Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάνε κλικ στις φωτογραφίες με τη σειρά των κειμένων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάνε κλικ στις φωτογραφίες με τη σειρά των κειμένων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάνε κλικ στις φωτογραφίες με τη σειρά των κειμένων.
Ιστορία Ε΄ Δημοτικού «Στάση του Νίκα» Κάνε κλικ στις φωτογραφίες με τη σειρά των κειμένων. Άρχισε

2 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

3 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

4 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

5 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

6 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

7 Οι μεταρυθμίσεις του Ιουστινιανού ενόχλησαν τους Δήμους, και το Γενάρη του 532 μ.χ. ξέσπασε στον ιππόδρομο εξέγερση εναντίον του. Οι στασιαστές έσπασαν τις πύλες του ιππόδρομου και ξεχύθηκαν στην Πόλη, φωνάζοντας «Νίκα-νίκα». Μαζί τους προστέθηκαν και πολλοί δυσαρεστημένοι κάτοικοι της Πόλης. Εκεί προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Λεηλάτησαν την αγορά, έκαψαν δημόσια κτίρια, το Παλάτι και την Αγία Σοφία. Κατόπι οι στασιαστές μετέφεραν έναν αξιωματούχο του παλατιού, τον Υπάτιο, στον Ιππόδρομο και τον ανακήρυξαν αυτοκράτορα. Ο Ιουστινιανός βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και σκέφτηκε να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει την πόλη. Η Θεοδώρα και οι συνεργάτες του τον συγκράτησαν λέγοντάς του ότι αυτό θα ήταν μεγάλο κακό για την Αυτοκρατορία. Τότε ο Ιουστινιανός διέταξε τους στρατηγούς του να καταπνίξουν τη στάση στον ιππόδρομο. Εκεί σκοτώθηκαν στασιαστές αλλά το γόητρο του αυτοκράτορα πληγώθηκε βαριά.

8 Μπράβο !!!

9 Πήγαινε πίσω να διορθώσεις
Εεεεεεπ !!! Νομίζω μπορείς πολύ καλύτερα Πήγαινε πίσω να διορθώσεις


Κατέβασμα ppt "Κάνε κλικ στις φωτογραφίες με τη σειρά των κειμένων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google