Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ls today´s packaging material good enough for the future? Kista Entré Conference, 20 November 2012 Το μέλλον του γυαλιού στη συσκευασία Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ls today´s packaging material good enough for the future? Kista Entré Conference, 20 November 2012 Το μέλλον του γυαλιού στη συσκευασία Νικόλαος Παπαδόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ls today´s packaging material good enough for the future? Kista Entré Conference, 20 November 2012 Το μέλλον του γυαλιού στη συσκευασία Νικόλαος Παπαδόπουλος Δρ. Χημικός Μηχανικός 14 η Διεθνής Έκθεσ稓Syskevasia 2014”. Αθήνα, Ημερίδα, 9 Νοεμβρίου 2014

2 Είναι το γυαλί η συσκευασία του μέλλοντος?

3 Πως θα πρέπει να είναι μια συσκευασία του μέλλοντος ? Θα πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Θα πρέπει να είναι καθαρή και ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών. Θα πρέπει να διατηρεί την αρχική γεύση του προϊόντος. Θα πρέπει να προσθέτει αξία στα προϊόντα Θα πρέπει να εκλαμβάνεται θετικά από τους καταναλωτές Άρα θα πρέπει να είναι βιώσιμη περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά

4 Θα πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον

5 Γυαί: Από φιάλη σε φιάλη άπειρη ανακύκλωση Το γυαλί είναι 100% άπειρες φορές ανακυκλώσιμο και ανακυκλώνεται σε μια κυκλική οικονομία. Εξοικονομεί φυσικούς πόρους Εξοικονομεί ενέργεια Μειώνει τους αέριους ρύπους Μειώνει τα στερεά απόβλητα Κατασκευάζεται από φυσικά υλικά Ανακυκλώνεται έως 100% Επίσης είναι 100%επιστρεφόμενο και επαναπληρούμενο

6 Ανακύκλωση γυαλιού: Προστατεύει το περιβάλλον

7 Οι ελαφρύτερες φιάλες προσδίδουν περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά τα χαρακτηριστικά της γυάλινης συσκευασίας Σήμερα η γυάλινη συσκευασία μπορεί να παρέχει τη σωστή λύση βάρους για κάθε προϊόν. Μείωση βάρους φιαλών: Βοηθά το περιβάλλον

8 Η κατασκευή ελαφρών φιαλών κατέστη δυνατή με αλλαγές στη φάση του σχεδιασμού και στην διαδικασία παραγωγής διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την σταθερότητα και άλλες βασικές μηχανικές ιδιότητες. Ελαφρύτερες φιάλες : Η διαδικασία

9  250ml φιάλη coke από 195g to 185g. 230 t γυαλιού εξοικονομήθηκαν το 2012 120 t λιγότερο CO2  330 ml φιάλη μπύρας σε 185g (από 210g) Παραγωγική καινοτομία:Διαδικασία πρεσαρίσματος-φυσήματος αντί διπλού φυσήματος. Ελαφρύτερες φιάλες  550 g φιάλη κρασιού σε 370g Για παραγωγή 1.000.000 φιαλών 60 t λιγότερο CO2 55.000t λιγότερο νερό 36 Kg λιγότερα σωματιδια 39.400 Kwh λιγότερο ηλ. ρεύμα 330 Kg λιγότερα NOx 160 Kg λιγότεραf Sox  500 ml φιάλη μπύρας σε 275g (από 320g) Πρότυπο επιλαίμιο προσαρμόσιμο σε διάφορα είδη ποτών κα9ι εναλλασσόμενο με MCA επιλαίμιο.

10 Ισχυροποίηση (σκλήρυνση) του γυαλιού: Το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Διαδικασία θερμικής σκλήρυνσης: Αυξάνει την αντοχή στη θραύση. Σημαντική αύξηση της μηχανικής και θερμικής αντοχής (π.χ. αντοχή του γυαλιού στην εσωτερική πίεση, κρούση και θερμικό σοκ). Περαιτέρω δυνατότητες για μείωση του βάρους. Καμία αλλαγή στην αισθητική και άλλες μοναδικές ιδιότητες όπως π.χ. αδράνεια και αδιαπερατότητα. Ερευνητικό έργο, η πραγματικότητα της αγοράς στο μέλλον.

11 http://www.xparvision.com/solutions Αυτοματοποίηση ελέγχων ποιότητας Καινοτόμες λύσεις για τον έλεγχο ποιότητας στη θερμή φάση Υψηλότερο επίπεδο ελέγχου στη διαδικασία σχηματοδότησης Μεγαλύτερη ευελιξία στις προσδοκίες των πελατών Υψηλότερη παραγωγικότητα. Αναβαθμισμένη ποιότητα των προϊόντων. Μείωση κατανάλωσης ενέργειας. Μείωση εκπομπών CO2. Ακολουθούν και άλλα… Manufacturing: Optimizing Process Στόχος της υαλουργίας :Συνεχής βελτίωση Συνεργασία με τους προμηθευτές για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας παραγωγής.

12 Σε γραμμές εμφιάλωσης λειτουργούν ασύρματα χρονοσυστήματα που ανιχνεύουν κρούσεις και δονήσεις ώστε ο εμφιαλωτής να μπορεί άμεσα να εντοπίζει που υπάρχει πρόβλημα, να επεμβαίνει και να ενημερώνει. Στόχος της υαλουργίας: Συνεχής βελτίωση Συνεργασία με τους πελάτες για τη βελτιστοποίηση της εμφιάλωσης.

13 Θα πρέπει να είναι καθαρό και ασφαλές για την υγεία των καταναλωτών Θα πρέπει να διατηρεί την αρχική γεύση ενός προϊόντος

14 Υγεία, ποιότητα και γεύση δεν είναι μόνο στα συστατικά Καθαρό Αδρανές No chemical layers Χωρίς πρόσθετα Άγευστο Άοσμο Διατηρεί την αρχική γεύση και φρεσκάδα Δεν διαβρώνεται Αποστειρώνεται εύκολα Είναι αεροστεγές Προστασία από τη UV ακτινοβολία Κλπ….. Το γυαλί διατηρεί άριστα την γεύση, την ποιότητα και την θρεπτική αξία των τροφίμων και ποτών

15 Γυαλί: Προσθέτει αξία στο προϊόν Ανάγλυφες τεχνικές που προσθέτουν «κίνηση» στη φιάλη.  Μινιμαλιστική σχεδίαση που θυμίζει τη λεπτή γεύση του νερού  Καθαρότητα του υλικού που θυμίζει την καθαρότητα του νερού..  Αρμονία του περιέκτη με το περιεχόμενο.

16 Οι καταναλωτές επιλέγουν γυαλί!  74% θα πρότειναν το γυαλί σαν καλύτερο υλικό συσκευασίας. (INSITES)  42% είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για το γυαλί. (TNS)

17 Τελικά η γυάλινη συσκευασία είναι: Φιλική προς το περιβάλλον. Καθαρή και ασφαλής για την υγεία των καταναλωτών. Διατηρεί την αρχική γεύση του προϊόντος. Προσθέτει αξία στα προϊόντα. Εκλαμβάνεται θετικά από τους καταναλωτές. Άρα είναι βιώσιμη περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά και μπορεί να ανταποκριθεί και στις μελλοντικές απαιτήσεις της συσκευασίας.

18 Ευχαριστώ Νικόλαος Παπαδόπουλος Δρ. Χημικός Μηχανικός Ορυζομύλων 5, 122 44 Αιγάλεω Τηλ.: 210 5403403 www.yioula.gr www.thinkglass.gr


Κατέβασμα ppt "Ls today´s packaging material good enough for the future? Kista Entré Conference, 20 November 2012 Το μέλλον του γυαλιού στη συσκευασία Νικόλαος Παπαδόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google