Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΘΕΜΑ:ΤΗΕ EUROPEAN LIBRARIES MAΘΗΜΑ:ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΘΕΜΑ:ΤΗΕ EUROPEAN LIBRARIES MAΘΗΜΑ:ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΘΕΜΑ:ΤΗΕ EUROPEAN LIBRARIES MAΘΗΜΑ:ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄

2 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΑΓΓΛΙΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Η εναρκτήρια εθνική βιβλιοθήκη συγκέντρωσε: Τμήματα βιβλιοθηκών του βρετανικού μουσείου Βιβλιοθήκη γραφείων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Εθνική κεντρική βιβλιοθήκη Βρετανικό εθνικό Bibliography Εθνική βιβλιοθήκη δανεισμού για επιστήμη και τεχνολογία Γραφείο της Βοστώνης Βιβλιοθήκη και αρχεία γραφείων Ινδίας Βρετανικό ίδρυμα καταγραμμένου ήχου Βιβλιοθήκη ένωσης βιβλιοθηκών ΣΥΛΛΟΓΕΣ Υποστηρίζουν τον ανεφοδιασμό εγγράφων και τη χρήση αναφοράς.

3 ΓΑΛΛΙΑ Η εθνική βιβλιοθήκη έχει 4 βασικές ευθύνες: Συλλογή υλικού και εμπλουτισμός γνώσεων Ανάλυση και περιγραφή μορφής και περιεχομένου των υπαρχόντων εγγράφων Συντήρηση όλων των εγγράφων Προώθηση των συλλογών ΣΥΛΛΟΓΈΣ Βιβλία και περιοδικά Χειρόγραφα Χάρτες και σχέδια Τυπωμένες ύλες Φωτογραφίες Νομίσματα Μετάλλια Παρτιτούρες μουσικής και ηχητικά ντοκουμέντα Βίντεο και υλικό πολυμέσων Οι συλλογές διατηρούνται στο κτίριο Richelieu,Francois-Mitterrand, στην ερευνητική βιβλιοθήκη, στην βιβλιοθήκη οπλοστασίων και στη βιβλιοθήκη και μουσείο της όπερας.

4 ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η αρχική ευθύνη της βιβλιοθήκης είναι η συλλογή, η καταχώρηση και η βιβλιογραφική περιγραφή.Περιλαμβάνει: Τις τυπωμένες και ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις που εκδίδονται στη Γερμανία. Τις γερμανικές δημοσιεύσεις που εκδίδονται στο εξωτερικό. Τις μεταφράσεις γερμανικών δημοσιεύσεων σε άλλες γλώσσες. Τις ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις που αφορούν τη Γερμανία και εκδίδονται στο εξωτερικό. Τις τυπωμένες εργασίες που δημοσιεύτηκαν από γερμανόφωνους μετανάστες. ΣΥΛΛΟΓΕΣ Το Deutsche Bücherei στη Λειψία περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που δημοσιεύονται από το 1912 και μετά. Διατηρεί διάφορες ειδικές συλλογές όπως υδατόσημα, αφίσες κ.ά. Ο κεντρικός αγωγός Deutsche Bucherei περιλαμβάνει τις δημοσιεύσεις από το 1945 καθώς και έγγραφα γερμανόφωνων εξόριστων από το 1933-1945. Το Deutsche Musikarchiv περιλαμβάνει ένα απόθεμα αντικειμένων της καταγραμμένης μουσικής.

5 ΕΛΛΑΔΑ Η εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδας οργανώνεται, σύμφωνα με έναν παλαιό νόμο του 1943, που είναι ακόμα έγκυρες, ως εξής: Τμήμα καταχώρησης Τμήμα απόκτησης Τμήμα χειρογράφων Τμήμα δωματίων ανάγνωσης Τμήμα γραμματείας Τμήμα αυτοματισμού και τεκμηρίωσης Εργαστήρια διατήρησης και φωτογράφησης σε μικροφίλμ ΣΥΛΛΟΓΕΣ Τίτλοι Τόμοι βιβλίων, εφημερίδων, παρουσιάσεων σε συνέχειες, χαρτών Χειρόγραφα, βιογραφίες Μικροφίλμ των βιβλίων, εφημερίδων και χειρογράφων.

6 ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΌΧΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: Εξασφάλιση, επεξεργασία και διαθεσιμότητα των δημοσιεύσεων που παράγονται στην Κύπρο. Ενθάρρυνση της χρήσης των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης από το κοινό. Μεταγλωττισμός και δημοσίευση της βιβλιογραφίας της Κύπρου. Καταχώρηση των στοιχείων συμπεριφοράς της βιβλιοθήκης. Παροχή καθοδήγησης και βοήθειας στον προγραμματισμό, την οργάνωση και την ανάπτυξη των βιβλιοθηκών. Διαχειρισμός του εθνικού κέντρου για την εγγραφή ISΒN και ISSN των βιβλίων και των περιοδικών Λειτουργία ενός συστήματος δανεισμού των βιβλιοθηκών με άλλες κυπριακές βιβλιοθήκες. Εργασία δημιουργίας ενός καταλόγου ένωσης του υλικού που βρίσκεται στις κυπριακές βιβλιοθήκες. ΣΥΛΛΟΓΕΣ Η βιβλιοθήκη αποτελείται συνολικά από την κεντρική βιβλιοθήκη και την βιβλιοθήκη των παιδιών. Είναι επίσης ένας χώρος καταθέσεων για τα έγγραφα των Η.Ε.

7 ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Συγκέντρωση, καταχώρηση και συντήρηση των τυπωμένων βιβλιογραφικών συλλογών, χειρογράφων, non book συλλογών Ενθάρρυνση της έρευνας με τη βοήθεια των διαβουλεύσεων, της μελέτης και της αναπαραγωγής του υλικού. Ανάπτυξη επιθεώρησης με στόχο τις πληροφορίες σχετικά με την Ισπανική βιβλιογραφική παραγωγή. Παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης και μελέτης, απόκτηση και κυκλοφορία της βιβλιογραφικής κληρονομιάς. Ανάπτυξη προγραμμάτων έρευνας και συνεργασίας με άλλες βιβλιοθήκες καθώς και πολιτιστικών και επιστημονικών σωμάτων Συντονισμός των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης Οποιαδήποτε λειτουργία μπορεί να ανατεθεί στα μέσα οποιασδήποτε νομικής διάταξης ή κανονισμού.

8 ΔΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: Αυτοί που υποβάλλουν εκθέσεις στον Γενικό Διευθυντή: Τεχνικός διευθυντής,manager, τμήμα επικοινωνιών και βιβλίων μουσείου, ανάπτυξη τμήματος, πολιτιστική συνεργασία και θεσμική μονάδα καθώς επίσης και τμήμα εκθέσεων. Αυτοί που υποβάλουν εκθέσεις στον Τεχνικό Διευθυντή: Τμήμα νεοαποκτηθέντων, τμήμα βιβλιογραφικού ελέγχου,τμήμα βιβλιογραφικής κληρονομιάς, τμήμα αναφοράς και τμήμα ειδικών συλλογών Αυτοί που υποβάλουν εκθέσεις στο Διευθυντή: Τμήμα προσωπικού, πόρων και εσωτερικής διακυβέρνησης, τμήμα αυτοματισμού, τμήμα συντήρησης και διατήρησης. ΣΥΛΛΟΓΕΣ: Βιβλία, τεύχη, εφημερίδες, περιοδικές δημοσιεύσεις, χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, σχέδια,χαράξεις, πορτρέτα, φωτογραφίες, κάρτες, αφίσες, χάρτες, αποτελέσματα, υγιείς καταγραφές, μικροφόρμες και ηλεκτρονικά αρχεία,Audiovisuals,Ephimera.

9 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Βασική αποστολή της ήταν να συλλέξει, να συντηρήσει και να προαγάγει τη διάδοση και την έρευνα για την εθνική γραπτή και τυπωμένη κληρονομιά ΣΥΛΛΟΓΈΣ Παλαιά και σπάνια βιβλία(τυπωμένα έργα, χειρόγραφα, αρχεία, αρχείο του πορτογαλικού σύγχρονου πολιτισμού) Γενική συλλογή(μονογραφίες) Παρουσιάσεις σε συνέχειες Τυπωμένες ύλες Μουσική

10 ΙΤΑΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΕΣ Τυπωμένα βιβλία Περιοδικά Incunaboula Χειρόγραφα Χαράξεις Αυτόγραφα ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΑΡΤΩΝ 1.Γενικοί κατάλογοι Περιγράφει όλα τα βιβλία που τυπώνονται στην Ιταλία και όλα τα μη-ιταλικά μονογραφικά βιβλία. Περιγράφει επίσης όλα τα περιοδικά που κρατιούνται από τη βιβλιοθήκη από το 1874-1990.Είναι χρονολογικά διαιρεμένος σε 2 τμήματα:1925-1957και 1958-1983. 2.ΚΑΤΆΛΟΓΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  Magliabechiano  Tυπωμένη μουσική  Χαράξεις  Χάρτες  XVI εκδόσεις αιώνα  Διδακτορικές ερευνητικές διατριβές

11 ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡIOY Belvedere H βιβλιοθήκη έχει ανοίξει υποκατάστημα μέσα στο συγκεκριμένο φρούριο.Για την είσοδο στη συλλογή του τμήματος του φρουρίου, είναι απαραίτητη η μαγνητική κάρτα γενικής εισόδου στη βιβλιοθήκη καθώς και κάποιας μορφής ταυτότητα.


Κατέβασμα ppt "ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΘΕΜΑ:ΤΗΕ EUROPEAN LIBRARIES MAΘΗΜΑ:ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤ΄"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google