Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ «ΚΡΕΑΤΟΜΙΞ» ΤΜΗΜΑ:Β΄3 ΟΜΑΔΑ:Α΄ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

2 Οι εγκαταστάσεις μας

3 Στοιχεία της επιχείρησης
Ονομασία Λογότυπο Σλόγκαν «Κρεατομίξ ΑΕ» «Ο βασιλιάς των κρεάτων»

4 Οργανόγραμμα Επιχείρησης
Διευθύντρια Οικονομικών Γιαννακίδου Ζωή Διευθυντής Μηχανοργάνωσης Γιαραμαζίδης Βασίλης Διευθύντρια Προσωπικού Μήτρογλου Εβελίνα Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ιμπράμ Μπαϊράμ Ιπέκ Διευθυντής Παραγωγής Κατσαμάκης Αντώνης Γενικός Διευθυντής Γούργουλης Χρυσόστομος Διευθυντής Προμηθειών Ηλιάδης Αλέξανδρος Δ/ντρια Ποιοτικού Ελέγχου Μουμίν Χαζιζέ Δ/ντής Υγιεινής & Ασφάλειας Αραμπατζής Κων-νος Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων Δίγκα Σοφία Οργανόγραμμα Επιχείρησης Διευθύντρια Μάρκετινγκ Γκράνα Σοφία Δ/ντρια Σχεδιασμού Προϊόντων Ιμπράμ Εμινέ

5 Γενικός Διευθυντής Το όραμά μας
Εδώ και 25 χρόνια, με πάθος για τη δουλειά μας, αγάπη για την εταιρία και όραμά μας να βοηθούμε τον κόσμο να ζει και να τρέφεται καλύτερα προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης νοστιμιάς, ωθούμε την «ΚΡΕΑΤΟΜΙΞ» σε μία δυναμικά ανοδική πορεία η οποία ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και αισθανόμαστε υπερήφανοι που η ισχυρή παρουσία και οι συνεργασίες της στις διεθνείς αγορές, ενισχύουν το προφίλ της ελληνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.  Έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετικά στενή σχέση με τους καταναλωτές για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Επενδύουμε σε πόρους, χρόνο και τεχνογνωσία και τολμούμε να καινοτομήσουμε, με πρωτοποριακές και ποιοτικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών μας. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις σύγχρονες τάσεις για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, δημιουργούμε τα πιο γευστικά προϊόντα κρέατος και αλλαντικών. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς τη δυναμική τροχιά μας, μεταφέροντας παγκοσμίως τις ευεργετικές ιδιότητες της Μεσογειακής διατροφής, ακολουθώντας τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και με απόλυτο σεβασμό στο Περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

6 Γενικός Διευθυντής Οι άνθρωποί μας
Στην Κρεατομίξ το ανθρώπινο δυναμικό παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται βαρύτητα στην προσέλκυση και πρόσληψη των κατάλληλων υποψηφίων, ενώ παράλληλα υλοποιούνται επενδύσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξέλιξη του προσωπικού. Μέλημα της εταιρείας είναι να προσελκύει και να πλαισιώνεται από στελέχη με ανεπτυγμένες ατομικές ικανότητες και δεξιότητες, ανεξαρτήτως εργασιακής εμπειρίας. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι ότι η επίτευξη των επαγγελματικών της στόχων είναι συνυφασμένη με την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων της. Για αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι της Κρεατομίξ ανεξαρτήτως ειδικότητας και θέσης- είναι συνοδοιπόροι στο κοινό όραμα της εταιρίας.

7 Γενικός Διευθυντής Ιστορία των αλλαντικών…
Τα αλλαντικά (ή άλλαντες), όπως έλεγαν στην αρχαιότητα τα αλλαντικά, ήταν το εκλεκτό ορεκτικό των αρχαίων προγόνων μας, οι οποίοι, μάλιστα πρώτοι είχαν επινοήσει τη μέθοδο παρασκευής και ωρίμανσης αυτού, μέσα σε πιθάρι και σε συνθήκες κενού αέρος. Χιλιάδες χρόνια πριν την εφεύρεση του ψυγείου, οι αρχαίοι λαοί γνώριζαν πώς να παρασκευάζουν αλλαντικά, αφού ήταν ο ευκολότερος τρόπος διατήρησης του κρέατος. Μάλιστα αν κρίνουμε από τις αναφορές των συγγραφέων της τότε εποχής, οι αρχαίοι Ρωμαίοι τα είχαν στην καθημερινή τους διατροφή και σε μεγάλες ποσότητες.

8 Διευθύντρια Οικονομικών
Άρθρο 1 Σύσταση-Επωνυμία Συνιστάται εταιρία με την επωνυμία «Κρεατομίξ Α.Ε.». Άρθρο 2 Έδρα Έδρα της εταιρίας ορίζεται ο Δήμος Κομοτηνής με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η εταιρία μπορεί να ιδρύει υποκαταστήματα, γραφεία οπουδήποτε στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό. Άρθρο 3 Σκοπός 1.Σκοπός της εταιρίας είναι παρασκευή, τυποποίηση και διακίνηση υπό απλή ψύξη αλίπαστων κρεατοπαρασκευασμάτων, θερμικά επεξεργασμένων και ωρίμανσης. 2.Για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρία μπορεί: α) Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο σκοπό οποιουδήποτε εταιρικού τύπου. β) Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο. γ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε επιχείρηση ημεδαπή ή αλλοδαπή με οποιοδήποτε τρόπο. Άρθρο 4 Διάρκεια Η διάρκεια της εταιρίας ορίζεται σε 25 χρόνια. Απόσπασμα καταστατικού

9 Διεύθυνση Οικονομικών
Διεύθυνση Οικονομικών Στόχοι για το 2018 Τιμολόγηση των προϊόντων με βάση την αγορά και τη τιμολόγηση των ανταγωνιστών . Προσφορά χαμηλών τιμών σε σχέση με τους ανταγωνιστές , για τη δημιουργία μεγαλύτερου τζίρου πωλήσεων. Εκμετάλλευση οποιασδήποτε ευκαιρίας –δυνατότητας, η οποία μπορεί να φέρει κέρδη και ανάπτυξη. Εύρεση πρόσθετων μελλοντικών χρηματοδοτήσεων για τη καλή λειτουργία και επέκταση της επιχείρησης . Πλήρης απασχόληση του εργατικού δυναμικού . Κλίμα οικονομικής ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών , των εργαζομένων και των πελατών της επιχείρησης . Προστασία του περιβάλλοντος και χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων πηγών ενέργειας . Σύνταξη ισολογισμού με στόχο το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για την εταιρία και τους μετόχους. Ύπαρξη ρευστότητας (του μεγαλύτερου μέρους των κερδών σε μετρητά), για τον καλύτερο ελιγμό της εταιρίας στην αγορά. Ύπαρξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση αποτυχίας της επιχείρησης, ύπαρξη μέτρων για τον περιορισμό του προβλήματος. Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

10 Διεύθυνση Οικονομικών
Προτάσεις εξοικονόμησης πόρων μέσω της μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης Η μείωση του κόστους λειτουργίας στην επιχείρησή μας είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Ωστόσο, η μείωση κόστους αποδίδει πολύ περισσότερο όταν καταφέρουμε ταυτόχρονα να κρατήσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ίδιο ή σε ανώτερο επίπεδο. Και για να τα καταφέρουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ πιο αποδοτικά. Να αξιοποιήσουμε αυτά που διαθέτουμε. Χρήση εμπορολογιστικού πακέτου, μέσω του οποίου μπορούμε να παρακολουθούμε το κόστος της καθημερινής εργασίας. Μέσω της πιστοποίησης της εταιρίας μας κατά ISO 9001, παρακολούθηση των παραπόνων των πελατών και κατανόηση των λόγων προτίμησής τους σε ανταγωνιστικά προϊόντα. Στοχευμένη αναδιοργάνωση της επιχείρησης. Συνεργασία με τους πιο συνεπείς και αξιόπιστους προμηθευτές. Εκπαίδευση του προσωπικού. Παρακολούθηση της παραγωγής της εταιρείας,τόσο σε περίοδο έξαρσης όσο και σε κανονικές συνθήκες. Αξιοποίηση της τεχνολογίας Υποκίνηση των πωλητών μας με bonus για αύξηση των πωλήσεων. Εκπαίδευση του προσωπικού και σε άλλες θέσεις εργασίας, ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία παραγωγής για οποιοδήποτε λόγο. Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

11 Διευθυντής Παραγωγής Παραγωγή
Οι υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής αλλαντικών της Κρεατομίξ, είναι άρτια εξοπλισμένες ώστε να συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με παραγωγικότητα και να υποστηρίζουν κάθε νέα προοπτική και επίτευγμα στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων. Η παραγωγική μονάδα έχει δυναμικότητα πάνω από 100 τόννων ημερησίως ενώ λειτουργεί σε τρεις βάρδιες – δύο παραγωγικές και μία καθαρισμού και απολύμανσης χώρων και εξοπλισμού. Τα κρίσιμα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας όπως και οι συνθήκες θερμοκρασίας στους χώρους παραγωγής, παρακολουθούνται on line με τη βοήθεια σύγχρονων συστημάτων ενώ ένα πολύ καλά οργανωμένο σύστημα ιχνηλασιμότητας επιτρέπει τη συσχέτιση του τελικού προϊόντος ακόμα και με τον αριθμό του θαλάμου απογαλακτισμού του χοιρινού που αποτέλεσε την Α’ ύλη του αλλαντικού. Θεμέλιο λίθο όμως για τη διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας κάθε ποιοτικού προϊόντος που φέρει το όνομα της Κρεατομίξ, αποτελεί το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, όχι μόνο σε επίπεδο διαδικασιών παραγωγής αλλά και σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Για εμάς η ποιότητα είναι τρόπος εργασίας. Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

12 Διευθυντής Παραγωγής Στάδια Παραγωγής Αλλαντικών
Α΄ Ύλες (Χοιρινό κρέας) Β΄ Ύλες (Καρυκεύματα, άλευρα) Μορφοποίηση Αλλαντικών Θερμική Επεξεργασία Συσκευασία

13 Στάδια & Διαδικασία παραγωγής αλλαντικών
Διευθυντής Παραγωγής Στάδια & Διαδικασία παραγωγής αλλαντικών 1. Α΄και Β΄ Ύλες για την παραγωγή αλλαντικών Η βασική Α΄ύλη για την παραγωγή των αλλαντικών Κρεατομίξ είναι εκλεκτό χοιρινό κρέας. Ο βαθμός καθαρισμού του κρέατος από το λίπος γίνεται με βάση τις προδιαγραφές λιποπεριεκτικότητας του τελικού προϊόντος για το οποίο προορίζεται. Κάθε παρτίδα καθαρού κρέατος, αποθηκεύεται σε συνθήκες ψύξης και αναλώνεται εντός 24 ωρών για την παραγωγή αλλαντικών. Β΄ύλες, περιγράφονται όλα τα πρόσθετα καρυκεύματα, άλευρα, ελαιόλαδο, λαχανικά, φυτικές πρωτεΐνες, μέλι, πρωτεΐνες γάλακτος που χρησιμοποιούνται στις συνταγές των αλλαντικών. 2. Μορφοποίηση των αλλαντικών Κατά το στάδιο της μορφοποίησης, το κρέας, τα είδη και οι διάφορες Β’ ύλες που προβλέπονται από τη συνταγή του αλλαντικού αναμιγνύονται. Ακολουθεί ενθήκευση με χρήση γεμιστικών μηχανών και τοποθέτηση σε φόρμες κατάλληλου σχήματος, ώστε να διαμορφωθεί το σχήμα του τελικού προϊόντος (οβάλ, τετράγωνο κτλ). 3. Θερμική επεξεργασία Το στάδιο της θερμικής επεξεργασίας είναι το σημαντικότερο για την ασφάλεια του προϊόντος. Η επεξεργασία του αλλαντικού σε κατάλληλη θερμοκρασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στοχεύει στην εξάλειψη πιθανών μικροβιολογικών κινδύνων και εγγυάται την ασφάλεια του καταναλωτή. Το στάδιο αυτό όμως είναι και καθοριστικό αφού περιλαμβάνει βράσιμο ή ψήσιμο και κάπνισμα. Ακόμα και το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται για το κάπνισμα κάθε αλλαντικού συμμετέχει στην ιδιαίτερη γεύση της κάθε συνταγής. 4. Συσκευασία Ο χώρος της συσκευασίας των αλλαντικών είναι ύψιστης υγιεινής και είναι εξοπλισμένος με συστήματα εξειδικευμένων φίλτρων αέρα, και μονάδων υπεριώδους ακτινοβολίας για τη συνεχή αποστείρωση του αέρα και των επιφανειών κοπής των αλλαντικών. Επιπλέον, μετά τη συσκευασία, ακολουθεί ακόμη ένα στάδιο παστερίωσης των τελικών προϊόντων. Η δεύτερη παστερίωση σημαίνει διπλή ασφάλεια.Τα συσκευασμένα αλλαντικά σημαίνονται με τα στοιχεία της γραμμής και της ώρας συσκευασίας ενώ σε κάθε συσκευασία εντυπώνονται ευκρινώς η ημερομηνία λήξης και οι συνθήκες συντήρησης του προϊόντος. Από αυτό το σημείο είναι έτοιμα προς διακίνηση.

14 Προϊόντα Αλλαντοποιίας
Διευθυντής Παραγωγής Προϊόντα Αλλαντοποιίας Τα προϊόντα αλλαντοποιίας, τα οποία παράγονται με θέρμανση ή με ζύμωση και ωρίμανση. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται : Προϊόντα θερμικής επεξεργασίας από σύγκοπτο κρέας (π.χ λουκάνικα Φρανκφούρτης, πάριζα, σαλαμάκι Σερρών κα). Προϊόντα θερμικής επεξεργασίας από τεμάχια κρέατος (π.χ μπριζόλα καπνιστή, μπέικον, ζαμπόν κα). Προϊόντα επεξεργασίας από αυτοτελή τεμάχια κρέατος και σύγκοπτο κρέας ( π.χ. σπάλα βραστή, φιλέτο, ζαμπονέλλο). Προϊόντα ωρίμανσης από αυτοτελή τεμάχια κρέατος. Προϊόντα ημίξερα μερικής ωρίμανσης, τα οποία παράγονται από σύγκοπτο κρέας. Νωπά ή ωμά αλλαντικά (λουκάνικα). Λοιπά Προϊόντα αλλαντοποιίας, όπως: οι πηκτές, τα πατέ, τα αλλαντικά αίματος. Το κοινό γνώρισμα των προϊόντων της κατηγορίας αυτής είναι η θέρμανση που υφίστανται οι πρώτες ύλες πριν το τεμαχισμό τους.

15 Διευθυντής Προμηθειών
Έλεγχος Πρώτων Υλών Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρία στην ποιότητα του κρέατος που μεταποιεί. Η χρήση φρέσκου χοιρινού κρέατος αποτελεί το ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας μας σε σχέση με τις αντίστοιχες βιομηχανίες κρέατος, καθιστώντας την Κρεατομίξ Α.Ε. ασυναγώνιστη στην ποιότητα των αλλαντικών και άλλων κρεατοσκευασμάτων. Κύριος προμηθευτής μας σε χοιρινά ζώα είναι η θυγατρική χοιροτροφική μονάδα Κρεατομίξ. Επιπλέον, προμηθευτές σε χοιρινά προέρχονται αποκλειστικά από τοπικές χοιροτροφικές μονάδες. Κατάλληλα επιστημονικό και εκπαιδευμένο προσωπικό είναι υπεύθυνο για το μακροσκοπικό έλεγχο των ζώων τόσο κατά την παράδοση από τους προμηθευτές όσο και λίγο πριν την σφαγή, αλλά και για τους εργαστηριακούς ελέγχους των σφαγμένων ζώων. Αυστηρότατοι έλεγχοι διεξάγονται και κατά την παραλαβή εισαγόμενων κρεάτων προς τυποποίηση, όπως τα κρέατα πουλερικών και βοδινών, αλλά και άλλων πρώτων υλών, όπως μπαχαρικά και υλικά συσκευασίας. Επιπλέον, όπου κρίνεται αναγκαίο, οι πρώτες ύλες συνοδεύονται κατά παρτίδα από πιστοποιητικά προέλευσης από μη γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Επιπρόσθετα, ο Τομέας Προμηθειών σε συνεργασία με τον Τομέα Ποιοτικού Ελέγχου είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση των προμηθευτών σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας της εταιρίας.

16 Διευθυντής Προμηθειών
Πολιτική GMOS FREE Για την παραγωγή των προϊόντων μας έχουμε ως αρχή τη χρήση πρώτων υλών που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από μη γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Για το λόγο αυτό απαιτούμε από τους προμηθευτές μας, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, την αποστολή των αντίστοιχων συνοδευτικών πιστοποιητικών προέλευσης μαζί με κάθε παρτίδα πρώτης ύλης. Επιπλέον, για να διασφαλίσουμε ότι τα κρέατα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας προέρχονται από ζώα που δε διατρέφονται με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, απαιτούμε: • Κάθε παρτίδα τροφής για τα χοιρινά δική μας εκτροφής να συνοδεύεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό προέλευσης. • Οι χοιροτρόφοι – προμηθευτές μας να συνοδεύουν κάθε φορτίο ζώων προς σφαγή με πιστοποιητικό του αρμόδιου κτηνιάτρου τους ότι δεν χρησιμοποιούν για τη διατροφή αυτών γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. • Τα κρέατα εισαγωγής προέρχονται από φάρμες που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι δεν χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς για τη διατροφή των ζώων τους.

17 Διευθύντρια Προσωπικού
Αγγελία για πρόσληψη προσωπικού Από την αλλαντοποιία «Κρεατομίξ ΑΕ.», ζητείται στέλεχος για το Τμήμα Λογιστηρίου. Περιοχή: Κομοτηνή Σχέση απασχόλησης: Πλήρους απασχόλησης Απαιτούμενη Εκπαίδευση: ΤΕΙ Απαιτούμενη προϋπηρεσία: Τουλάχιστον 2 χρόνια Απαραίτητα προσόντα: Γνώση Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Γ΄ Κατηγορίας Βιβλίων. Γνώση ERP (SOFT 1). Γνώση Ξένης Γλώσσας (Αγγλικών). Αποστολή βιογραφικών στο μέχρι τις Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

18 Διευθύντρια Προσωπικού
Υποβολή Βιογραφικού Επώνυμο* Όνομα*  Πατρώνυμο* Ημερομηνία Γέννησης* Διεύθυνση* Τηλέφωνο* * Κινητό τηλέφωνο* Φύλο* Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις* Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια οδήγησης* Ναι Όχι Εκπαίδευση-Σπουδές* Ξένες γλώσσες* Επαγγελματική εμπειρία Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών μέχρι τις στο mail της εταιρίας μας: Τα πεδία με* είναι υποχρεωτικά   

19 Διευθύντρια Εκπαίδευσης
Πρόγραμμα Σεμιναρίου Θέμα : Λειτουργία της επιχείρησης Ώρα Ομιλητής Θέμα 10.00 π.μ. Διευθύντρια Προσωπικού Αγγελία πρόσληψης στελέχους. 10.10 π.μ Διευθύντρια Οικονομικών Τιμοκατάλογος νέων προϊόντων. 10.20 π.μ. Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Χορηγίες-Κοινωνικό έργο της εταιρίας. 10.25 π.μ. Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας Υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού στους χώρους εργασίας. 10.30 π.μ. Διευθυντής Μηχανοργάνωσης Παρουσίαση της νέας εμπλουτισμένης ιστοσελίδας.

20 Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου Ποιότητα Η ασφάλεια του καταναλωτή αποτελεί δέσμευση ευθύνης για την Κρεατομίξ, η οποία επιμένει στην προσφορά κορυφαίας ποιότητας προϊόντων διατροφής. Η Κρεατομίξ παράγει και παρέχει 100% σιγουριά και στα 200 προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές, καθώς εφαρμόζονται τουλάχιστον 20 κατηγορίες αυστηρότατων ποιοτικών ελέγχων, σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, από τις ζωοτροφές έως το τελικό προϊόν. Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

21 Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου Πρωτοπορία στον τομέα του Ποιοτικού Ελέγχου. Η Κρεατομίξ διαθέτει εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, στελεχωμένα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Διαθέτουμε εξοπλισμό αιχμής, για την ανίχνευση όλων των παθογόνων μικροοργανισμών εντός 24 ωρών με τεχνικές μοριακής βιολογίας και ανοσοβιολογίας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται 100% η ασφάλεια των τροφίμων. Επιπλέον, στα εργαστήρια της Κρεατομίξ, πραγματοποιείται μοριακή ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO/ Μεταλλαγμένα) σε β’ ύλες και τελικά προϊόντα και Αλλεργιογόνων (π.χ. γλουτένη, σόγια, μουστάρδα, ξηροί καρποί κ.τ.λ.) στα τελικά προϊόντα. Η Κρεατομίξ είναι η πρώτη εταιρία του κλάδου που πραγματοποιεί ελέγχους ανίχνευσης DNA ζωικών ειδών (π.χ. ανίχνευση DNA αλόγου) με τις πλέον προηγμένες μεθόδους (PCR). Ερευνητικό Εργαστήριο με σύγχρονο εξοπλισμό για την υποστήριξη του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων, ενώ επενδύει εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την ανάπτυξη προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεχής παρακολούθηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα των τροφίμων. Συνεργασία με ανώτατα ιδρύματα και διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ομάδα έμπειρων και άριστα καταρτισμένων επιστημόνων στο χώρο της βιομηχανίας αλλαντικών.

22 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Διευθύντρια Μάρκετινγκ Ερωτηματολόγιο Φύλο: Άνδρας Γυναίκα Ηλικία: < > 50 Τρώτε Αλλαντικά; Ναι Όχι Τι είδους αλλαντικά προτιμάτε; Α. Σαλάμι Β. Πάριζα Γ. Λουκάνικο Δ. Με Γαλοπούλα Ε. Όλα τα είδη 3. Με ποια κριτήρια επιλέγετε να αγοράσετε αλλαντικά; Α. Γεύση Β. Διαφήμιση Γ. Τιμή Δ. Συσκευασία 4. Πόσο συχνά καταναλώνετε αλλαντικά; Α. Κάθε μέρα Β. Συχνά Γ. Σπάνια Δ. Καθόλου 5. Πότε προτιμάτε να τρώτε αλλαντικά; Α. Πρωί Β. Μεσημέρι Γ. Βράδυ Δ. Τυχαία 6. Πως καταναλώνετε τα αλλαντικά; Α. Πίτσα Β. Τοστ Γ. Μακαρόνια-Σάλτσες Δ. Άλλο Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!!! ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ!!!

23 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Αποτελέσματα έρευνας

24 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Αποτελέσματα έρευνας

25 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Αποτελέσματα έρευνας

26 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Πιστοποιήσεις Η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας βασίζεται σε σύστημα ISO (HACCP) και είναι σύμφωνη με τα πρότυπα ISO 9001, BRC, ISO Τα πρότυπα που διαθέτει η Κρεατομίξ είναι τα εξής: ISO 9001:2008 «Σχεδιασμός, παραγωγή, εμπορία και διανομή αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων. ISO 22000:2005

27 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Χώρες Δραστηριοποίησης  Ο στρατηγικός σχεδιασμός διεθνούς ανάπτυξης της «Κρεατομίξ», περιλαμβάνει τις αγορές  της Γερμανίας, των Η.Π.Α., της Μεγάλης Βρετανίας, της Κύπρου και της Αυστραλίας. Το όραμά μας είναι να αλλάξουμε σε παγκόσμια κλίμακα τη διατροφή, υποκαθιστώντας – όπου αυτό είναι δυνατό – ζωικό λίπος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο ενισχύει τη γεύση των τοπικών, παραδοσιακών αλλαντικών.

28 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Η Κρεατομίξ στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου!!! Guffood 2015 – Dubai SIAL Paris

29 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Ενημέρωση Καταναλωτών Σήμανση προϊόντων Πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων «Κρεατομίξ», επικολλάται η ετικέτα ζυγιστικής μηχανής όπου αναγράφονται τα εξής στοιχεία: Διατηρείται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Ελληνικής Παραγωγής. Σύσταση προϊόντος. Ημερομηνία Ανάλωσης (Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από). Τιμή κιλού. Βάρος. Το προϊόν διατηρείται σε άριστη κατάσταση μέχρι την ημερομηνία λήξης, εφόσον έχει συντηρηθεί στις συνθήκες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία του, σε ψύξη ( 0 - 4ο C) ή σε κατάψυξη (-18ο C). Είναι σημαντικό να διατηρείται η ψυκτική αλυσίδα για ένα προϊόν από τη στιγμή που παρασκευάζεται μέχρι τη στιγμή που καταναλώνεται. Ο βασιλιάς των κρεάτων!!!

30 Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Περιβάλλον. Η Κρεατομίξ, έχοντας ως στόχο τη λειτουργία της σε αρμονία με την κοινωνία και τη φύση, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ως σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία, εντάσσει στις επιχειρηματικές της πρακτικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της, η Κρεατομίξ εφαρμόζει την πράσινη ανάπτυξη ως φιλοσοφία και ηθική δέσμευση απέναντι στην Ροδόπη και την Ελλάδα. Έτσι, σε όλες τις διαδικασίες που προκύπτουν από τις δραστηριότητές της, από την επιλογή πρώτων υλών και την επεξεργασία μέχρι τη συντήρηση και τη συσκευασία, τηρούνται οι αυστηρότερες εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές. Ανακύκλωση Υπόθεση όλων μας. Διοίκηση και εργαζόμενοι στην Κρεατομίξ, από κοινού ασπάζονται ένα κοινό όραμα «πράσινης ανάπτυξης». Για το λόγο αυτό, εφαρμόζονται ολοκληρωμένα εσωτερικά προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών υλών, συσκευασιών αλουμινίου και φορητών ηλεκτρικών στηλών. Από το 2002, η Κρεατομίξ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), συμμετέχοντας και συμβάλλοντας ενεργά στο μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Yγρά απόβλητα: Αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό. Ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο που προκύπτει από την «πράσινη» στρατηγική της Κρεατομίξ, είναι να μεγιστοποιείται κάθε φορά η δυνατότητα ανακύκλωσης υλικών, παραπροϊόντων και αποβλήτων. Συγκεκριμένα, η επεξεργασία των υγρών αποβλήτων του εργοστασίου αλλαντικών γίνεται σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού που, με συνεχείς προσθήκες και βελτιώσεις, χρησιμοποιεί πάντα την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας.

31 Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κοινωνία. H Κρεατομίξ, πέρα από τις δικές της ενέργειες, χορηγεί ανελλιπώς -και όποτε της ζητείται- προϊόντα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδρύματα φιλανθρωπικού, εκπολιτιστικού και οικολογικού χαρακτήρα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με το μέγεθος βοήθειας που παρέχει να ανέρχεται σε 300 και πλέον τόνους ετησίως.H Εταιρεία μας εντός του 2016, δώρησε σε 7 ιδρύματα πάνω από 1 εκατ. τεμάχια από τα νέα μας προϊόντα Διατροφή. Η Κρεατομίξ αναλαμβάνει και την ευθύνη ενημέρωσης του κοινού σε θέματα διατροφής. Η ενημέρωση αφορά στο γεγονός ότι τρόφιμα με χαμηλή ή μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα καθώς και η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων από ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Γιαυτό τον λόγο Λανσάρει καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο.  Συμμετέχει σε ιατρικά συνέδρια και διοργανώνει ημερίδες, στηρίζοντας την ιατρική κοινότητα ως προς την εκπαίδευση και διάδοση της συμβολής της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

32 Διευθυντής Ασφάλειας & Υγιεινής
Διευθυντής Ασφάλειας & Υγιεινής Σήμανση στους χώρους της εταιρίας

33 Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας
Όταν διαλέγετε αλλαντικά... Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην όψη και την οσμή. Προσέχετε την ημερομηνία λήξης στα συσκευασμένα προϊόντα. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, περιμένετε 3 λεπτά πριν καταναλώσετε το περιεχόμενο. Προκειμένου να απολαμβάνετε την ωραία γεύση και το άρωμα, ζητάτε οι φέτες από το προϊόν που επιλέγετε να είναι λεπτοκομμένες. Να απαιτείτε το μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο των αλλαντικών να μην χρησιμοποιείται και για άλλα προϊόντα, (όπως τυριά), και αυτό που χρησιμοποιείται για αλλαντικά αέρος να μην χρησιμοποιείται και για τα βραστά προϊόντα όπως πάριζα, ζαμπόν, κλπ. Επιλέγετε καταστήματα που φαίνονται ότι εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την ασφάλεια των τροφίμων. Να αγοράζετε από ψυγεία που έχουν σωστή θερμοκρασία, μικρότερη από 7 βαθμούς κελσίου για την συντήρηση –18 βαθμούς κελσίου για την κατάψυξη.

34 Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας
Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας Αλλοιώσεις των αλλαντικών Γλοιώδες Επίστρωμα : Οφείλεται στη ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας και υγρασίας, που ευνοούν την ανάπτυξη ζυμομυκήτων και μερικών μικροβίων. Δημιουργείται έτσι ένα γλοιώδες επίστρωμα στην επιφάνεια της θήκης, που σε ελαφρά προσβολή μπορεί να αφαιρεθεί με ένα βρεγμένο σε ξύδι πανί στα αλλαντικά αέρος, ενώ στα βραστά προτιμότερη είναι η απόρριψη τους. Ευρωτίαση (μούχλα) : Για την αλλοίωση αυτή βοηθάει η μεγάλη υγρασία του ψυκτικού χώρου. Έτσι αναπτύσσονται αποικίες με τη μορφή κηλίδων, που μπορούν να καλύψουν όλη την επιφάνεια και να εισχωρήσουν ακόμα και στο περιεχόμενο. Σε περίπτωση ευρωτίασης επιφανειακής των αλλαντικών αέρος, μπορούν να καθαρίζονται με διάλυμα ξυδιού και να αφήνονται σε ξηρό περιβάλλον να στεγνώσουν, ενώ αν πρόκειται για βραστά σαλάμια καλύτερα να απορρίπτονται.

35 Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας
Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας Αλλοιώσεις των αλλαντικών Ανώμαλες Οσμές και Γεύσεις :Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε σε κακή τεχνολογία (καρυκεύματα, ξύλα κάπνισης, ταγγισμένο λίπος), είτε στην ανάπτυξη μικροβίων, οπότε μπορεί να έχουμε και σήψη του αλλαντικού. Όποια όμως και αν είναι η αιτία της δυσοσμίας ή της κακής γεύσης, τα αλλαντικά αυτά θεωρούνται ακατάλληλα. Αποξήρανση : Η αλλοίωση αυτή είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης συντήρησης των αλλαντικών σε ξηρό περιβάλλον, οπότε έχουμε έντονη ρυτίδωση της θήκης και σκλήρυνση του περιεχομένου. Σήψη Αλλαντικών : Σε αυτήν τα χαρακτηριστικά αλλαγής χρώματος και οσμής είναι έντονα. Επίσης, η σύσταση του αλλαντικού γίνεται κολλώδης. Η σήψη αποτελεί αποτέλεσμα έντονης δράσης των μικροβίων. Αλλαγή Χρώματος : Στα αλλαντικά αέρος, παρατηρείται η γκριζωπή χρώση στην περιφέρεια ή και στο κέντρο, που οφείλεται σε κακή κάπνιση, τάγγιση ή έλλειψη νιτρικών αλάτων. Στα βραστά αλλαντικά, μπορεί να παρατηρηθεί η πράσινη χρώση ιδιαίτερα προς το κέντρο του σαλαμιού. Επειδή πρόκειται για μικροβιακή διεργασία, τέτοια αλλαντικά πρέπει να απορρίπτονται.

36 Πληροφοριακών Συστημάτων
Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων Η ιστοσελίδα μας Αρχική Εταιρία Προϊόντα Εργασιακό Περιβάλλον Νέα Επικοινωνία Αναζήτηση Το όραμά μας Εδώ και 25 χρόνια, με πάθος για τη δουλειά μας, αγάπη για την εταιρία και όραμά μας να βοηθούμε τον κόσμο να ζει και να τρέφεται καλύτερα προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης νοστιμιάς, ωθούμε την «ΚΡΕΑΤΟΜΙΞ» σε μία δυναμικά ανοδική πορεία η οποία ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και αισθανόμαστε υπερήφανοι που η ισχυρή παρουσία και οι συνεργασίες της στις διεθνείς αγορές, ενισχύουν το προφίλ της ελληνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.  Έχουμε δημιουργήσει μια εξαιρετικά στενή σχέση με τους καταναλωτές για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Διαβάστε περισσότερα…

37 Η μακέτα μας!!!

38 Οι πηγές μας!!! Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο.

39 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!
ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!


Κατέβασμα ppt "ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google