Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταξιδεύοντας στον κόσμο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταξιδεύοντας στον κόσμο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ταξιδεύοντας στον κόσμο
Ένας πλανήτης γεμάτος αντιθέσεις! Άνθρωποι πλούσιοι και φτωχοί, Χώρες γόνιμες και άγονες, Αρχαίοι πολιτισμοί, νέα ήθη και έθιμα. Διαφορετικές θρησκείες, παράξενες συνήθειες. Κρύο, ζέστη, περιβαλλοντικά προβλήματα. Πόσο έντονη είναι η δική μας επίδραση στον πλανήτη;

2 Αυστραλία Η πιο γνωστή πόλη είναι το Σίδνευ, παρότι η πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα! Μετά την υπογραφή συνθήκης Ελλάδας - Αυστραλίας τη δεκατία του ‘50, ο αριθμός των Ελλήνων είναι πια περίπου άτομα!

3 Αυστραλία Τα περισσότερα θηλαστικά ζώα είναι μαρσιποφόρα όπως το καγκουρό και το κοάλα. Είναι το μοναδικό μέρος της Γης όπου ζουν μονότρημα, δηλαδή θηλαστικά που γεννούν αυγά! Δύο είδη είναι γνωστά, η έχιδνα και ο πλατύποδας.

4 Αυστραλια Οι ιθαγενεις Αβορίγινες έχουν μειωθεί πολύ.
Είναι οι εφευρέτες του μπούμερανγκ. Πλεον, ο Αυστραλιανός πολιτισμός έχει επηρεαστεί βαθύτατα από τον Αμερικανικό τρόπο ζωής.

5 Αυστραλία Οι εποχές είναι αντίστροφα. Το καλοκαίρι μας είναι ο χειμώνας τους και περνούν τα Χριστούγεννά τους είναι στις παραλίες.

6 Αφρική

7 Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, 147 μέτρα υψος, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. (3200 – 2300 π.Χ.)
Οι βαθμιδωτές πυραμίδες συμβόλιζαν την σκάλα με την οποία ο νεκρός θα έφτανε στα αστέρια μαζί με τους άλλους θεούς. Κατά την διάρκεια του χρόνου, όμως, ο  ήλιος πήρε μεγαλύτερη σημασία από τα αστέρια, κι έτσι χτίστηκαν  οι πραγματικές πυραμίδες που οι πλευρές τους συμβόλιζαν τις ακτίνες του ήλιου.

8  Σαχάρα Η τεράστια αμμώδης έκταση ερήμου που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής. Περιοχή ακαλλιέργητη και με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Στην διάλεκτο των Βέρβερων καλείται σαχρά δηλαδή έκταση με ξανθό χρώμα.

9 Ιθαγενείς όπως οι Βουσμάνοι στη Νοτιοδυτική Αφρική, οι Ζουλού στην Νότια Αφρική και οι Πυγμαίοι και στα δάση του Κονγκό.

10 Νότια Αφρική Το κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ Η αντίθεση της Ευρωπαϊκής κατάκτησης σε σχέση με την άγρια φύση και τη ζωή των ντόπιων

11 Νέλσον Μαντέλα Πριν εκλεγεί πρόεδρος, ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος κατά του Απαρτχαιντ και ενεργό μέλος του ANC. Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών. Αποφυλακίστηκε το Φεβρουάριο του 1990 και αμέσως παρότρυνε τις ξένες δυνάμεις να μην ελαττώσουν την πίεση που ασκούσαν στη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση για συνταγματική μεταρρύθμιση. Η απελευθέρωσή του το 1990 σημάδεψε την απαρχή θεμελιακών αλλαγών στο Νοτιοαφρικανικό κράτος, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού του καθεστώτος. Το 1993 του απονεμήθηκε το Νομπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον τότε πρόεδρο Φρεντερικ ντε Κλερκ. Το 1994 έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής σε εκλογές που επιτράπηκε να ψηφίσουν λευκοί και μαύροι.

12 Η απόλυτη φτώχεια Μεγάλοι πληθυσμοι των αναπτυσσόμενων χωρών στην Αφρική δεν κατέχουν ούτε τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους, όπως είναι η τροφή, το νερό , η στέγη, η υγεια τους. Η καταπολέμησή της φτωχειας αποτελεί προτεραιότητα τόσο των κυβερνήσεων των χωρών, όσο και των Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ, Unicef).

13

14 Στην Ασία υπάρχει ένα τεράστιο μωσαϊκό από φυλές, με ένα ακόμη μεγαλύτερο μωσαϊκό από γλώσσες.

15 Χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Λάος και το Ανατολικό Τιμόρ, εξαιρετικά φτωχές χώρες, όπου άνθρωποι αγωνίζονται ακόμα και για μερικούς κόκκους ρυζιού κάθε μέρα.

16 Ιμαλάια η υψηλότερη οροσειρά της Γης. Εκτείνονται σε έξι χώρες: Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Νεπάλ και Μπουτάν. Αποτέλεσαν φυσικό εμπόδιο στις μετακινήσεις των λαών για χιλιάδες χρόνια.

17 Σιγκαπούρη Τεχνολογικος και οικονομικός κολοσσός , ήταν μέχρι το 1963 βρετανική αποικία έχει πολυεθνική σύνθεση, καθώς περιλαμβάνει Κινέζους, Μαλαισιανούς, Ταμίλ και πολλούς Ευρωπαίους. οι κάτοικοί της απολαμβάνουν ένα υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και βιοτικό επίπεδο.

18 Ιαπωνία Η Ιαπωνία (=ήλιος και αρχή)
Μεγάλη οικονομική δύναμη, η Ιαπωνία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Τεχνολογικός πρωτοπόρος

19 Χονγκ Κονγκ Διεθνές κέντρο επιχειρήσεων και εμπορίου, σημαντικό λιμάνι της Κίνας. Φοβερή πολυκοσμία! Δοκιμάζεται συχνά από καταστροφικούς τυφώνες.

20 Ινδια Η Ινδική κουλτούρα θεωρείται από ορισμένους ιστορικούς ως «ο αρχαιότερος ζωντανός πολιτισμό της Γης», η ινδική παράδοση χρονολογείται από το 8000 π.Χ.  Πολλά στοιχεία των διαφορετικών Ινδικών  πολιτιστικών στοιχείων  - όπως η ινδική θρησκεία, η γιόγκα και την ινδική κουζίνα - εχουν σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο. TajMahal

21 Ινδια Οι αγελάδες είναι πολύ περισσότερες από τις ανάγκες των ινδών γα γάλα. Δεν τις θανατώνουν καθώς η αγελάδα είναι το ιερο ζώο των ινδών, και κυκλοφορει ελεύθερη στους δρόμους, Το Μπαγκλαντες δράτεται της ευκαιρίας να κάνει λαθρεμπόριο βοοειδών, με συνολικά κέρδη περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως

22 Νεα Υόρκη NEW YORK Manhattan, γέφυρα του Μπρούκλιν
Πάρα πολλά αξιοθέατα, περίπου 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια. Η πόλη θεωρείται ως πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. το άγαλμα της ελευθερίας, δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας

23 LOS ANGELES California
ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη στον κόσμο! 13 εκατομμύρια Angelenos. προερχόμενοι από κάθε γωνιά της γης, που προσελκύονται από το ευχάριστο κλίμα, τον έντονο και γεμάτο ενέργεια τρόπο ζωής αλλά και την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου.

24 Η πρωτεύουσα της διασκέδασης του Κόσμου
Καταμεσής στην έρημο της πολιτείας της Νεβάδας στις ΗΠΑ, τεράστια ξενοδοχεία-καζίνα, φωτα, συντριβάνια, μπαρ, πισίνες , τυχερα παιχνίδια, φαντασμαγορικά show. Τα πιο διάσημα καζίνα-ξενοδοχεία βρίσκονται στη Las Vegas Boulevard) και κυρίως στο Las Vegas Strip διαθέσιμα δωμάτια

25  Miami Florida Τεράστια υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, μια αχανής παραλία, κύματα και windsurfers, χιλιάδες Αμερικάνοι ή μη τουρίστες. Με στενούς δεσμούς με τη Λατινική Αμερική, μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του είναι ισπανόφωνοι.

26 Κούβα Καραϊβική, υπέροχες παραλίες.
Νεοκλασικά κτήρια και παλιά αυτοκίνητα Τσε Γκεβάρα Εμπάργκο (αποκλεισμός) και φτώχεια

27 Rio de Janeiro «Χριστός» - το πασίγνωστο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή
copa cabbana

28 Ζούγκλα του Αμαζονίου ο πνεύμονας της γης!
ο μεγαλύτερος ποταμός σε ποσότητα νερού Σε Βραζιλία, Βολιβία, Περού, Εκουαντόρ, Κολομβία Βενεζουέλα 28 28

29 Κάτοικοι της ζούγκλας Κάποτε ζούσαν στον Αμαζόνιο 10 εκατομμύρια Ινδιάνοι. Οι Ισπανοί και Πορτογάλοι τους συμπεριφέρθηκαν απάνθρωπα εξερευνώντας για χρυσό και θησαυρούς, Σήμερα ζουν εκεί μόνο ινδιάνοι. Όσο το δάσος πεθαίνει, πεθαίνουν και οι κάτοικοί του. 29 φυλή των Γιανομάμις.

30 Καταστροφή του δάσους Κόβονται δέντρα για καλλιέργειες, για να χτιστούν εργοστάσια και πόλεις. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δίνει άδειες!! 30

31 machu picchu Περού - Μάτσου Πίτσου υψόμετρο 2.350 μ.
Περού - Μάτσου Πίτσου υψόμετρο μ. το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκας (1438 – 1530) Ο Ναός του Ήλιου (Τορεόν), ιεροτελεστιες και αστρονομικές μετρήσεις

32 Καταράκτες Ιγκουάσου Παταγονία

33 Λονδίνο Βρετανία Big Ben - ανάκτορα του Westminister   (Απρίλιος 1858)

34 Σήµερα ταξιδεύουµε στο Εδιµβούργο, την πιο στοιχειωµένη πόλη του κόσµου. Δεν θα διαβάσεις για malt ουίσκι και όµορφα λιβάδια. Στην πόλη των φαντασµάτων, οι σκιές κρύβουν µυστικά και οι ήχοι παίρνουν απόκοσµη χροιά. Στα µπουντρούµια του αµέτρητοι θάνατοι και εκτελέσεις «δικαιολογούν» την παρουσία εγκλωβισµένων πνευµάτων, που ποτέ δεν έφυγαν από αυτή τη διάσταση. Σκοτία

35 Βέλγιο - Βρυξέλλες γυάλινοι ουρανοξύστες δίπλα σε art nouveau διώροφα και γοτθικούς ναούς. μόνο που εδώ αυτά τα δύο στοιχεία, το παλιό και το νέο, το παρελθόν και το μέλλον, ισορροπούν τόσο αρμονικά, δένουν τόσο τέλεια μεταξύ τους που μοιάζουν φτιαγμένα για να συνυπάρχουν.

36 Βρυξέλλες Ευρωκοινοβούλιο
 Ατόμιουμ (103 μέτρων) αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές, Εννέα σφαίρες από ατσάλι διαμέτρου 18 μέτρων συνδέονται μέσω σωλήνων με κυλιόμενες σκάλες. Παράθυρα στην κορυφαία σφαίρα παρέχουν μια πανοραμική άποψη των Βρυξελλών Βρυξέλλες η πρωτεύουσα του Βελγίου, το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ευρωκοινοβούλιο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

37 Τα φιόρδ της Νορβηγίας Βίκινγκς

38   Βόρειο Σέλας

39 Γαλλία - Παρίσι Ο πύργος του Άιφελ (ύψος 325 μέτρα)

40 Η Παναγία των Παρισίων,  Notre-Dame de Paris
Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα. Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βίκτωρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό μυθιστόρημα με τον τίτλο Παναγία των Παρισίων.

41 Ισπανία – Βαρκελώνη La Sagrada Familia
μια γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή Γκαουντί από το δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί για τουλάχιστον 30 έως 80 χρόνια ακόμη. διαφορετικό στυλ κατασκευής μεταξύ νέων και παλαιών τμημάτων του κτιρίου – αμφιλεγόμενη ερμηνεία σχεδίων

42 Ελλάδα Ποια εικόνα αντιπροσωπεύει καλύτερα την Ελλάδα μας;
Μάλλον ο Παρθενώνας, το ελληνικό σύμβολο εδώ και 2500 χρόνια!

43 14 Γενικό Λύκειο Αθηνών Οι μαθητές της Α τάξης
14 Γενικό Λύκειο Αθηνών Οι μαθητές της Α τάξης ΓΚΕΡΜΠΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΓΟΥΡΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚOTΣΙ ΕΝΕΪΝΤΙ ΚΑΛΜΠΑΡΗΣ-ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΙΑΡΡΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΙΟΣΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ ΚΟΝΤΑΚΤΣΙΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΚΟΤΣΙ ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΚΑ ΙΛΙΑΜ ΜΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΖΛΟΥΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΜΑΝΚΑΡΙΟΣ ΒΙΚΤΩΡ ΤΖΕΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ


Κατέβασμα ppt "Ταξιδεύοντας στον κόσμο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google