Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τοπικά 2 ο. Παγκόσμια βουλή 27.3.12  Όπως και σε άλλες σελίδες που θα έχετε διαβάσει, έτσι κι εδώ, θα δείτε ότι πιστεύω, πως ετούτη η εποχή, έχει φέρει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τοπικά 2 ο. Παγκόσμια βουλή 27.3.12  Όπως και σε άλλες σελίδες που θα έχετε διαβάσει, έτσι κι εδώ, θα δείτε ότι πιστεύω, πως ετούτη η εποχή, έχει φέρει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τοπικά 2 ο

2 Παγκόσμια βουλή 27.3.12

3  Όπως και σε άλλες σελίδες που θα έχετε διαβάσει, έτσι κι εδώ, θα δείτε ότι πιστεύω, πως ετούτη η εποχή, έχει φέρει την ανθρωπότητα σε αρκετά κρίσιμη καμπή.  Δεν θα πάω σε αρκετά φανταστικές σκέψεις, απλώς θα προσπαθήσω, από εκεί που θέλω και νομίζω ότι θα φτάσουμε, να κατεβαίνω, ώσπου να φτάσω στο σήμερα.  Και πιο συγκεκριμένα στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της περιοχής μας, της χώρας μας, της Ευρώπης μας, και της ανθρωπότητάς μας!

4  Ας δεχτούμε λοιπόν, ύστερα από μία παγκόσμια σύρραξη, ή χωρίς παγκόσμια σύρραξη, που είναι και το επιθυμητό, ότι ζούμε σε μία απόλυτη απόλαυση ζωής, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.  Τα σημερινά δεδομένα νομίζω, ότι μας οδηγούν σε επιθυμίες, όπως:  Να μην είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε, αλλά όταν επιθυμούμαι  Σε καμία περίπτωση να μην μολύνουμε το περιβάλλον  Φυσικά, να έχουμε λύσει κάθε μορφής οικονομικό πρόβλημα, και να μην κυκλοφορούν καθόλου χρήματα.

5 Το πολύ σ’ ένα χρόνο θα λέμε μεταξύ μας: -Δεν σου φτάνει το κρέας που τρως 2 φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα, θέλεις και Αστακό;; Το πολύ σ’ ένα χρόνο θα λέμε μεταξύ μας: -Δεν σου φτάνει το κρέας που τρως 2 φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα, θέλεις και Αστακό;;

6  Να μην υπάρχουν άνθρωποι ανώτεροι ή κατώτεροι, και γενικότερα να μην υποφέρουν άνθρωποι από ανθρώπους.  Να προβλεφθεί κάθε φυσική καταστροφή, και να μας οδηγήσει στην μείωση έως τον μηδενισμό των αρνητικών συνεπειών  Κάθε αρρώστια να προβλεφθεί και να καταπολεμηθεί  Το μήκος και η ποιότητα ζωής να μεγαλώσει τόσο, όσο χωράει ο εγκέφαλός μας

7  Πριν συμβούν τα πιο πάνω, κι ένα σωρό άλλες καταστάσεις που θα φέρουν αυτές οι συμπεριφορές, όλος ο κόσμος του πλανήτη, θα πρέπει να έχει έρθει σε κάποιες συμφωνίες. Κυρίως; ο αλληλοσεβασμός, προς κάθε κατεύθυνση!!  Πως όμως μπορούν να συμφωνήσουν οι άνθρωποι του πλανήτη;  Ναι!!.. Φαίνεται αδιανόητο!! Έτσι γίνεται … κανείς μας όμως δεν διερωτήθηκε, πως γίνεται και συμφωνούν όλοι μεταξύ τους, οι γνωστοί-άγνωστοι που καταρρέουν τις οικονομίες του πλανήτη!!  Επίσης, πως γίνεται και κάποιες χώρες με πληθυσμό πάνω από ένα δις ανθρώπους, να κυβερνιόνται; Με την ίδια, ή περίπου με την ίδια λογική, μπορεί να κυβερνηθεί ο πλανήτης!!

8  Με την πιο πάνω λογική, φυσικά και με την τεχνολογία της εποχής μας, και με τα συστήματα ξεκάθαρης διαφάνειας, που θα πρέπει να εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη, να γίνουν οι παγκόσμιες εκλογές.  Εκ της υπάρξεώς μας, σ’ αυτό τον απέραντο ανθρώπινο πληθυσμό του πλανήτη, είναι αδύνατο να μην βρεθούνε οι κατάλληλοι άνθρωποι, που να χωράει στον εγκέφαλό τους η πραγματικότητα, και να μπορέσουν να εργαστούν χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, για το μέλλον της ανθρωπότητας, για την επιτυχία της σύγκλησης των γνωμών των ανθρώπων, έτσι ώστε να έχουμε όλοι ευχάριστο βίο.  Ότι κι αν είχε πιστέψει έως σήμερα, ένα μεγάλο ανθρώπινο σύνολο, πάντα είχε επιτυχία. Αν και στις μέρες μας συμβεί το ίδιο, κι αν μάλιστα κινείται προς τις φυσιολογικές εξελίξεις, γιατί να μην έχει και πάλι επιτυχία;  Αν, έστω, ο μισός ανθρώπινος πληθυσμός του πλανήτη, συμφωνήσει σε κάτι, που είναι μάλιστα για το καλό όλων, είναι αδύνατο να μην έχει επιτυχία!

9  Ας μην ξεκινήσουμε με την παγκόσμια βουλή, ας έρθουμε προς το παρόν, μόνο στην Ευρωπαϊκή βουλή.  Καταρχάς, ας μην μας πούνε οι κατευθυνόμενοι των διάφορων συμφερόντων, ότι η Ευρωπαϊκή βουλή εκλέγεται με δημοκρατικά κριτήρια. Έχουμε την εντύπωση πως από κάπου κρατιόμαστε!!! Κι όμως: Οφθαλμαπάτη!!

10  Απλά, κατεβαίνουν τα πολιτικά κόμματα των χωρών, μάλιστα με λίστα, και οι λαοί των χωρών, εκλέγουν πολιτικές παρατάξεις!! Έτσι λοιπόν, έστω κι αν δεχτούμε ότι γίνονται δημοκρατικές εκλογές, για την εκλογή κομμάτων, η αντίληψη των ευρωπαίων ηγετών, θέλει ξεκάθαρα να μας πει, ότι οι πολιτικές τόσων κρατών της Ευρώπης, περιορίζονται μεταξύ των δύο χεριών μας, αριστερά έως δεξιά και το αντίστροφο, και η πολιτική γίνεται, σαν να επιτίθεται το ένα χέρι εναντίον του άλλου, και… το αντίστροφο.

11  Την πολιτική αυτών των τεράστιων και ιστορικών χωρών του πλανήτη, δεν την εκφράζουν κάποια νοητικά ισχυρά πρόσωπα, αλλά κάποιες ελεγχόμενες παρατάξεις, που κοσμούν απλώς κάποιες καρέκλες, ενός παγκόσμιου γίγαντα!!  Αυτοί είναι οι Ευρωβουλευτές μας!! Απλά, ψηφίζουν κάποιες οδηγίες!! Κι ότι ήθελε…. προκύψει!!!

12  Στην τελευταία πιο πάνω παράγραφο, θα έπρεπε για πολλούς, το όλο ετούτο θέμα, να κλείσει!! Να πούμε όλοι μεταξύ μας, ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας, να δεχτούμε την τεράστια ανισοκατανομή, να το βουλώσουμε κοινώς, και να λιώσουμε στην κατάθλιψή μας, προσφέροντας κάθε υπηρεσία στα μεγάλα, καλοστολισμένα, ‘δημοκρατικά’ αφεντικά της εποχής μας!!

13  Αν τα Χριστούγεννα δεν μπορείτε να έχετε κάποιο κοψίδι χοιρινό, με δύο μεγάλες μελιτζάνες… φτιάχνετε και γουρούνι!!

14  Ίσως λίγοι, ίσως ελάχιστοι, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θ’ αντιδράσουν  Για τις ξεκάθαρες δημοκρατικές εκλογές, που θα προτείνω να γίνουν, πήρα μερικώς το παράδειγμα, από τον απλούστατο διαγωνισμό τραγουδιού!!  Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να εκλείψουν πια, τα πολιτικά κόμματα. Θα πρέπει ο καθένας, μέσα στην ευρωπαϊκή βουλή, να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, την οποία να διαμορφώνουν αναλόγως, και να την ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά, το σύνολο ή μέρος των βουλευτών!! Η οποιαδήποτε απόφαση, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για κάποια χώρα ή μέρος κάποιας, ν’ αφορά όλη την Ευρώπη, κι όχι υποστηρίζοντας μόνο τα συμφέροντα κάποιας!!

15  Οι εκλογές; θα πρέπει να είναι πάρα πολύ απλές. Πρώτα απ’ όλα, η κάθε χώρα, να στέλνει προς ψήφιση δύο και τρις φορές μεγαλύτερο αριθμό μελών, απ’ όσους τους αναλογεί. Αν υποθέσουμε ότι από τη χώρα μας αναλογούν 25βουλευτές, να στείλουμε 75, και απ’ αυτούς τους 75, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα εμείς να τους ξανά ψηφίσουμε, να επιλέξουν οι άλλες χώρες, ποιους και πόσους θέλουν. Δεν είναι απαραίτητο σώνει και καλά να είναι 25Έλληνες, ή και το αντίστροφο, αν η Ευρώπη θέλει και τους 75, ας τους ψηφίσει. Φυσικά, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς με τους βουλευτές των άλλων χωρών, θα έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε όλους των άλλων χωρών, εκτός των δικών μας.  Έτσι, ο καθένας που θα είναι μέσα στην ευρωπαϊκή βουλή, θα είναι εκλεγμένος πρώτα από τη χώρα του, κι αμέσως μετά, από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, που επιθυμούν να τον επιλέξουν.

16  Δεν μπορώ φυσικά να πω, ότι έτσι έληξε ένας εκλογικός ευρωπαϊκός νόμος, και η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών, θα ήταν εξάλλου αστείο.  Πρέπει όμως να πω, ότι η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να επιλέξουμε πολλά άτομα ταυτόχρονα, αλλά και να ενημερωθούμε πανεύκολα, περί της προσωπικότητας του καθενός!!  Μπορούμε επίσης, να φτιάξουμε κάποιους μαθηματικούς τύπους, τέτοιους ώστε, ν’ αποτρέψουμε κάθε μορφής συνεργασία κρατών, και κυρίως μεγάλων κρατών, ώστε το εκλογικό σύστημα να προσφέρει εμπιστοσύνη στον κάθε απλό πολίτη, σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης κι αν κατοικεί. Εξάλλου σιγά-σιγά, ο καθένας θα είναι μοναδικός σε όλη την Ευρώπη, μας βοηθάει η τεχνολογία, και θα μπορεί απ’ όπου κι αν κατοικεί να ψηφίζει όποιον και όσους επιθυμεί, φυσικά μέσα στα νόμιμα πλαίσια!  Θα πρέπει επί τέλους όλοι να πιστέψουν, πως χωρίς εμπιστοσύνη προς τα ανθρώπινα συστήματα, οι άνθρωποι δεν ζούνε!!

17  Κι όμως, όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, είναι τα πράγματα τόσο απλά για τις ευρωεκλογές. Οπότε ας σκεφτούμε και λίγο την παγκόσμια βουλή!  Το πρόβλημα με την παγκόσμια βουλή είναι: (Δανείζομαι από την ομοσπονδία των ποντικών…: ποιος θα κρεμάσει την κουδούνα στου γάτου την ουρά;;…) ποιος, ποιοι, θα οργανώσουν και θα ελέγξουν αυτές τις εκλογές.  Άραγε, πώς να μαζεύτηκαν τόσες πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια και χτύπησαν το Ιράκ; Μάλιστα… εξ’ αιτίας λάθους;

18 Ετούτες τις μέρες έρχεται Πάσχα Ε! Σφάξτε και κανένα αρνάκι!!

19  Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα σύμφωνο συνεργασίας όλων των χωρών του πλανήτη, κι αν κάποιες μικρές χώρες δεν επιθυμούν, ας μείνουν απέξω, όσο για τις μεγάλες, νομίζω ότι οι κυβερνήτες των χωρών αυτών, δεν θα παίξουν με τις τύχες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.  Το ξέρουν όλοι, το γνωρίζουν οι πάντες, ότι οι λαοί του πλανήτη, δεν μισούνται μεταξύ τους. Αυτοί που κατά κανόνα θέλουν σώνει και καλά να τους κυβερνήσουν, μετατρέπονται κάποτε σε εχθρούς, των ιδίων!!.. των πατριωτών τους!!

20  Αν και το θεωρώ πολύ πιθανό, και το επιθυμώ πολύ, ότι εντός των επόμενων 15χρόνων θα υπάρξει μία τέτοια κίνηση των χωρών του πλανήτη, αφήνω περιθώρια το πολύ εκατονταετίας. Είναι βέβαιο ότι θα εξαρτηθεί από τις φυσικές διεργασίες του πλανήτη, (τσουνάμια, καταστροφές,…) ή από ανθρώπινες καταστροφές, ή, από το πιο ευχάριστο, που θα πρέπει να είναι, οι μεγάλες ανθρώπινες επιτυχίες!!

21  Δεν είναι δυνατόν να περιγράψω σε κάποιες παραγράφους τις παγκόσμιες εξελίξεις, και μάλιστα τις φανταστικές-αναμενόμενες, και σίγουρα επιθυμητές.  Όμως, είναι ευκαιρία, τώρα που οι οικονομίες του πλανήτη επηρεάζονται από απλές καθημερινές κινήσεις, να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μηνύματα προς τους λαούς!!  Γνωρίζουμε όλοι, πως είναι τέτοια η εποχή, όπου, αν μία μικρή ομάδα ανθρώπων, κάνει παιγνίδια στο χρηματιστήριο, ή με άλλους τρόπους, μπορεί να βυθίσει ακόμη πιο κάτω την παγκόσμια οικονομία!!  Έτσι, είμαστε αναγκασμένοι, και στην περιοχή μας, να κινηθούμε προς δύο σημαντικές κατευθύνσεις.

22  Η μία είναι προς όλα τα πιο πάνω, και η άλλη προς την όσο το δυνατόν ανεξαρτητοποίηση από τις γνωστές-άγνωστες οικονομικές δυνάμεις, αλλά κι όχι μόνο απ’ αυτές.  Την δεύτερη περίπτωση μας την ‘προσφέρει’ η προσωπική, η οικογενειακή, η φιλική, και γενικότερα η συνεργάσιμη τοπική οικονομία.  Οικονομία στην εποχή μας σημαίνει και οικολογία, οπότε συνδέεται άμεσα και με την πρώτη περίπτωση.  Μπορούμε άνετα να καταλήξουμε, ότι, η οικολογία, η οικονομία, η συνεργασία των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται, θα μας φέρουν θετικά αποτελέσματα.

23  Στο σημείο ετούτο επιθυμώ, να παρακαλέσω τις τοπικές ηγεσίες, κυρίως στην περιφέρεια, να παίξουν ρόλο κουμανταδόρου, εργολάβου, εργοταξιάρχη, ή κάπως έτσι.  Πρέπει να οργανώσουν ομάδες εργασίες, όχι για υπερπαραγωγή, και υπερκέρδη, αλλά για ίδια χρήση, και αποτροπή του κινδύνου πείνας!!  Ίσως επίσης πρέπει να οργανώσουν συναντήσεις, και να πείσουν τον κόσμο, τους ψηφοφόρους τους, ότι η ομαδική και οικονομική κατανάλωση τροφίμων και υπηρεσιών, μειώνει πάρα πολύ να έξοδα του καθενός, της κάθε οικογένειας.

24 Αν δεν κάνουμε κουμάντο!!. Σ’ ένα χρόνο θα μας στείλουν για τον κάμπο του Αγρινίου!!!.. Καινούργια και ευέλικτα ασθενοφόρα!!

25  Με άνεση μπορώ να πω, τουλάχιστο προσωπικά, ότι η οικολογία, είναι η ιδέα της εποχής μας, αν και έπρεπε να έχει έρθει πολλά χρόνια πριν, έστω και τώρα, καλά είναι!! Για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, ύστερα μάλιστα από την τόση υπερκατανάλωση, χρειάζεται πολιτική.  Χρειάζεται μάλιστα ειλικρινής και αξιόπιστη πολιτική, ώστε να πεισθούν οι άνθρωποι, και να λειτουργούν πάνω σε τέτοιες βάσεις και μοντέλα ζωής!!

26  Όσον αφορά τους οικολόγους της χώρας μας, και ειδικά τους αναγνωρισμένους από την Ευρώπη και από τις περιφερειακές εκλογές, που νομίζω ότι είναι οι οικολόγοι πράσινοι, δεν έχουν απλώς να επιτελέσουν ένα απλό έργο, ένα βόλεμα, έτσι που σαν Έλληνες το ξέρουμε.  Θα πρέπει οπωσδήποτε να σεβαστούν την καθαρότητα των κινήσεών τους, μάλιστα ενόψει εκλογών, επειδή δεν είναι δυνατόν να μιλάει κάποιος ή κάποιοι για οικολογία, από την στιγμή που σκέφτονται το βόλεμα σε κάποια έδρανα της Ελληνικής βουλής, ή κάποια άλλα ‘βρώμικα’ και ισχυρά έδρανα, πολιτικά, ή οτιδήποτε άλλο.

27  Έτσι που σαν Έλληνες σκεφτόμαστε, και στις μεταξύ μας συζητήσεις λέμε, ότι είναι βρώμική η πολιτική, θα πρέπει, αν όχι γενικά να εκλείψει, τουλάχιστο από τους οικολόγους, οπωσδήποτε!!  Οι οικολόγοι που θέλω να πιστεύω ότι θα εκλεγούν στη βουλή, θα πρέπει να κάνουν ειδική ορκωμοσία, και οι επιπτώσεις των παραβάσεων να είναι πολύ αυστηρές, ειδικότερα, αν πρόκειται για θέματα οικολογίας

28  Δεν προσπαθώ να κάνω κήρυγμα οικολογικό, αλλά, να εκφράσω το πολιτικό μου πιστεύω.  Νομίζω μάλιστα, ότι είναι το μοναδικό «πιστεύω» που απέμεινε στην πολιτική. Ίσως μέσο της οικολογίας, λειτουργήσει ξανά και η δημοκρατία, που κι αυτή βρίσκεται, δυστυχώς και στη χώρα μας, σε συνεχή κατάρρευση!!  Δεν επιθυμώ ν’ αναφερθώ στους τοπικούς υπεύθυνους της οικολογίας, δυστυχώς, είμαι κι εγώ μέσα, με την ανοχή μου!!  Όμως, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί οικολογία, με αυτοπροβολή, και με ενδοοικογενειακούς καυγάδες.  Εξάλλου, είμαι εργαζόμενος, δεν μπορώ να εγκαταλείψω τη δουλειά μου και να βγω στους δρόμους να κάνω κηρύγματα, θα με πάρουν με τις πέτρες.  Πρέπει πρώτα, να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον από τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό προσπαθώ να πετύχω με όσα γράφω, κι όσα ψάχνω, και όσα συζητώ τόσα χρόνια!!

29  Το κάθε τι, είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνει, ανεξάρτητα αν μας πληρώνουν κάποιοι ή όχι.  Φυσικά, όσο πιο υπεύθυνος είναι ο καθένας, τόσο περισσότερο και με μυαλό πρέπει να δουλέψει.  Δυστυχώς, ανήκω στους Έλληνες, που το μόνο που έχω μάθει καλά στη ζωή μου, είναι να δουλεύω, και να δουλεύω, χωρίς πολλές φορές να μπορώ ν’ αποφύγω όσους με δουλεύουν!!

30 Βασική πρόταση:  Αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών ηγεσιών της χώρας.  Οι πολιτικοί, πρέπει να κάνουν πολιτική, κι όχι διαχείριση… Δεν είναι δυνατόν ο κάθε πολιτικός, και ειδικά οι επαγγελματίες πολιτικοί, να γνωρίζουν τα πάντα, να έχουν απαντήσεις για τα πάντα, χωρίς να είναι ειδικοί.. και να δίνουν ξεκάθαρα την αίσθηση σε κάθε απλό καθημερινό πολίτη, ότι… απλώς… τον δουλεύουνε!!

31 Οικονομία-Ιατρική  Ας παραδειγματιστούμε κάποτε από κάποιες σωστές και καλοπροαίρετες συμπεριφορές, όπως σ’ έναν σοβαρά ασθενή, από τους γιατρούς του νοσοκομείου.  Κατά κανόνα, δεν μαζεύονται όλες οι ειδικότητες που χρειάζονται, και αποφασίζουν για επέμβαση, ή γενικότερα, για την συμπεριφορά τους έναντι του ασθενούς;  Όμως, για την οικονομία της χώρας, οι εκλεγμένοι μας, είναι ειδικοί παγκόσμιοι οικονομολόγοι; Ή μήπως είναι απλοί επικοινωνιολόγοι; αν όχι κάτι άλλο;

32  Πάντως, ο βαριά ασθενής, όπως ο κάθε άνθρωπος, και γενικότερα κάθε ύπαρξη, έχουν ένα σημαντικότατα δικαίωμα.  Έχουν το δικαίωμα, να πεθάνουν!!  Όταν κάτι πεθαίνει, συνήθως γεννιέται κάτι πιο υγιές!!


Κατέβασμα ppt "Τοπικά 2 ο. Παγκόσμια βουλή 27.3.12  Όπως και σε άλλες σελίδες που θα έχετε διαβάσει, έτσι κι εδώ, θα δείτε ότι πιστεύω, πως ετούτη η εποχή, έχει φέρει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google