Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο χάρτης της Ελλάδας και τα ποτάμια της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο χάρτης της Ελλάδας και τα ποτάμια της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο χάρτης της Ελλάδας και τα ποτάμια της

2 Ο Αλφειός και ο Πηνειός είναι μεγάλα ποτάμια της Πελοποννήσου Τα νερά τους εκβάλλονται στο Ιόνιο πέλαγος

3 Ο Αλφειός ποταμός που είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου χαρίζει ευχάριστες στιγμές σε όσους ασχολούνται με αθλήματα

4 Είναι πραγματική απόλαυση η θέα του ποταμού αλλά και μια βόλτα δίπλα από τα νερά του

5 Ο Αλφειός ερωτεύτηκε μια νύμφη την όμορφη Αρέθουσα και για να την κατακτήσει την κυνήγησε μέχρι τις Συρακούσες. Η Αρέθουσα δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά του και για να ξεφύγει έγινε πηγή. Ο Αλφειός για να την ακολουθήσει έγινε ποτάμι. Περιγραφή: Λίμνη Μαραθώνα η τεχνική Λίμνη νερού για την Αθήνα

6 Ο Αλφειός, δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αποστολή του που είναι η μεταφορά και ο καθαρισμός κάθε τεσσάρων χρόνων των κόπρων και των αιμάτων από τις θυσίες των βοδιών της Ολυμπίας. Η Αρέθουσα, στην Ορτυγία των Συρακουσών της Σικελίας, που ερωτεύτηκε και αυτή τον Αλφειό και επειδή εκείνος είναι μακριά και δεν μπορεί να τον συναντήσει κλαίει και οδύρεται.

7 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ – Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Στη σημερινή εποχή απασχολεί τους επιστήμονες και τους πολίτες η εκτροπή του Αχελώου ποταμού για να υδρευθεί ο Θεσσαλικός κάμπος με ικανή ποσότητα νερού που πάσχει από λειψυδρία. Ακόμα ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα καθαριστούν τα νερά του Αλφειού που είναι πια πολύ βρώμικα και θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του Πηνειού που έγινε ξεροπόταμος. Πολλοί διαφωνούν με το έργο αυτό, ενώ άλλοι συμφωνούν………………..

8 Η εκτροπή του ποταμού Αχελώου γίνεται με : 1. φράγματα και 2
Η εκτροπή του ποταμού Αχελώου γίνεται με : φράγματα και μεγάλες εκσκαφές στα βουνά

9 Το φράγμα είναι τεχνικό έργο κατασκευάζεται κάθετα στην κοίτη ενός ποταμού για την αποκοπή της ροής , με σκοπό την αποθήκευση , την παροχέτευση ή την ανάσχεση του νερού του. Με την κατασκευή των φραγμάτων το νερό δεσμεύεται και χρησιμοποιείται για άρδευση, ύδρευση ή  παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (περικλείει ενέργεια εξ’ αιτίας της διαφοράς στάθμης και την κίνηση υδροστρόβιλων)

10 Το φράγμα στον ποταμό Ασωπό
και η δημιουργία της λίμνης του Μαραθώνα

11


Κατέβασμα ppt "Ο χάρτης της Ελλάδας και τα ποτάμια της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google