Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10

2 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΜΕ ΕΤΕΡΟΓΕΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΜΩΣ ΜΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΘΕΝΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ.

3 ΕΤΣΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. 1. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ: Α. ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟΙ).

4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ(ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ). ΗΛΙΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ( ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ) ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

5 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (Π.Χ ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΓΑΜΟΣ Η ΔΙΑΖΥΓΙΟ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΜΟΝΤΕΛΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

6 ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟΙ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ CUSHING ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

7 Β. ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΡΚΙΝΟΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ), ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΗΠΑΤΟΧΟΛΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ, ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Γ. ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ Η ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Δ. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ <20 Η >65 ΕΤΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Η ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

8 2.Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Α. ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΒΑΘΜΟΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ Δ.Μ.Σ 0 < 25 ΥΓΙΗΣ Η ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ Ι ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ II 30 — 40 ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ IIΙ > 40 ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ Η ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ Β. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΩΝ. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΝΔΡΕΣ 12 % - 20 % ΓΥΝΑΙΚΕΣ 20 % - 30 ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΑΝΔΡΕΣ 21%-25% ΓΥΝΑΙΚΕΣ 31%-33% ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΝΔΡΕΣ > 25 % ΓΥΝΑΙΚΕΣ > 33 %

9 Β. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥ ΟΠΩΣ: ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΔΕΡΜΑ (ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ), ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΛΙΠΟΥΣ, ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ, ΟΙΔΗΜΑΤΑ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Π.Χ. ΜΥΪΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ CUSHING ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ). 3.ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

10 Γ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗ: Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

11 ΣΤΟΧΟΣ: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ: Ο ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟ 1 ΚΙΛΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ: Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 1,000 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΡΟΦΗΣ: ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

12 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ: Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ. ΑΣΚΗΣΗ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ.

13 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΤΑ ΑΝΟΡΕΞΙΟΓΟΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΔΙΑΙΤΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

14 ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
ΔΙΑΙΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (ΟΜΑΔΕΣ «ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑΣ», ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ) ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

15 ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1.ΠΛΗΡΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑ
ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ, ΕΝΑΣ ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΗΛ Η ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΡΟΦΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΥΪΚΟΥ ΙΣΤΟΥ. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΝ Β.Μ.,ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΗΘΑΡΓΟΥ ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΙΠΟΥ ΙΣΤΟΥ.

16 ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΕΩΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 50 % ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ 50 % ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΙΠΟΥΣ ΜΑΖΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΑΖΩΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΙΛΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.

17 Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΑΛΙΠΟ ΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 5,000 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΙΛΟ, ΕΤΣΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 3 ΚΙΛΩΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 2,140 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΟ ΑΡΓΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ.

18 1)Η ΑΣΙΤΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΟΣΜΩΤΙΚΗ ΔΙΟΥΡΗΣΗ.
2)ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΣΙΤΙΑΣ, ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΖΗ, ΧΑΝΕΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ. 3)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΛΙΠΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΠΟΥ ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. 4)ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΡΥΘΜΟΥ, ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΜΗ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.

19 ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΞ ΑΥΤΩΝ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Η ΔΙΟΥΡΗΣΗ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΤΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΕΤΩΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ. Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΛΙΠΟΥ ΙΣΤΟΥ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΡΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ (ΛΙΠΟΥΣ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ( ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ) ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΠΟΥ ΙΣΤΟΥ.

20 ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΙΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 800 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ. ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ 30 % ΥΠΕΡΒΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΙΑΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΥΪΚΗ ΤΟΥ ΜΑΖΑ.

21 ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ, ΕΝΩ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΘΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ. Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ), ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

22 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΡΙΑΚΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΤΑ ΕΥΝΟΪΚΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΧΗΜΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ΤΟ 35 % ΜΕ 50 % ΤΟΥ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ. ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 10 % ΜΕ 20 % ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΒΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

23 ΔΙΑΙΤΕΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ 800 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΟΤΙ 1 ΚΙΛΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ 7,000 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΠ' Ο,ΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ.

24 Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΠΩΔΗ ΙΣΤΟ. Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕ ΝΕΡΟ, ΕΤΣΙ Η ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ 1,000 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΤΙ ΤΙΣ 7,000 ΧΙΛΙΟΘΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΟ ΒΑΡΟΣ ΛΙΠΩΔΟΥΣ ΙΣΤΟΥ. ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ. ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ Η ΤΟΥ ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ.

25 ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ 800 ΜΕ 1,200 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1200 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΟΙ ΥΠΟΘΕΡΜΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ. ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΑΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ, ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.

26 ΔΙΑΙΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ
Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΡΩΓΕΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ,500 ΘΕΡΜΙΔΩΝ. Η ΔΙΑΙΤΑ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΩΝ, ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Η ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Η ΔΙΑΙΤΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΧΝΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΝΑ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙΣΑΣ ΤΡΟΦΗΣ.

27 ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ 1,500 ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΜΩΣ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ.

28 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΔΙΑΙΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
ΔΙΑΙΤΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΛΙΠΩΝ

29 ΔΙΑΙΤΕΣ ΣΥΝΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΦΟΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΕΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ.

30 ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
ΔΙΑΙΤΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ ΜΕΘΥΛΙΚΗ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΙΚΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ


Κατέβασμα ppt "ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google