Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ Επιφανειακά λεμφικά αγγεία καλύπτουν τα άνω άκρα απ’ όλες τις πλευρές. Λεμφογάγγλια βρίσκονται στα βραχίονα, τη μασχάλη, το κάτω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ Επιφανειακά λεμφικά αγγεία καλύπτουν τα άνω άκρα απ’ όλες τις πλευρές. Λεμφογάγγλια βρίσκονται στα βραχίονα, τη μασχάλη, το κάτω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΜΑΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ Επιφανειακά λεμφικά αγγεία καλύπτουν τα άνω άκρα απ’ όλες τις πλευρές. Λεμφογάγγλια βρίσκονται στα βραχίονα, τη μασχάλη, το κάτω άκρο του μείζονα θωρακικού μυ στην υπερκλείδια και υποκλείδια περιοχή. Η νεύρωση του κάτω άκρου γίνεται από τα νεύρα του βραχιόνιου πλέγματος. Η κυκλοφορία του εξασφαλίζεται από τις υποκλείδιες αρτηρίες και φλέβες. Η μάλαξη των άνω άκρων εφαρμόζεται στο άκρο χέρι: δάκτυλα – παλάμη – ραχιαία επιφάνεια, την πηχεοκαρπική άρθρωση, τον πήχη, τον βραχίονα και τον ώμο, χωρίς να είναι απαραίτητη η τήρηση της παραπάνω σειράς. Σίγουρα όμως με κατεύθυνση πίεσης απ’ το άκρο χέρι προς τον βραχίονα και ποτέ εσωτερικά του δεύτερου και της περιοχής της μασχάλης.

3 ΜΑΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ Στην άσκηση της μάλαξης άκρας χειρός εκτός από τους μύες του θέναρος και οπισθέναρος πρέπει να προσεχθούν και οι μεσόστεοι μύες της μέσης χειρός. Στο μασάζ του πήχη γίνεται μάλαξη στους καμπτήρες και εκτείνοντες του πήχη.

4 Μάλαξη άκρας χειρός Κυκλικές ανατρίψεις καρπού. Κρικοειδείς ανατρίψεις καρπού. Ανάτριψη ραχιαίας επιφάνειας άκρου χεριού. Ανάτριψη μετακάρπιων διαστημάτων. Ανάτριψη δακτύλων. Έλξεις δακτύλων. Θωπεία παλάμης. Ανάτριψη παλάμης. Αντίθετη πίεση παλάμης. Θωπείες.

5  Προφυλάξεις ασφαλείας Μην κάνετε μασάζ αν ο πελάτης έχει υψηλή πίεση αίματος, καρδιακές καταστάσεις. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία και μπορεί να είναι βλαβερό σε αυτόν τον πελάτη. Πείτε στον πελάτη να συμβουλευθεί ένα γιατρό πρώτα. Να είστε πολύ προσεχτικοί ώστε να αποφεύγετε τις βίαιες κινήσεις μασάζ στις αρθρώσεις αν ο πελάτης σας έχει αρθριτικά. Συζητήστε με τον πελάτη σας κατά τη διάρκεια του μασάζ και προσαρμόστε το άγγιγμα σας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών σας

6 Το μασάζ είναι μια υπηρεσία η ποία μπορεί να προσφερθεί σε οποιοδήποτε είδος μανικιούρ. Το μασάζ διεγείρει την ροή του αίματος και ξεκουράζει τον πελάτη

7 Τεχνικές για το μασάζ των καρπών Χαλαρωτικές κινήσεις. Αυτή είναι μια μορφή μασάζ γνωστή σαν "κινήσεις των αρθρώσεων". Στην αρχή του μασάζ για τα χέρια έχουμε ήδη βάλει λοσιόν ή κρέμα για τα χέρια στον πελάτη. Βάλτε τον αγκώνα του πελάτη σε ένα μαξιλάρι. Με το ένα χέρι στερεώστε το χέρι του πελάτη. Με το άλλο χέρι σας, κρατήστε τον καρπό του πελάτη σας λυγιστέ το λίγο πίσω και μπροστά αργά, περίπου για πέντε έως δέκα φορές, μέχρι που να αισθάνεστε ότι ο πελάτης έχει χαλαρώσει Κίνηση αρθρώσεων στα δάχτυλα. Φέρτε το χέρι του πελάτη σας κάτω, στερεώστε το χέρι με το αριστερό σας χέρι, και με το δεξί χέρι ξεκινήστε με το μικρό δάχτυλο, κρατώντας το στη βάση του νυχιού. Απαλά κάντε κυκλικές κινήσεις στα δάχτυλα ώστε να σχηματίζουν κύκλους. Δουλέψτε προς τον αντίχειρα, περίπου 3-5 φορές σε κάθε δάχτυλο. Κυκλικές κινήσεις στην παλάμη. Αυτή είναι η κίνηση μάλαξης - ελαφριές κινήσεις που χαλαρώνουν και καταπραΰνουν. Βάλτε τον αγκώνα του πελάτη σε ένα μαξιλάρι, και με τους αντίχειρες στην παλάμη των πελατών σας, κάντε κυκλικές κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κυκλικές κινήσεις στον καρπό. Κρατήστε τον καρπό του πελάτη και με τα δυο σας χέρια, τοποθετώντας τους δείκτες σας στην κορυφή του χεριού του πελάτη σας και τα δάχτυλα σας κάτω από το χέρι. Κινήστε τους δείκτες σας σε μια κυκλική κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση από τον καρπό του πελάτη στις αρθρώσεις στο πίσω μέρος του χεριού του πελάτη. Κινηθείτε πάνω και κάτω, 3-5 φορές. Στην τελευταία κίνηση προς τα πάνω, σφιχτέ τον καρπό του πελάτη πιέζοντας τα χέρια σας γύρω γύρω από τον καρπό και απαλά τραβήξτε στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό είναι ένα είδος μασάζ πίεσης που είναι μια βαθειά κίνηση τριβής και πολύ διεγερτική. Κυκλικές κινήσεις στο πίσω μέρος του καρπού και στα δάχτυλα. Τώρα κυλίστε κάτω και πίσω στο χέρι του πελάτη σας χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες σας. Κάντε κυκλικές κινήσεις προς τα κάτω στο μικρό δάχτυλο και στον αντίχειρα του πελάτη και ελαφρώς τραβήξτε τις άκρες των δαχτύλων του πελάτη σας. Πηγαίνετε πίσω και κάντε κυκλικές κινήσεις προς τα κάτω στο παράμεσο δάχτυλο και στο δείκτη, ελαφρώς τραβήξτε τα. Τώρα στο μεσαίο δάχτυλο και τραβήξτε το προς τα έξω. Αυτό επαναφέρει την ροή του αίματος στο κανονικό.

8 Τεχνικές για το μασάζ των χεριών Βάλτε κρέμα ή λοσιόν. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα κρέμας στο χέρι του πελάτη και δουλέψτε πάνω σε αυτή. Δουλέψτε από τον καρπό του πελάτη προς τον αγκώνα, εκτός από την τελευταία κίνηση, δουλέψτε από τον αγκώνα προς τον καρπό, μετά τραβήξετε τα δάχτυλα, όπως κάνατε στο τέλος του μασάζ για τον καρπό. Εφαρμόστε περισσότερη κρέμα αν είναι απαραίτητο. Κάντε μαλάξεις στα χέρια. Βάλτε το χέρι του πελάτη πάνω στο τραπέζι, τρίβοντας το χέρι με τα χέρια σας. Κρατήστε την παλάμη του πελάτη σας πάνω στο χέρι σας. Τα δάχτυλά σας πρέπει να είναι κάτω από τον καρπό του πελάτη σας οι δείκτες σας στις πλευρές της παλάμης των πελατών σας. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρες σας στην αντίθετη κατεύθυνση, ξεκινώντας από τον καρπό του πελάτη σας και δουλεύοντας προς τον αγκώνα. Όταν φτάσετε στον αγκώνα, γλυστρίστε τα χέρια σας κάτω στο χέρι του πελάτη στον καρπό και κάντε κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω ως τον αγκώνα 3-5 φορές. Γυρίστε το χέρι του πελάτη πάνω και επαναλάβετε 3-5 φορές στην πάνω πλευρά του χεριού. Σφιχτές κινήσεις στο χέρι – μασάζ πίεσης. Το μασάζ πίεσης περιλαμβάνει βαθύ τρίψιμο στους μυς. Λυγιστέ τον αγκώνα του πελάτη έτσι ώστε το χέρι να είναι οριζόντιο μπροστά σας, με το πίσω μέρος του χεριού να σας βλέπει. Βάλτε τα χέρια σας γύρω από το χέρι με τα δάχτυλα σας να βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση καθώς θα στύβατε τα πλυμένα ρούχα, από τον καρπό στον αγκώνα. Κάντε αυτό πάνω και κάτω στο χέρι 3-5 φορές Κάντε μαλάξεις στο χέρι. Αυτή η τεχνική ονομάζεται ζυμωτικές κινήσεις. Είναι πολύ διεγερτικές και αυξάνουν την ροή του αίματος. Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας στην πάνω πλευρά του χεριού των πελατών σας έτσι ώστε να είναι οριζόντια. Κινήστε τα στην αντίθετη κατεύθυνση, από τον καρπό στον αγκώνα και πίσω στον καρπό. Αυτή η κινητική πίεση κινεί τη σάρκα πάνω από τα κόκκαλα και διεγείρει τους ιστούς του χεριού. Κάντε αυτό 3-5 φορές. Κινήσεις κυκλικές στον αγκώνα - μασάζ με κινήσεις πίεσης. Στερεώστε το χέρι του πελάτη με το αριστερό σας χέρι και με ένα ξυλάκι με βαμβάκι, απλώστε κρέμα στον αγκώνα. Καλύψτε τον αγκώνα με το δεξί σας χέρι και κάντε κυκλικές κινήσεις στο χέρι σας πάνω από τον αγκώνα του πελάτη σας. Κάντε αυτό 3-5 φορές. Για να τελειώσετε το μασάζ στον αγκώνα, κινήστε το αριστερό σας χέρι στην κορυφή του χεριού του πελάτη σας. Απαλά γλιστρήστε και τα δύο σας χέρια κάτω στο χέρι από τον αγκώνα στις άκρες των δαχτύλων καθώς όπως σκαρφαλώνετε κάτω σε ένα σχοινί. Επαναλάβετε αυτό 3-5 φορές.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ Επιφανειακά λεμφικά αγγεία καλύπτουν τα άνω άκρα απ’ όλες τις πλευρές. Λεμφογάγγλια βρίσκονται στα βραχίονα, τη μασχάλη, το κάτω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google