Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λίμνη Μόρνου Ελπίδα Λάζαρη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λίμνη Μόρνου Ελπίδα Λάζαρη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λίμνη Μόρνου Ελπίδα Λάζαρη

2 Λίμνη Μόρνου Η λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ταμιευτήρα για την ύδρευση της Αθήνας. Για τον σκοπό αυτό κατασκευάστηκε φράγμα (φράγμα του Μόρνου) και δημιουργήθηκε τεχνητή λίμνη με μέγιστη χωρητικότητα περίπου κυβ. μέτρων νερού. Η λίμνη κάλυψε το χωριό Κάλλιον το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της λίμνης. Η λίμνη του Μόρνου, εκτός από την ύδρευση της Αθήνας, εξυπηρετεί και την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

3 Γεωγραφικές πληροφορίες
Γεωγραφικές πληροφορίες Πηγάζει από τις νότιες πλαγιές της Οίτης. Kαθώς κατεβαίνει στα νότια αποχετεύει τη λεκάνη που βρίσκεται μεταξύ Βαρδουσίων, Οίτης, Γκιώνας και Λιδωρικίου. Καθορίζει τα όρια των επαρχιών Δωρίδας και Ναυπακτίας και χύνεται στα όρια Κορινθιακού και Πατραϊκού κόλπου, ανατολικά της Ναυπάκτου. Στο μέρος που εκβάλλει σχηματίζει μικρή πεδινή περιοχή με τις συνεχείς προσχώσεις του. Ο Μόρνος έχει συνολικό μήκος 70 χιλιόμετρα περίπου και η λεκάνη απορροής του έχει επιφάνεια 1180 τετρ. χιλιόμετρα

4 Εικόνες Μόρνου

5 Η τεχνητή λίμνη του Μόρνου βρίσκεται στη γραφική κωμόπολη Λιδορίκι του νομού Φθιώτιδας.
Στην κοίτη του ποταμού Μόρνου 7 χιλιόμετρα δυτικά του Λιδορικίου στο Νομό Φωκίδος δημιουργήθηκε με την κατασκευή χωμάτινου φράγματος ο Ταμιευτήρας του Μόρνου.


Κατέβασμα ppt "Λίμνη Μόρνου Ελπίδα Λάζαρη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google