Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Ε.Κ.ΕΠ.Υ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

2 Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ανέλαβε την εκπόνηση, συντονισμό, εποπτεία και εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΔΗΜΟΚΗΔΗΣ», στις 21 Αυγούστου 2013.

3 Βασικός σκοπός του Σχεδίου ήταν η ασφαλής εφημερία των Νοσοκομείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκένωση των επιλεγέντων Νοσοκομείων.

4 Τα υπό τροποποίηση λειτουργίας Νοσοκομεία ήταν τα εξής: 1.Γ.Ν.Α. «ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ-Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» 2.Γ.Ν. ΠΑΤΗΣΙΩΝ 3.Γ.Ν.Μ. «ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ» 4.Γ.Ν.Α. «ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» 5.Γ.Ν.Δ.Α. «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» 6.Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» 7.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 8.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

5 Με στόχο την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας του Τομέα Υγείας, το Σχέδιο προέβλεπε: •Τον Συντονισμό και εφαρμογή του ανά Νοσοκομείο με την καθημερινή παρουσία-εποπτεία Συντονιστών Ιατρών του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. •Την ασφαλή διακομιδή των ασθενών •Την διαχείριση του Συστήματος Εναλλασσόμενης Καθημερινής Εφημερίας Νοσοκομείων Λεκανοπεδίου Αττικής κατά την μεταβατική περίοδο •Την συνεργασία με το ΕΚΑΒ σε σχέση με τις διακομιδές από και προς τα επιλεγέντα Νοσοκομεία •Την συνεργασία με τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων – νοσηλεία διαγνωσμένων περιστατικών

6

7 Η εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου διήρκεσε 10 ημέρες. Οι αρχικοί στόχοι επετεύχθησαν – οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίστηκαν ασφαλώς και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην εφημερία των υπολοίπων Νοσοκομείων.

8 Προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο επιβαρύνθηκε συνολικά η εφημερία των υπολοίπων Νοσοκομείων με την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΔΗΜΟΚΗΔΗΣ», πραγματοποιήθηκε συγκριτική μελέτη της εφημερίας 5 Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αττικής, για το χρονικό διάστημα 20/08-30/09 κατά τα έτη 2012 και 2013.

9 Τα Νοσοκομεία που συμμετείχαν στην συγκριτική μελέτη ήταν: •Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» •Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» •Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ •Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» •Γ.Ν.Ν. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» Επελέγησαν τα μεγάλα Νοσοκομεία κορμού από κάθε Ομάδα Εφημερίας της Αθήνας και το Γ.Ν. Νίκαιας από τον Πειραιά.

10 Μελετήθηκαν οι Έκτακτες προσελεύσεις, οι Έκτακτες Εισαγωγές και η ανάπτυξη Επικουρικών Κλινών, βάσει των στοιχείων που αποστέλλουν καθημερινά τα Νοσοκομεία στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Τα επιλεγέντα Νοσοκομεία διαθέτουν 2.976 κλίνες, δηλαδή το 25,6% επί του συνόλου των διαθέσιμων ανεπτυγμένων κλινών των Νοσοκομείων της Αττικής (11.616) προ κινητικότητας..

11

12

13

14

15

16

17

18 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ •Τα Νοσοκομεία «κορμού», αλλά και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, δεν δέχτηκαν μεγαλύτερη από την συνήθη πίεση, κατά την διάρκεια της εφημερίας τους. •Οι προσελεύσεις ασθενών στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων κατά την διάρκεια της εφημερίας, ήταν ανάλογη με την ίδια χρονική περίοδο του 2012 (20/08-30/09). •Τα Νοσοκομεία εφημερίας δεν ανέπτυξαν επικουρικές κλίνες (ράντζα) περισσότερα από αυτά που παροδικά αναπτύσσονται. Σε κάποιες δε περιπτώσεις, αυτά ήταν λιγότερα έως και μηδενικά. Αυτό σημαίνει ότι με την σωστή διαχείριση το Σύστημα μπόρεσε να απορροφήσει την ζήτηση. •Οι κλίνες των υπό τροποποίηση χρήσης Νοσοκομείων που τέθηκαν εκτός Συστήματος, δεν έλειψαν από τους ασθενείς.

19 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ •Τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χρειάστηκε να δεχτούν επιπλέον των συνηθισμένων έκτακτα κι επείγοντα περιστατικά. Αυτό σημαίνει ότι μπόρεσαν να συνεχίσουν την κανονική λειτουργίας τους, βάσει των κανονισμών που την διέπουν και την αποστολή τους. •Τα Τμήματα του Γ.Ν.Μ. «Αμαλία Φλέμιγκ» που παρέμειναν στην εφημερία, βοήθησαν όπως και την προηγούμενη περίοδο την εφημερία των Νοσοκομείων της συγκεκριμένης Ομάδας. Αντιθέτως, τα Τμήματα που εξαιρέθηκαν από την εφημερία, δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα. •Το προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε κινητικότητα και το οποίο θα επανατοποθετηθεί στα Νοσοκομεία, θα ενισχύσει την δυναμικότητα του Συστήματος και θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης νέων κλινών εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

20 ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ •Η ενίσχυση με προσωπικό συγκεκριμένων Υγειονομικών Μονάδων, με σκοπό τη διεύρυνση της λειτουργίας τους και την πληρέστερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των ασθενών. •Η ενίσχυση, ανάπτυξη και οριοθέτηση λειτουργίας του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό την «αποφόρτιση» και βελτίωση λειτουργίας των Τριτοβάθμιων Νοσοκομείων.


Κατέβασμα ppt "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Ε.Κ.ΕΠ.Υ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google