Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ANNA GAVALDA. Η Anna Gavalda γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1970, στη Βουλώνη- Μπιγιανκούρ. Οι γονείς της, παρόλο που ήταν παριζιάνοι αστοί είχαν δύο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ANNA GAVALDA. Η Anna Gavalda γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1970, στη Βουλώνη- Μπιγιανκούρ. Οι γονείς της, παρόλο που ήταν παριζιάνοι αστοί είχαν δύο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ANNA GAVALDA

2

3 Η Anna Gavalda γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1970, στη Βουλώνη- Μπιγιανκούρ. Οι γονείς της, παρόλο που ήταν παριζιάνοι αστοί είχαν δύο χρόνια πριν, αποφασίσει να φύγουν από το Παρίσι και να πάνε να μείνουν στην εξοχή, σε ένα αβαείο. Εκεί, η Άννα πέρασε τα παιδικά της χρόνια μαζί με τα τρία της αδέλφια που μέχρι σήμερα παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι της.

4

5 Αλλάζει ένα σωρό δουλειές: καθηγήτρια γαλλικών σε ιδιωτικό σχολείο, μεταφράστρια μυθιστορημάτων «Αρλεκιν», γράφει …σπουδαία άρθρα για τις... φράουλες, στο περιοδικό του Carrefour και διαβάζει πολύ. «Πάντα μου άρεσε να γράφω. Όμως θα ήταν αλαζονεία να ισχυριστώ ότι ήθελα να γίνω συγγραφέας».

6 Σήμερα ζει με τα δυο παιδιά της στα περίχωρα του Παρισιού. Γράφει χρονογραφήματα για το περιοδικό Elle και είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για το Βραβείο Κόμικ της Ανγκουλέμ. Το πρωί είναι καθηγήτρια φιλολογίας, το απόγευμα βοηθός του συζύγου της που είναι κτηνίατρος, και τις υπόλοιπες ώρες μαμά. Γίνεται συγγραφέας αργά το βράδυ, "όταν όλες οι γάτες είναι γκρίζες και η κουζίνα συγυρισμένη".

7

8 Εργογραφία: 1) Je voudrais que quelqu’ un m’ attende quelque part. J`Ai Lu (October, 2001) 2) Je l’ aimais. Ed. Le Dilettante, 2002 / J’ ai lu, 2003. 3) 35 kg d’ espoir. Ed. Bayard jeunesse, 2002. 4) Ensemble, c’ est tout. Ed. Le Dilettante, 2004.

9

10

11

12

13


Κατέβασμα ppt "ANNA GAVALDA. Η Anna Gavalda γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1970, στη Βουλώνη- Μπιγιανκούρ. Οι γονείς της, παρόλο που ήταν παριζιάνοι αστοί είχαν δύο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google