Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΒΕΝΤΕΑ ΕΛΕΝΗ Υπεύθυνη καθηγήτρια Τσαγκογέωργα Αθηνά

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Σκοπός της κατασκευής 2.Διαμόρφωση υπόθεσης
3.Ορισμός μεταβλητών 4.Παρουσίαση-ανάλυση αποτελεσμάτων 5.Γραφικές παραστάσεις 6.Συμπεράσματα 7.Βιβλιογραφία

3 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Σκοπός της έρευνας και κατασκευής είναι η παρουσίαση της μεθοδολογίας δημιουργίας μαγνητικών/ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Η απόδειξη του νόμου του Ohm(I=V/R) Η ανάδειξη πρακτικών εφαρμογών χρήσης των μαγνητικών/ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

4 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Η ισχύς των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων εξαρτάται από το πλήθος και το μέγεθος των μαγνητικών γραμμών ,το οποίο θα είναι ανάλογο της έντασης του ρεύματος που διαρρέει τα πηνία ,ορίζοντας κάθε φορά την κατεύθυνσή τους.

5 ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ:
Aνεξάρτητη:H ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου(S) Εξαρτημένη:η ένταση του ρεύματος(Ι) Άνω και κάτω όριο ανεξάρτητης μεταβλητής(9V – 0.5V) Άνω και κάτω όριο εξαρτημένης μεταβλητής(2,25A – 0.125A)

6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Σύμφωνα με το νόμο του Ohm το ρεύμα που διαρρέει ένα στοιχείο(φορτίο ωμικής αντίστασης ,πηνίο) είναι ανάλογο της τάσεως που εφαρμόζεται στο φορτίο και αντιστρόφως ανάλογο της τιμής αντίστασης του φορτίου. I=V/R Στο πείραμα μεταβάλλεται το ποτενσιόμετρο (μία μεταβλητή αντίσταση)που έχει σαν αποτέλεσμα τις αυξομειώσεις του ρεύματος που περνά μέσα από το πηνίο.Σκοπός του παραπάνω είναι η αυξομείωση της έντασης του μαγνητικού πεδίου που φαίνεται κι από τις αυξομειώσεις φωτοβολίας του λαμπτήρα που έχει τοποθετηθεί παράλληλα στο πηνίο.

7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΑΛΚ.ΜΑΖΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Γ.ΛΥΚΟΥΔΗ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google