Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΚΥΠΡΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΚΥΠΡΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

2 ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΛΕΜΕΣΟΣ/ΠΑΦΟΣ/ΛΑΡΝΑΚΑ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΘΙΜΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ

3 ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΛΕΜΕΣΟΣ/ΠΑΦΟΣ/ΛΑΡΝΑΚΑ/ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου. Έχει πληθυσμό κατοίκους. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Λήδρα. ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου και έχει πληθυσμό κατοίκους. ΠΑΦΟΣ: Η Πάφος είναι πόλη στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κύπρου. Είναι επίσης πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. ΛΑΡΝΑΚΑ:Η Λάρνακα είναι νοτιοανατολική ακτή της Κύπρου. Έχει πληθυσμό κατοίκους. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ:Η Αμμόχωστος είναι βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Κύπρου.

4 Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η Κύπρος βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Λίγο παραδίπλα από τη Κρήτη. Μόλις κάποιος δει το χάρτη της Ευρώπης νομίζει πως ανήκει στην νοτιοδυτική Ασία.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Οι Αρχαιολογικοί χώροι της Λεμεσού. Το Μοναστήρι της Πάφου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της

6 ΕΘΙΜΑ ΈΝΑ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όσοι έχουν στα σπίτια τους τζάκι κόβουν κλαδιά ελιάς και τα ρίχνουν μέσα στην φωτιά. Την ώρα που ρίχνουν το φύλλο λένε το πιο κάτω τραγουδάκι: Aϊ Βασίλη, Βασιλιά, δείξε και φανέρωσε αν με αγαπά και λες το όνομα του ατόμου που θέλεις να μάθεις αν σε αγαπά. Αν το φύλλο καεί με θόρυβο τότε σημαίνει ότι το άτομο που ευχήθηκες σε αγαπά. Επίσης την Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε την βασιλόπιτα που μέσα έχει χρήματα. Όποιο παιδί βρει το κομμάτι με τα χρήματα λένε πως θα του πάει καλά η χρονιά

7 KAΡΝΑΒΑΛΙ Οι εορτασμοί του Καρναβαλιού στην Κύπρο γιορτάζονται με τρεις παρελάσεις. Στις 16, 19 και 26 Φεβρουαρίου. Οι εορτασμοί αρχίζουν με την είσοδο του βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του στην πόλη στις 16 Φεβρουαρίου.

8 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ Η Κύπρος έχει πολλά είδη μέσων μεταφορών όπως το αεροπλάνο, το πλοίο, το τρένο, το λεωφορείο, το τρόλεϊ και το μετρό.

9 ΕΙΚΟΝΕΣ

10 ΒΙΝΤΕΟ Κάποια βίντεο από την Κύπρο:

11 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!!
ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΚΥΠΡΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google