Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ • Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής 18 Ιουλίου1918Νότιας Αφρικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ • Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής 18 Ιουλίου1918Νότιας Αφρικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

3 • Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής 18 Ιουλίου1918Νότιας Αφρικής

4 • Δικηγόρος στο Γιοχάνεσμπουργκ, έγινε μέλος του ANC το 1944. Πήγε στο Γιοχάνεσμπουργκ επειδή οι γονείς του ήθελαν να τον παντρέψουν χωρίς να το θέλει αυτός. Για 20 χρόνια τέθηκε επικεφαλής στη μεγάλη εκστρατεία κατά της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Ήταν ο πρώτος έγχρωμος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

5 • Έχασε τον ένα γιο του από AIDS και τον άλλο σε τροχαίο ατύχημα, το 1969 (σε τροχαίο έχασε και τη δισέγγονή του, το 2010). Από τότε ο Νέλσον Μαντέλα έγινε εξαιρετικά δραστήριος κατά του AIDS. Ο ίδιος δήλωνε ότι ο μόνος τρόπος να αναδείξουμε το AIDS ως φυσιολογική ασθένεια είναι να μην το κρύβουμε και να κάνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν να το θεωρούν κάτι που χτυπά ορισμένα άτομα τα οποία πηγαίνουν στην κόλαση και όχι στον παράδεισο.AIDS

6 Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,Πρόσωπο της χρονιάς, Βραβείο Ζαχάρωφ,Βραβείο Ειρήνης Λένιν, Βραβείο Καντάφι

7 • Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ο Νέλσον Μαντέλα γιόρτασε τα 95α γενέθλιά του. Μαζί του γιορτάζει και ο πλανήτης, μέσα από τις δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα. Η Mandela Day, είναι ένα κάλεσμα στους ανθρώπους όλου του κόσμου, να τιμήσουν την κληρονομιά του ηγέτη της αντίστασης στο απαρτχάιντ, αφιερώνοντας 67 λεπτά από τον χρόνο τους σε φιλανθρωπίες ή κοινωφελή εργασία. Ένα λεπτό για κάθε ένα από τα χρόνια που ο Νέλσον Μαντέλα αφιέρωσε στον αγώνα του.

8 Ήταν 27 χρόνια φυλακή. Επειδή πίστευε ότι οι λευκοί και οι μαύροι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Και για αυτό τον φυλάκισαν

9 Ο θάνατος του • Απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 ήταν επαναστάτης ενάντια στο καθεστώς του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός και ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999).

10 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΑΙ!!!!!

12 Γιάννης Θ., Χάρης Μ.


Κατέβασμα ppt "ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ • Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918στην Τράνσκεΐ της Νότιας Αφρικής 18 Ιουλίου1918Νότιας Αφρικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google