Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚH AΣΚΗΣΗ 8 ΚΑΙ 9

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚH AΣΚΗΣΗ 8 ΚΑΙ 9"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚH AΣΚΗΣΗ 8 ΚΑΙ 9

2 Ίκαρος :http://el. wikipedia
Ίκαρος :

3 Paul Ambroise Slodtz ΓΑΛΛΙΑ

4

5 ΠΟΜΠΗΙΑ

6 Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Vincent van Gogh
Η ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Vincent van Gogh. Place Lamartine, Arles, France

7 ΧΡΩΜΑΤΑ Τα χρώματα υπάρχουν παντού στη ζωή μας και επηρεάζουν και τη διάθεσή μας…. είναι λοιπόν  πολύ σημαντική  η επιλογή τους και η χρήση τους. Τα χρώματα διακρίνονται σε:

8 Ψυχρά χρώματα είναι το μπλε, το πράσινο, το μωβ.
Είναι εκείνα που ξεκουράζουν και ηρεμούν. Ιδανικά για κρεβατοκάμαρες και χώρους χαλάρωσης. Θερμά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί. Είναι εκείνα που ζεσταίνουν το χώρο, τον κάνουν πιο φωτεινό και πιο χαρούμενο. Ιδανικά για μεγάλους χώρους, όπως σαλόνι και τραπεζαρία. Ουδέτερα χρώματα είναι το λευκό, το μαύρο, το μπεζ, το καφέ, το γκρι αλλά και το ασημί και το χρυσό. Ιδανικά για να κάνουμε συνδυασμούς αφού ταιριάζουν σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις και  επιτρέπουν να αναδειχθούν τα πιο έντονα χρώματα.

9 ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΦΩΣ E E =nhf =nhf n n E=hf

10 Χρώματα και συναισθήματα
Μπλε  σοφία, δύναμη, ηρεμία Γαλάζιο γαλήνη, αθωότητα Πράσινο αρμονία, υγεία, ξεκούραση Κίτρινο ενέργεια, χαρά Κόκκινο πάθος, δύναμη, ένταση, επιθυμία, κίνδυνος Πορτοκαλί ενέργεια, ζωντάνια, χαρά   Μωβ πολυτέλεια, πνευματικότητα Καφέ απλότητα, άνεση, ασφάλεια Μπεζ συντηρητισμός, Ροζ ευαισθησία, γλυκύτητα, ρομαντισμός Λευκό αγνότητα, καθαρότητα Μαύρο μυστήριο, κομψότητα  Γκρι επισημότητα Χρυσό πολυτέλεια, πλούτος, υπερβολή Ασημί  κομψότητα 

11 Θερμοανακλαστικό χρώμα - ψυχρά χρώματα
Μειώνουν  τα έξοδα κατανάλωσης ενέργειας μέχρι 25%  ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο για θέρμανση & ψύξη. Είναι κατασκευασμένα από ειδικά μικροσκοπικά, νανοσκοπικά, θερμοαποδοτικά (π.χ. κεραμικά) σφαιρίδια. Το κάθε σφαιρίδιο περιέχει κενό αέρος. Τα σφαιρίδια διαθλούν, αντανακλούν και διασκορπίζουν την θερμότητα. Σε εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια μειώνονται οι απώλειες θέρμανσης γιατί αυτή αντανακλάται πίσω στον χώρο. Σε εξωτερικούς τοίχους και  ταράτσες, η ηλιακή θερμότητα σφραγίζεται και αντανακλάται πίσω στο περιβάλλον εξασφαλίζοντας περισσότερη δροσιά στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι θερμοανακλαστικές ιδιότητες λειτουργούν και στη ζέστη και στο κρύο. Αποτελούνται από: 100% ακρυλική βαφή με μικροσκοπικά υαλοσφαιρίδια κενού, κεραμικού ή αργύρου που ανακλούν τη θερμότητα του ήλιου το καλοκαίρι και δεν επιτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας το χειμώνα.

12

13 Εικαστικά: http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/5484
ΠΑΙΧΝΙΔΙA Εικαστικά:

14 ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΧΡΩΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

15 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 9
ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΒΙΝΤΕΟ: προσοχή:Ν2Ο και όχι ΝΟ2 ΥΛΙΚΟ:

16 Σχηματική παράσταση του φαινομένου του θερμοκηπίου
Σχηματική παράσταση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι υπέρυθρες ακτίνες έχουν κόκκινο χρώμα. Προσοχή μια που τα διάφορα μεγέθη δεν είναι σε κλίμακα. Η διάμετρος της Γης είναι 100 φορές μεγαλύτερη από το πάχος της ατμόσφαιρας, ενώ η απόσταση της Γης από τον Ήλιο είναι σχεδόν φορές πιο μεγάλη από τη διάμετρο της Γης. Τα κυριότερα αέρια του θερμοκηπίου είναι οι υδρατμοί, το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο, το όζον, οι χλωροφθοράνθρακες και το υποξείδιο του αζώτου.

17 Εικονικές αναπαραστάσεις των μορίων των αερίων του θερμοκηπίου CO2 Η2Ο CH4 Ν2Ο Ο3

18 Το Φαινομενο Του Θερμοκηπιου Μια Μεγαλη Απατη


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚH AΣΚΗΣΗ 8 ΚΑΙ 9"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google