Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΜΟΝΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΜΟΝΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΜΟΝΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ
-CESARE PAVESE

2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: Β’ ΤΑΞΗ

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

4 ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΝΟΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΟ

5

6 Οικονομική κρίση Η παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει στις μέρες μας και την ελληνική κοινωνία αποτελεί έναν παράγοντα πολλαπλών ανατροπών με σημαντικές συνέπειες τόσο στο επίπεδο της συλλογικής λειτουργίας, όσο και στο ατομικό επίπεδο. Η προβληματική δομή και λειτουργία του ελληνικού κράτους εντείνει μάλιστα τις επιπτώσεις της κρίσης, φέρνοντας στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα άλυτα ζητήματα στα οποία η ελληνική κοινωνία αδυνατούσε εδώ και πάρα πολύ καιρό, να λάβει το κόστος των προτεινόμενων λύσεων.

7 Η αρχή της κρίσης Όταν στις ΗΠΑ άρχισε η πτώση της αξίας των κατοικιών οι δανειολήπτες με χαμηλό εισόδημα αντιμετώπισαν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δόσεων με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κατασχέσουν τις κατοικίες. Όταν οι κατοικίες αυτές προωθήθηκαν προς πώληση για να αποφέρουν ρευστό στις τράπεζες αυξήθηκε η προσφορά με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγαλύτερες πτώσεις στις αξίες.

8

9 Επακόλουθα Ως φυσικό επακόλουθο σημειώθηκε πτώση στα ομόλογα που βασίζονταν στα ενυπόθηκα δάνεια. Η κατάσταση αυτή έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Αν και δεν άλλαζαν οι ευθύνες πληρωμής προς τους καταθέτες, επειδή η περιουσία τους έχασε αξία οι τράπεζες βίωσαν προβλήματα κεφαλαίου.

10 Το πρόβλημα ρευστοποίησης που αντιμετώπισαν οι τράπεζες έπρεπε να λυθεί με πίστωση από άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, αλλά η κατάσταση ήταν ασαφής και περιείχε μεγάλα ρίσκα με συνέπεια να αυξάνει το κόστος της πίστωσης. Έτσι οι τράπεζες δεν είχαν την πρόθεση να δανειοδοτήσουν και ως συνέπεια αυτού ήταν αναμενόμενη μία σμίκρυνση στο οικονομικό σύστημα. Στις αγορές άρχισε να επικρατεί ένα κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης και οι προβληματικές τράπεζες άρχισαν να καταρρέουν. Η οικονομική κρίση άρχισε να επηρεάζει και τον παραγωγικό τομέα. Οι παγκόσμιες αγορές επηρεαστήκαν από τα Έβρος της χρηματοοικονομικής κρίσης, η οποία παρομοιάστηκε με αυτήν του Εκείνη την περίοδο η Αμερική υπέστη τεράστιες ζημιές, η ανεργία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ και τα ίχνη της ήταν ορατά για αρκετό καιρό.

11 Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους νέους
Ο κάθε νέος άνθρωπος με το ξεκίνημα της ενήλικης ζωής του έχει τις δικές του φιλοδοξίες, τα δικά του πλάνα, τα δικά του όνειρα για το μέλλον, δίνει όλη του την ενέργεια για να εκπληρώσει αυτές τους τις επιθυμίες. Ένα μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων θυσιάζει το χρόνο του, τα λεφτά τα δικά του ή της οικογένειας του για να σπουδάσει, για να πάρει αυτό το πολύτιμο χαρτί που θα ανοίξει τις πόρτες της καριέρας του και θα θέσει γερά θεμέλια για να γίνουν τα όνειρά του πραγματικότητα. Με το ξεκίνημα της καριέρας του κάθε άνθρωπος γίνεται παραγωγικός και βρίσκει περεταίρω πόρους μέσα από τους οποίους ευελπιστεί να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες ζωής, να δημιουργήσει οικογένεια, και να ετοιμαστεί να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του σύμφωνα με τις δικές του προσδοκίες. Αντίθετα, σ΄αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε ένα μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων βλέπουν τα όνειρα τους να μπαίνουν προσωρινά στο συρτάρι, βλέπουν την καριέρα τους να τελειώνει πριν καν αρχίσει λόγω του ότι πολλοί νέοι δεν είναι σε θέση να βρουν δουλειά στον τομέα τους, και ένα μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι. Αυτή η οικονομική κρίση έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη κοινωνική ζωή ενός νέου αλλά και στην ψυχική του υγεία.

12

13 Oι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το δικαίωμα στην εκπαίδευση πλήττεται σήμερα όλο και περισσότερο με ανυπολόγιστες συνέπειες, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ταυτόχρονα, πλήττεται η ίδια η δημοκρατία και υπονομεύεται το μέλλον της, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων δημοκρατιών της Δύσης, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν επενδύσει πολλά στην εκπαίδευση, ως μέσο για την αναζωογόνηση της δημοκρατίας, αλλά και ως μέσο επίλυσης μιας σειράς κοινωνικών προβλημάτων όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η επισφαλής ειρηνική συνύπαρξη, ο ρατσισμός και τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος.

14 Κοινωνικές συνέπειες της κρίσης.
Οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς, εξαιτίας της πρωτοφανούς ανεργίας, ενώ εκατομμύρια ενήλικες και παιδιά αντιμετωπίζουν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας εντείνονται, με αποτέλεσμα ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις να έρχονται στο προσκήνιο και να επηρεάζουν μεγάλα τμήματα των πολιτών. Στη χώρα μας, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση περισσότερο από τις άλλες δυτικές χώρες, τα προβλήματα που προκύπτουν για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και, κυρίως, για τα παιδιά είναι τεράστια. Η φτώχεια, η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η στέρηση βασικών αγαθών έχουν δημιουργήσει δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, με αποτέλεσμα την κρίση του ανθρωπιστικού πνεύματος.

15

16 Επιπτώσεις της οικονομική κρίση στη ψυχική υγεία
Η ζωή και η προσωπικότητα του σύγχρονου ανθρώπου είναι δομημένες πάνω στην εργασία και την οικονομική του επιφάνεια. Η εργασία σε σημαντικό βαθμό συντελεί στο προσδιορισμό τόσο της ταυτότητας όσο και της εικόνας εαυτού του σύγχρονου ανθρώπου. Έτσι, πέρα από τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος βλέπει το εισόδημά του να περικόπτεται ή να εξανεμίζεται, εξίσου σημαντική είναι και η παράμετρος της «συμβολικής» κατάρρευσής του. Η εργασία και η κοινωνική αυτοπεποίθηση που συνδέεται με αυτήν, επηρεάζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους, ακόμα και αν είναι οι φίλοι, οι συγγενείς, ο σύντροφός, το παιδί του. Έντονη άλλωστε είναι η αίσθηση των ανέργων για προσωπική ανεπάρκεια και αδυναμία.

17 Η κοινωνικό-οικονομική κατάσταση, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο, με τα άτομα χαμηλότερου οικονομικού status να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και μεγαλύτερη δυσκολία διαχείρισής της, κάτι που επηρεάζει και τη ψυχική διάθεση των ατόμων αυτών. Σημαντικές είναι και οι επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στα παιδιά. Πρώιμες αντίξοες εμπειρίες μπορεί να τροποποιήσουν τη δομική και λειτουργική ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, συντελώντας στην υπονόμευση της ψυχικής υγείας στο μέλλον.

18

19 Παρά την προβληματική σημερινή κατάσταση της χώρας, οι νέοι είναι αισιόδοξοι και μπορούν να προτείνουν λύσεις μια και το μέλλον της χώρας μας βασίζεται σε αυτούς . Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόοδος και η ευημερία των σύγχρονων κοινωνιών και οικονομιών δεν οφείλεται στους απαισιόδοξους, αλλά τη χρωστάμε στους αισιόδοξους και στους νέους, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν τη ζωή τους, να βελτιώσουν την προσωπική τους κατάσταση και να δημιουργήσουν ένα πιο ασφαλές και υγιές περιβάλλον. Έτσι, επινοούν και προτείνουν λύσεις.

20

21 Λύσεις που προτείνονται
Εναλλακτικός τουρισμός Εξαγωγές ανταγωνιστικών προϊόντων Επιστροφή στα παραδοσιακά επαγγέλματα Πράσινη ανάπτυξη Ευνοϊκή ρύθμιση χρεών και δίκαιη φορολογία Επένδυση σε νέο προσωπικό και στην εκπαίδευσή του

22 Εναλλακτικός τουρισμός
Η Ελλάδα διαθέτει την φυσική υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικότερα του εναλλακτικού. Τομείς που μπορούν να φανούν ευεργετικοί για την οικονομική ανάκαμψη της χωράς μας μέσω της απασχόλησης του νεανικού εργατικού δυναμικού, είναι οι ακόλουθοι:

23

24 Ιαματικός τουρισμός: συνδέεται με επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών (π.χ. τη θεραπεία άγχους ,τη ψυχοθεραπεία,τη φυσιοθεραπεία, τη χαλάρωση, τη διατροφή, την ομορφιά, κλπ.), καθώς και για ξεκούραση και αναζωογόνηση του σώματος και της ψυχής. Αθλητικός τουρισμός αναψυχής: συνδέεται με όλες τις μορφές ενεργητικής και παθητικής συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η συμμετοχή μπορεί να είναι τυχαία ή και οργανωμένη, μπορεί να πραγματοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς ή και για άλλους λόγους. Αγροτουρισμός: αναπτύσσεται, όπως υποδηλώνει το όνομά του, κυρίως σε αγροτικές περιοχές της χώρας και σχετίζεται με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές αξίες της περιοχής. Θρησκευτικός τουρισμός:   συνδέεται με την επίσκεψη στα βυζαντινά μνημεία, μνημεία εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, εκκλησίες και μοναστήρια. Πολιτιστικός τουρισμός : ιδανική μορφή τουρισμού για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν και να μάθουν για την κουλτούρα και τον πολιτισμό διαφόρων περιοχών, να λαμβάνουν ενεργά μέρος σε σεμινάρια και εργαστήρια, καθώς και να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη, τη βυζαντινή ζωγραφική, τη φωτογραφία, την κεραμική, γλυπτά, τοιχογραφίες, μουσικά όργανα, κλπ. 

25 Εξαγωγές Ελληνικών Προϊόντων
Εν καιρώ κρίσης μια από τις λύσεις που ενδείκνυται είναι η εξαγωγή προϊόντων. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει άφθονη παραγωγή γεωργικών προϊόντων που ευνοούνται από τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας. Επομένως, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες από το κράτος και τους διάφορους επιχειρηματίες μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να εξαχθούν στο εξωτερικό και να αποτελέσουν σημαντική πηγή εσόδων.

26

27 Εξαγωγές Ανταγωνιστικών Προϊόντων
Η ΕΕ είναι ο κύριος προορισμός των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Όμως, το ποσοστό συμμετοχής των χωρών αυτών συνεχώς μειώνεται και από 79% το 1988 περιορίστηκε σε 62% το Αυξητική τάση παρατηρείται στις εξαγωγές προς τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να αποτελούν τον δεύτερο τόπο προορισμού των εξαγωγών με συνολικό ποσοστό συμμετοχής 20,4% (από 2,3% το 1988). Η Β. Αμερική και οι χώρες της Β. Αφρικής & Μέσης Ανατολής είναι ο τρίτος και τέταρτος προορισμός των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων με ποσοστά συμμετοχής 5,1% και 4%, αντίστοιχα.

28 Όλες οι κατηγορίες αγροτικών προϊόντων παρουσιάζουν αύξηση των εξαγωγικών τους επιδόσεων κατά την περίοδο Ειδικότερα, τον μεγαλύτερο μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής εμφανίζουν τα προϊόντα: φρούτα και λαχανικά (13,1%), ψάρια, οστρακοειδή και μαλάκια (11,2%), καπνός & προϊόντα καπνού (9,1%) και γαλακτοκομικά προϊόντα (8,3%). Οι λοιπές κύριες κατηγορίες σημείωσαν μέσο ρυθμό μεταβολής που κυμαίνεται από 0,3% (ζάχαρη και παρασκευάσματα από ζάχαρη & μέλι) έως 3,3% (δημητριακά & παρασκευάσματα). Αύξηση παρουσιάζει και η μέση αξία των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων. Ειδικότερα, κατά την περίοδο , ο δείκτης μέσης αξίας του συνόλου των αγροτικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 70,6% σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 3,3%. Από τις κύριες κατηγορίες προϊόντων, τον υψηλότερο μέσο ρυθμό μεταβολής των τιμών παρουσιάζουν τα δημητριακά & παρασκευάσματα δημητριακών (μέσος ρυθμός μεταβολής 3,6%). Ακολουθούν ο καπνός & προϊόντα καπνού με 3,5%, τα φρούτα και λαχανικά με 2%, τα λάδια & λίπη φυτικής προέλευσης με 1,5%, τα ποτά με 1,4% και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά πουλιών με 1%.

29 Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Στην μακρά ιστορία της Ελλάδας πολλά είναι τα επαγγέλματα που άνθισαν. Πολλά από αυτά έχουν εξαλειφθεί και εν καιρώ κρίσης αποτελούν πόλο έλξης για τους νέους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, εφόσον χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία καινοτόμων ιδεών, θετική διάθεση, ανάγκη για εργασία, προσφορά και δημιουργία.

30

31 Πράσινη ανάπτυξη Θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στην ύπαιθρο και στην περιφέρεια που θα αφορούν τις νέες/εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη. Καλό θα ήταν να γίνουν πλέον συστηματικές ενέργειες και προσπάθειες έτσι ώστε να δοθεί ώθηση για την επέκταση και επένδυση στον χώρο αυτό. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανάπτυξης το όποιο δεν λήφθηκε ποτέ σοβαρά υπόψη. Αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να ευνοηθεί από ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης, με ευνοϊκότερες επιδοτήσεις από το ελληνικό κράτος, με ενέργειες που θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Παράδειγμα μπορούν να αποτελέσουν οι επεξηγηματικές εκθέσεις με τα οφέλη από οργανισμούς, καθώς και η ευνοϊκότερη μεταχείριση των πράσινων επιχειρήσεων από το δημόσιο. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον για επένδυση.

32

33 Ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, νομικό πλαίσιο και φορολογία.
Ένας άλλος δρόμος που θα μπορούσε να έχει κάποιο αποτέλεσμα και να είναι ανάσα αισιοδοξίας για πολλούς είναι η ευνοϊκή ρύθμιση χρεών για τους ιδιώτες, όπως και η εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Ένα δίκαιο και σαφές σύστημα φορολόγησης θα ευνοούσε την κατάσταση σε ένα πιο σταθερό πλαίσιο λειτουργίας. Παράλληλα η απλοποίηση της γραφειοκρατίας ως σύστημα διοίκησης , καθώς και η στήριξη των εμπορικών τραπεζών με κεφάλαια κίνησης θα ενέπνεαν αισιοδοξία για το μέλλον.

34

35 Επενδύσεις σε νέο προσωπικό και στην εκπαίδευση του.
Ο επιχειρηματικός χάρτης πρέπει να αλλάξει και να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε οι επιχειρηματίες (παλαιοί και νέοι) να δραστηριοποιηθούν στη χώρα και όχι στο εξωτερικό. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αποφορτίζοντας το αρνητικό κλίμα και δίνοντας ευκαιρίες στους νέους που έχουν καινοτόμες ιδέες, μεράκι για δημιουργία και προσφορά. Απαιτείται επένδυση σε νέο προσωπικό καθώς και στην εκπαίδευσή του. Πρέπει να σταματήσει η καινοτομία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα για να δοθεί ώθηση. Το κράτος θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των νέων επιχειρηματιών με επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις έτσι ώστε να σταματήσουν πλέον να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις μόνο, λόγω απουσίας της πολιτείας. Λογικό επακόλουθο όλων των παραπάνω είναι: νέοι κλάδοι δραστηριότητας και θέσεων εργασίας, καινοτομία σε υπηρεσίες και προϊόντα.

36

37 Αυτοαξιολόγηση Η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, καθώς και η επιχειρηματική κοινότητα κατά τη συγκεκριμένη περίοδο οικονομικής ύφεσης δεν έχει καμία σχέση με αυτή του προηγούμενου χρόνου. Η οικονομική κρίση έχει διαβρώσει πολλούς κλάδους, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Έχει εισβάλει στην καθημερινότητά μας και έχει επηρεάσει αρκετά μικρούς και μεγάλους. Γι’ αυτό, θελήσαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Αν και ήταν δύσκολο όσον αφορά την εξεύρεση - συγκέντρωση των κατάλληλων στοιχείων, προσπαθήσαμε να αναφερθούμε και να τονίσουμε σημαντικές πτυχές του θέματος και παράλληλα να αναδείξουμε την σπουδαιότητά του χωρίς να λείπει μια πιο ευχάριστη νότα μέσα από τα σκίτσα και τις εικόνες. Πράγματι, πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια στοιχειώδη προσέγγιση του θέματος, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πολύπλοκο και πολυσύνθετο. Το βέβαιο είναι ότι περιέχει στοιχεία που ενδιαφέρουν και μπορούν να γίνουν κατανοητά από όλους. Αναμφισβήτητα, στο δρόμο προς την Ιθάκη αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις. Το σπουδαιότερο μάθημα για μας ήταν η αξία της συνεργασίας και της συνεισφοράς για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Ζητάμε εκ των προτέρων συγνώμη για τυχόν παραλείψεις και ατέλειες.

38 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

39 ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ

40

41

42

43


Κατέβασμα ppt "Η ΜΟΝΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google