glitter και διάφορα άλλα γυαλιστερά κομμάτια ώστε να δώσουν στα μαλλιά "extra ενδιαφέρον και ατομικότητα».

7 Τα μαλλιά ήταν κομμένα κοντά αρχίζοντας με σκάλες και αυξάνονταν σε μήκος γύρω Από το κεφάλι μέχρι που ερχόταν σε ένα κάπως στο διαγώνιο σημείο Από την άλλη πλευρά. Η τα μαλλιά ήταν πραγματικά πολύ κοντά Από τη μια πλευρά και μακρύτερα σε μήκος πίσω και Από την άλλη πλευρά

8 Μακιγιάζ 1980s ΜΑΚΙΓΙΑΖ Τα φρύδια είναι φυσικά και παχιά. Το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και υγιές με ρουζ, αλλά και πούδρα που δίνει την εντύπωση του ηλιοκαμένου δέρματος. Τα χείλη βάφονται σε έντονο κόκκινο, ενώ οι σκιές παίζουν από γήινους τόνους σε έντονα χρώματα.

9 Madona Η γυναίκα με το ιερό όνομα, που η καριέρα της στο καλλιτεχνικό στερέωμα μετράει αισίως τριάντα χρόνια. Ένα φαινόμενο, που δεν έπαψε ποτέ να μας τραβάει την προσοχή. Tο 1983 το πρώτο της άλμπουμ με το όνομά της κυκλοφορεί και κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στο νούμερο οκτώ των τσαρτ της Αμερικής Holiday, Borderline, Lucky star οι πρώτες μεγάλες της επιτυχίες πουλώντας τρία εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα κορίτσια ανά την υφήλιο αρχίζουν να ντύνονται σαν αυτή, μπλούζες με δαντέλα, φούστες πάνω από καλσόν και κολάν, ένα ντύσιμο που επανήλθε στη μόδα. Με μεγάλους σταυρούς στα αυτιά και ξανθά μαλλιά, γίνεται fashion icon της δεκαετίας του '80. Οι άντρες δηλώνουν ερωτευμένοι μαζί της..

10 Δημοφιλή Hairstyles για τις γυναίκες και άντρες της δεκαετίας του '80: Αλογοουρά στο πλάι Η αλογοουρά στο πλάι ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές χτένισμα της δεκαετίας του '80. Μαλλιά τραβηγμένα σε όλη τη διαδρομή προς τη μία πλευρά του κεφαλιού, και να στερεώνεται όσο δυνατόν ποιο σφιχτά. Το στυλ ήταν εξασφαλισμένο με φουρκέτες και με άφθονη λακ.

11 H Περμανάντ στη δεκαετία του ογδόντα, ήταν ό, τι καλύτερο. Οι γυναίκες έκαναν σφιχτές μπούκλες και περμανάντ γιατί είχαν πάντα σγουρά μαλλιά αφού πρόσθεταν όγκο, και ο όγκος ήταν απαραίτητος για τα μαλλιά της δεκαετίας του 1980! Punk Rock Hairstyles. Τα συγκροτήματα και οι μπάντες του 80 δεν ήταν γνωστά μόνο για τη μουσική τους, αλλά για τα μαλλιά τους, Τεράστιες αιχμές, Mohawks, και μεγάλα στυλ πανκ κυριάρχησαν εκείνη την εποχή.

12 Big Hair Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πράγματα για τη δεκαετία του '80 είναι ότι ήταν η δεκαετία των μεγάλων μαλλιών. Πολλά αστέρια και άλλοι κανονικοί άνθρωποι επέλεξαν να προσθέσουν όγκο σε οποιοδήποτε στυλ. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με αρκετό mousse και λακ στα μαλλιά για να τα κρατήσει στη θέση τους. Ακόμα και τα άτομα με ίσια μαλλιά ήταν σε θέση να προσθέσουν όγκο στα μαλλιά τους με αυτό τον τρόπο. Χαρακτηριστικά ήταν τα χτενίσματα του Jon Bon Jovi. Μπούκλα Jheri Ένα δημοφιλές Look μεταξύ των αφροαμερικάνων της εποχής ήταν γνωστό ως Jheri. Αυτό το χτένισμα έγινε δημοφιλής από τον Michael Jackson για το άλμπουμ Θρίλερ που κυκλοφόρησε και εμφανίστηκε σε βίντεο για τα τραγούδια από το άλμπουμ. Wet LOOk και Pompadour Αυτό το χτένισμα που ήρθε στο προσκήνιο ήταν το wet look". Αυτό το ύφος τους έκανε να ενδιαφέρονται για τη χρήση Gel για να δώσουν στα μαλλιά τους μια λάμψη και να φαίνονται βρεγμένα

13 Όλες οι αλλαγές που έγιναν αυτή την εποχή ήταν εξαιτίας του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου (1914-1918). Οι γυναίκες σταμάτησαν να φοράνε κοσμήματα και εντυπωσιακά ρούχα, άρχισαν να παίρνουν μέρος σε φιλανθρωπικά έργα, με αποτέλεσμα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και άλλαξαν την εμφάνισή τους για πάντα. Ενώπιον του πολέμου δεν υπήρχαν κοινωνικές τάξεις και όλες οι γυναίκες άρχισαν να ντύνονται πανομοιότυπα. Η επιρροή του πολέμου στη μόδα έγινε αισθητή Μετά την υπερβολή της δεκαετίας του 80’ έρχεται η απλότητα. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο στυλ, ενώ ταυτόχρονα νέοι σχεδιαστές κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως από την Αγγλία με τους Alexander McQueen Τα χτενίσματα της δεκαετίας του '90 δεν ήταν τόσο extreme όσο της δεκαετίας του '80. Αυτό εν μέρει χάρη στην εμφάνιση των supermodels τα όμορφα κορίτσια τα οποία ξέραμε τα μικρά τους ονόματα. Τα supermodels έπαιξαν συχνά με τα μαλλιά τους με μεγάλη αποτελεσματικότητα, είτε για να προωθήσουν τα μοντέρνα ρούχα για τον Versace και άλλους κορυφαίους σχεδιαστές στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης,του Παρισιού, του Μιλάνου και του Λονδίνου ή να πωλήσουν τα περιοδικά μόδας. Supermodels, όπως Cindy Crawford έκανε επίσης πολλά εξωφυλα σε κορυφαία περιοδικά μαλλιών σαν το Hairstyle Guide. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1995, το ανερχόμενο αστέρι Jennifer Aniston πήρε τον κόσμο από τη θύελλα και έγινε "supermodel."

14 Την ίδια χρονιά celebrities γίνονται είδωλα λόγω του εκλεπτυσμένου στυλ τους όπως οι: Sharon Stone,, Jennifer Aniston, Pamela Anderson, Madonna, Princess Diana, Britney Spears, Julia Roberts, Meg Ryan. Τα δεκαετία του 1990 έφερε μια λαχτάρα για φυσικά προϊόντα. Η Schwarzkopf ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό ήδη από το 1991, με την εισαγωγή των φυτών με βάση χρωστικές ουσίες με Igora Βοτανικό. Αυτή η ημι- μόνιμη χρωστική ήταν απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και μυκητοκτόνα, επιτυγχάνοντας τη δράση του.

15

16 Η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία έπαιξε την Rachel στο "Friends". Το 1994, η Τζένιφερ Άνιστον έδειξε σε εκατομμύρια τηλεθεατές του NBC το νέο της Look και έχτισε εκατομμυρια θαυμαστών που πήγαν όλοι στα κομμωτήρια τους και ζητούσαν το LOOK RACHEL. Στους άντρες κυριαρχούσε το κοντό μαλλί καθώς και το τελείως ξυρισμένο, ενώ το κούρεμα «καπελάκι» ήταν το πιο επίκαιρο.

17 Η νύμφη το 1990 Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η υπερβολή και η εκκεντρικότητα άρχιζαν να δίνουν τη θέση τους στην προσωπική έκφραση, αφού πολλά ζευγάρια είχαν τη δυνατότητα να ανακουφίσουν τους γονείς τους από τις οικονομικές ευθύνες του γάμου τους. Τα νυφικά άρχισαν να αναδεικνύουν τη φιγούρα του σώματος και όχι να αντικατοπτρίζουν την οικονομική χλιδή. Τώρα οι νύφες επιλέγουν το νυφικό τους σύμφωνα με την προσωπικότητά τους και όχι για να δείξουν την οικονομική τους κατάσταση.

18 Εξώφυλλα περιοδικών τη δεκαετία 1990


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1980 & 1990 ΚΟΜ 102 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 11 & 12."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google