Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2. Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2. Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2

2 Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω ανατολική και την Β.Αμερική.Το χειμώνα προτιμά τα δάση, ενώ το καλοκαίρι επιλέγει μεγαλύτερο υψόμετρο όπου η τροφή είναι αφθονεί.

3 ΖΕΙ Ζει σε πυκνά δάση ζευγαρωτά ή πολλά μαζί (αγέλες) και τρέφεται με χλόη, χόρτα ή και με τη φλούδα από τους κορμούς των μικρών δέντρων, τους οποίους επίσης καταστρέφει τρίβοντας επάνω τα κέρατά του, όταν είναι η εποχή να αλλάξει το δέρμα του. Το ελάφι συναντάται σε πολλές παραλλαγές (με κέρατα ή χωρίς, μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο, με ουρά ή χωρίς, με χαυλιόδοντες ή όχι με μεγάλα ή μικρά αυτιά κλπ.) σε όλο τον κόσμο εκτός από την Αφρική και την Αυστραλία.

4 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το κοινό ελάφι, που το συναντάμε στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης και της Μικράς Ασίας, έχει μήκος ως 2,30 μ. και ύψος ως 1,50 μ. και ζυγίζει ως 100 κιλά. Έχει σπάνια ευκινησία και τρέχει πολύ γρήγορα κάνοντας πηδήματα μέχρι 8 μέτρα. Ζει γύρω στα 40 με 50 χρόνια. Στον τόπο μας συναντιέται στον Όλυμπο, στα βουνά της Ηπείρου και σε μερικά ορεινά μέρη της Μακεδονίας.

5 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Έχει εχθρούς όλα τα αρπακτικά ζώα και τον άνθρωπο. Το μόνο όπλο για την άμυνά του είναι το γρήγορο τρέξιμό του και οι οξύτατες αισθήσεις του.

6 ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ ΑΠΟ Το κυνηγούν για το νοστιμότατο και ευκολοχώνευτο κρέας του, που είναι ανεκτίμητο για τους αρρώστους. Επίσης για το δέρμα του που χρησιμοποιείται για ενδύματα και κάθε λογής δερμάτινα είδη. Τα κέρατά του είναι πολύτιμα για την κατασκευή λαβών διάφορων αντικειμένων (πιρουνιών, μαχαιριών, μπαστουνιών κλπ.) καθώς και για κόλλα και ζελατίνα.

7 ΚΙΝΙΝΕΥΕΙ ΑΠΟ Παλιότερα αποτελούσαν μια απ' τις σπουδαιότερες πρώτες ύλες για την παραγωγή αμμωνίας.Σήμερα το κυνήγι του έχει απαγορευτεί, γιατί το είδος σπανίζει στον τόπο μας.


Κατέβασμα ppt "ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2. Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google