Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
ΤΜΗΜΑ:Β΄4 ΟΜΑΔΑ:Β΄ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ «ΜΑΡΜΕΛΟΥΔΙ» 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ

2 Εξοπλισμός-Εγκαταστάσεις

3 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΕΧΜΕΤ ΣΕΒΙΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔ.ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕΦΚΕΤ ΤΟΥΦΑΝ Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΜΠΕΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΤΚΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗΣ ΜΠΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Δ/ΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΖΙΚΟΥ ΛΟΥΚΙΑ Φρουτένιες απολαύσεις!!! Δ/ΝΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ ΝΤΟΟΥΚΑΝ Δ/ΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

4 Στοιχεία της επιχείρησης
Ονομασία Λογότυπο Σλόγκαν «Μαρμελούδι ΑΕ.» «Φρουτένιες απολαύσεις »

5 Διευθυντής Μηχανοργάνωσης
Τα καρτελάκια της ομάδας «Μαρμελούδι ΑΕ.» Βιοτεχνία Μαρμελάδας Ονοματεπώνυμο Στελέχους Διεύθυνση Τμήματος «Μαρμελούδι ΑΕ.» Βιοτεχνία Μαρμελάδας ΒΙ.ΠΕ.Κομοτηνής Τηλ Τ.Κ

6 Γενικός Διευθυντής Λίγα λόγια για μας… Φρουτένιες απολαύσεις!!!
Το 1990  ιδρύθηκε στην Κομοτηνή, ένα μικρό εργαστήριο, όπου έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Μετά από μεγάλη ζήτηση των προϊόντων της προχώρησε στην σχεδίαση και δημιουργία ενός πρότυπου εξοπλισμένου εργαστηρίου μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ακολουθώντας τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ασφάλεια τροφίμων. Η βιοτεχνία μας με εμπορική ονομασία «ΜΑΡΜΕΛΟΥΔΙ Α.Ε.», βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής (Βιομηχανική Περιοχή) . Οι συνταγές, που έχουν δημιουργηθεί με πολύ μεράκι και αγάπη, φτιάχνονται από τα πιο αγνά υλικά. Δεν χρησιμοποιούνται χρώματα και συντηρητικά. Το αποτέλεσμα είναι να φτάνουν στο τραπέζι σας καλούδια της ελληνικής γης, τα οποία συνδυάζουν τις σπιτικές γεύσεις με την τεχνογνωσία και την επιστήμη. Το 2000 η εταιρία επεκτάθηκε στην δημιουργία νέων προϊόντων όπως κομπόστα, αλλά και γλυκά και μαρμελάδες για δίαιτα και διαβητικούς. Φρουτένιες απολαύσεις!!!

7 Γενικός Διευθυντής Φρουτένιες απολαύσεις!!! Λίγα λόγια για μας!!!
Το 2003 η εταιρία μετά από υπερβολικά αυξημένη ζήτηση προχωρά στην δημιουργία του συγχρόνου εργοστασίου της και αποχτά σύστημα HACCAP. Αργότερα προχωρά και πετυχαίνει πιστοποίηση συστήματος υγιεινής ISO  Το 2004 επιτυγχάνεται η πρώτη εξαγωγή των προϊόντων μας στην Αυστραλία. Σήμερα η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 6 χώρες συμπεριλαμβανομένων της Αγγλίας, Αυστραλίας, Αμερικής, Ιαπωνίας, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το  2005 η εταιρία προσθέτει καινούργια προϊόντα στην παραγωγή της, με το παραδοσιακό Σουτζούκ Λουκούμ, να αποτελεί  ένα από τα πιο γνωστά μας προϊόντα. Από το 2010 και έπειτα η εταιρία με περισσότερα από 60 διαφορετικά είδη αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν στο χώρο του παραδοσιακού γλυκού αλλά και σε όλα της τα προϊόντα. Ακολουθώντας πάντοτε και πιστά τους νόμους υγιεινής σας προσφέρουμε τα πιο νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα. Φρουτένιες απολαύσεις!!!

8 Γενικός Διευθυντής Ποιοι είμαστε!!!
Η βιοτεχνία μας εδώ και χρόνια φροντίζει για την ποιοτική παρασκευή διαλεχτών μαρμελάδων και γλυκών  με βάση φρούτα από την Ελληνική παραγωγή και με γνώμονα τις παραδοσιακές συνταγές των γλυκών που όλοι αγαπάμε. Γυρνάμε όλη την Ελλάδα για διαλεχτές πρώτες ύλες τις οποίες επεξεργαζόμαστε βάσει προδιαγραφών υγιεινής και ποιότητας που προβλέπονται από τις νομοθεσίες. Τα προϊόντα μας διατίθενται σε συσκευασίες για οικιακή και επαγγελματική κατανάλωση. Το τμήμα παραγωγής μας φροντίζει για την ποιότητα. Το τμήμα προμηθειών φροντίζει για την ορθότητα των υλικών. Το τμήμα προώθησης πωλήσεων φροντίζει για τις τιμές μας. Το τμήμα διαχείρισης αποστολών περιμένει να φροντίσει εσάς και τις παραγγελίες σας.

9 Γενικός Διευθυντής Η αποστολή μας!!! Η Βασική Αρχή μας!!!
Ξεκινάμε από μία βασική αρχή, ότι τα συστατικά των προϊόντων μας είναι μεν απλά , αλλά δημιουργούμε με αυτά ένα αποτέλεσμα που ευχαριστεί γευστικά, ποιοτικά και αισθητικά. Η συνταγή μας είναι φρέσκα φρούτα και ζάχαρη χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Χάρη στη σωστή επεξεργασία, διατηρούν το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση τους. Το Όραμά μας!!! Το δικό μας όραμα εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτο έως σήμερα. Η κουλτούρα της «ΜΑΡΜΕΛΟΥΔΙ Α.Ε.»: πίστη στην αξία του συνεργατισμού μεταξύ των παραγωγών και των συνεργατών μας με στόχο την ομαδική επιτυχία και όχι την πρόσκαιρη ατομική φιλοδοξία. Πλεονέκτημά μας η δύναμη των πολλών. Ένα όραμα με επίκεντρο τον σύγχρονο άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του μέσα από την συνεχή έρευνα και δημιουργία νέων προϊόντων. Η αποστολή μας!!! Η αποστολή μας είναι να ανακαλύπτουμε τους καλύτερους παραγωγούς της Ελλάδας και μετά από προσεκτικούς ποιοτικούς ελέγχους να παράγουμε και να συσκευάζουμε τα προϊόντα στις καλύτερες τιμές και συσκευασίες της αγοράς.

10 Γενικός Διευθυντής Οι αντιλήψεις μας!!!
Το κάθε προϊόν προέρχεται από περιοχές όπου σημειώνει τις καλύτερες παραγωγικές και ποιοτικές επιδόσεις, εντός της φυσικής του εποχικότητας. Τα μεταποιημένα τρόφιμα παρασκευάζονται με παραδοσιακές μεθόδους  και μόνο από αγνά υλικά, αποφεύγοντας συντηρητικά και χημικά πρόσθετα. Οι προμηθευτές μας επιλέγονται με εφαρμογή συνδυασμένων ποιοτικών κριτηρίων ενώ η ποιότητα των προϊόντων ελέγχεται με αναλύσεις διαρκώς. Φροντισμένη συσκευασία και προσεγμένη τιμολόγηση, ώστε να  αναδεικνύονται τα προϊόντα μας αλλά και να παραμένουν προσιτά στον καταναλωτή. Ο σκοπός της «Μαρμελούδι ΑΕ.» είναι να συνδυάσει τα σημαντικά χαρακτηριστικά των Ελληνικών προϊόντων διατροφής με τις σύγχρονες μεθόδους ελέγχου της παραγωγής και της διανομής τους. Έτσι εξασφαλίζει άριστα προϊόντα με μοναδική γεύση, τα οποία προωθεί στην αγορά με τις μέγιστες διαβεβαιώσεις για την ποιότητά τους.

11 Γενικός Διευθυντής Οι Μαρμελάδες μας!!!
Παραδοσιακά παρασκευασμένες σε ρηχά και φαρδιά σκεύη για γρήγορη συμπύκνωση και για να διατηρείται το άρωμα και το χρώμα του καρπού. Εμπλουτισμένες με μέλι, σοκολάτα και αρωματικά φυτά, χωρίς χημικά πρόσθετα, είναι ιδανικές στο πρωινό, πάνω σε γιαούρτι ή στο παγωτό σας. Η παιδεία των Ελλήνων να μην πετούνε τίποτε οδήγησε στην μεταποίηση νωπών καρπών (φρούτων και λαχανικών) σε γλυκά και μαρμελάδα ώστε αφ’ ενός να πετυχαίνουν την συντήρηση τους και αφ’ ετέρου να ενισχύουν την διατροφή τους! Επιλέξαμε τις μαρμελάδες μας παραδοσιακά παρασκευασμένες, με γευστική καινοτομία – εμπλουτισμένες και αρωματισμένες με μέλι, σοκολάτα και αρωματικά φυτά χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο! Μαρμελάδες, ένα ταξίδι στην ποιοτική διατροφή! Απολαύστε τες είτε με παραδοσιακό ελληνικό καφέ και παγωμένο νερό, είτε πάνω σε γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι!

12 Γενικός Διευθυντής Η ιστορία της μαρμελάδας!!!
Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ως τρόπος διατήρησης αρχικά των κυδωνιών και στην συνέχεια κι άλλων φρούτων. Οι αρχαίοι Έλληνες διατηρούσαν τα κυδώνια βράζοντάς τα σε χαμηλή φωτιά με μέλι. Παρατηρώντας ότι όταν το μίγμα όσο κρύωνε άρχιζε να πήζει, ανακαλύφθηκε η πηκτίνη. Ο πρόγονος μια ουσίας που έμοιαζε με τη ζελατίνη, μια διαδικασία που προχώρησαν οι Ρωμαίοι. Συντηρούσε τα φρούτα, το μέλι αλλά διαπίστωναν ότι ο τρόπος αυτός δεν ήταν αποτελεσματικός με τα κυδώνια. Έτσι έβραζαν τα κυδώνια σε κρασί πριν προσθέσουν το μέλι. Κι έτσι το αποτέλεσμα ήταν η απελευθέρωση της πηκτίνης κι έτσι τελικά την παραγωγή μιας ζελατίνας κυδωνιών. Το γλυκό αυτό αποτέλεσμα το ονόμαζαν μελίμηλον. Η παραγωγή της πρώιμης αυτής μαρμελάδας υιοθετήθηκε κι από τους Ρωμαίους, οι οποίοι την ονόμασαν melimelum.

13 Γενικός Διευθυντής Η ιστορία συνέχεια…
Την πρώτη γραπτή αναφορά στην μαρμελάδα την βρίσκουμε σε ένα Ρωμαϊκό βιβλίο μαγειρικής κι αργότερα στο βιβλίο του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου «Περί βασιλείου τάξεως», όπου αναφέρονται συνταγές αυτού του είδους »πρωτο-μαρμελάδας» με κυδώνι, λεμόνι, δαμάσκηνο και αχλάδι. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα η τεχνική της παρασκευής της μαρμελάδας εξελίχθηκε κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει με τη σημερινή. Υπό τη σχεδόν σημερινή της μορφή, η μαρμελάδα, λέγεται ότι εφευρέθηκε γύρω στο 1560 χάρη σε έναν γιατρό της βασίλισσας της Σκωτίας, Μαρίας, όταν για να τη συνεφέρει από τη ναυτία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της από τη Γαλλία στη Σκωτία, ανακάτεψε πορτοκάλι με ζάχαρη. Λόγω αυτής του της κίνησης προέκυψε και μια ετυμολογική εκδοχή της μαρμελάδας. “Marie est malade”, (“η Μαρία είναι άρρωστη”). Κάτι που δεν ενστερνίζονται οι ερευνητές της γαστρονομίας οι οποίοι επιμένουν ότι επικρατέστερη προέλευση είναι από την πορτογαλική λέξη marmelo (=κυδώνι). Αναζητώντας όμως τη ρίζα της κάνουν μερικά βήματα πίσω, σταματούν στη λατινική λέξη »melimelum» και καταλήγουν στην ελληνική λέξη »μελίμελον».

14 Διευθυντής Παραγωγής Βασικά Συστατικά
Στη παραγωγή μαρμελάδας χρησιμοποιούνται τέσσερα βασικά συστατικά: Α)το φρούτο Β) η ζάχαρη Γ) η πηκτίνη και Δ) το οξύ Ο ρόλος και η σπουδαιότητα των συστατικών αυτών είναι σημαντικός για την παρασκευή μαρμελάδας καλής ποιότητας. Α) Α)Το φρούτο. Το φρούτο προσδίδει στο τελικό προϊόν το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Στην μαρμελάδα, το φρούτο συνεισφέρει επίσης ολόκληρη ή μέρος της πηκτίνης και των οξέων. Β) Η ζάχαρη. Η ζάχαρη παίζει βασικό ρόλο στην παρασκευή μαρμελάδων, διότι διατηρεί την ποιότητα τους. Μια κακή συμπύκνωση είναι αποτέλεσμα λίγης ή υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης, ενώ η γεύση και το άρωμα θα χειροτερέψουν, όταν το προϊόν είναι υπερβολικά γλυκό. Καλή συμπύκνωση επιτυγχάνονται, όταν τα τελικά σάκχαρα του προϊόντος (μαρμελάδας) είναι μεταξύ 65-70%. Γ) Τα οξέα. Τα οξέα που περιέχονται στο φρούτο συνεισφέρουν στο άρωμα και γεύση καθώς επίσης και στο σχηματισμό πήγματος καλής ποιότητας που διατηρείται χωρίς να κρυσταλλώνει κατά τη διάρκεια της συντήρησης. Δ) Η πηκτίνη. Η καλή ζελοποίηση επιτυγχάνεται μόνο όταν η συγκέντρωση σακχάρων, οξέων και πηκτίνης του μίγματος βρίσκονται σε ορισμένα όρια.

15 Πίνακας πηκτίνης στα φρούτα
Διευθυντής Παραγωγής Πίνακας πηκτίνης στα φρούτα Αυξημένη Μέτρια Φτωχή Φραγκοστάφυλα Φράουλες Ακτινίδια Κυδώνια Μήλα Κεράσια Δαμάσκηνα Βερίκοκα Βατόμουρα Εσπεριδοειδή Ανανάς Πεπόνια Κούμαρα Κορόμηλα Μπανάνες Σταφύλια Ροδάκινα Σύκα

16 Πίνακας περιεκτικότητας σε πηκτίνη & οξέα ορισμένων φρούτων
Διευθυντής Παραγωγής Πίνακας περιεκτικότητας σε πηκτίνη & οξέα ορισμένων φρούτων Φρούτο Πηκτίνη Οξέα Μήλα Υψηλή Βερίκοκα Μέτρια Χαμηλή Βατόμουρα (Άγουρα & Ώριμα) Μέτρια/Χαμηλή Εσπεριδοειδή Κεράσια Κορόμηλα Φραγκοστάφυλα Ροδάκινα Φράουλες

17 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ
Διευθυντής Παραγωγής ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ Σφράγισμα Παραλαβή προϊόντος Ψύξη Διαλογή Πλήρωση Δοχείων Πλύσιμο Παστερίωση Αποφλοίωση-Τεμαχισμός Συμπύκνωση Βρασμός φρούτου & Παραλαβή πολτού Προσθήκη Πηκτίνης & Σακχάρων Ρύθμιση PH

18 Διευθυντής Προμηθειών
Διαδικασία παραλαβής των προμηθειών Ένα από τα βασικότερα στάδια στον κύκλο της προμήθειας των προϊόντων είναι η διαδικασία της παραλαβής, βασικός στόχος της οποίας είναι ο έλεγχος των εμπορευμάτων. Το προσωπικό συμβάλλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην αποτελεσματική λειτουργία του τμήματος. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι άριστα οργανωμένο και εκπαιδευμένο, έμπειρο και πάνω από όλα αξιόπιστο. Για να αποδίδει το προσωπικό στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο χώρος της παραλαβής πρέπει να είναι άριστα εξοπλισμένος. Εκτός από αυτό, ο χώρος της παραλαβής πρέπει να είναι άριστα φωτισμένος, είτε με φυσικό είτε με τεχνητό φως. Ακόμα, οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει ένα γραφείο με τηλέφωνο που επιτρέπει την επικοινωνία των υπαλλήλων της παραλαβής εντός και εκτός του χώρου της επιχείρησης. Όσον αφορά τη χρονική λειτουργία της παραλαβής, ο υπεύθυνος των παραλαβών πρέπει να καθορίζει ώρες λειτουργίας/παράδοσης, αποφεύγοντας, έτσι την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί από το να φτάνουν περισσότερα εμπορεύματα ταυτόχρονα στην επιχείρηση. Με τον καθορισμό του χρόνου λειτουργίας του τμήματος μειώνονται αισθητά τα λάθη κατά την παραλαβή.

19 Διευθύντρια Προσωπικού
Αγγελία πρόσληψης στελέχους επιχείρησης Η εταιρία «Μαρμελούδι A.E.»,ζητά οικονομολόγο για το τμήμα του λογιστηρίου. Προσόντα: Πτυχίο πανεπιστημίου(Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) Πολύ καλή γνώση Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας. Άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ. Εμπειρία τουλάχιστον 3 χρόνων σε αντίστοιχη θέση. Άριστη επικοινωνία με τα υπόλοιπα στελέχη. Η εταιρία προσφέρει ανταγωνιστική αμοιβή και εξαιρετικές προοπτικές σ’ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον.

20 Διευθύντρια Προσωπικού
Υποβολή Βιογραφικού Επώνυμο* Όνομα*  Πατρώνυμο* Ημερομηνία Γέννησης* Διεύθυνση* Τηλέφωνο* * Κινητό τηλέφωνο* Φύλο* Άνδρας Γυναίκα Στρατιωτικές Υποχρεώσεις* Ναι Όχι Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η) Άδεια οδήγησης* Ναι Όχι Εκπαίδευση-Σπουδές* Ξένες γλώσσες* Επαγγελματική εμπειρία Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών μέχρι τις στο mail της εταιρίας μας: Τα πεδία με* είναι υποχρεωτικά   

21 Διευθυντής Εκπαίδευσης
Πρόγραμμα Σεμιναρίου Θέμα : Λειτουργία της επιχείρησης Ώρα Ομιλητής Θέμα 10.00 π.μ. Διευθύντρια Προσωπικού Αγγελία πρόσληψης στελέχους. 10.10 π.μ Διευθυντής Οικονομικών Τιμοκατάλογος νέων προϊόντων. 10.20 π.μ. Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Χορηγίες-Κοινωνικό έργο της εταιρίας. 10.25 π.μ. Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας Υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού στους χώρους εργασίας. 10.30 π.μ. Διευθυντής Μηχανοργάνωσης Παρουσίαση της νέας εμπλουτισμένης ιστοσελίδας.

22 Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου Ποιοτικός Έλεγχος Τα παραγόμενα από την εταιρία «Μαρμελούδι ΑΕ.», προϊόντα πληρούν τις τεθείσες για κάθε προϊόν προδιαγραφές (οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές και από τον καταναλωτή) και εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια του καταναλωτή. Για την επίτευξη αυτών των στόχων λειτουργεί σύστημα ποιοτικού ελέγχου και σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). Ο ποιοτικός έλεγχος γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει έλεγχο πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας, ενδιαμέσων προϊόντων, παραγωγικών διαδικασιών και τελικών προϊόντων. Γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής και καθημερινός οργανοληπτικός έλεγχος όλων των παραγομένων ειδών. Επίσης γίνονται αναλύσεις στο κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο. Οι εφαρμοζόμενες μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου είναι οι διεθνώς εφαρμοζόμενες για τα αντίστοιχα προϊόντα. Η εφαρμογή του συστήματος HACCP σύμφωνα με την οδηγία 93/43 της Ε.Ε., εξασφαλίζει τον καταναλωτή από φυσικούς, χημικούς και μικροβιολογικούς κινδύνους. Φρουτένιες απολαύσεις!!!

23 Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου
Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου Σύστημα HACCP Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, στην εκτίμηση της επικινδυνότητας και της σοβαρότητας, καθώς και στον έλεγχο των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων που σχετίζονται με όλα τα στάδια παραγωγής ενός τροφίμου, από την ανάπτυξη και τη συγκομιδή των πρώτων υλών μέχρι την τελική κατανάλωση του προϊόντος. Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας στα τρόφιμα, το οποίο περιλαμβάνει τους κινδύνους και αναγνωρίζει τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (CCPs), στα οποία μπορούν να ελεγχθούν οι πιθανοί αυτοί κίνδυνοι. Το σύστημα HACCP τονίζει το ρόλο που έχει η ίδια η βιομηχανία στη συνεχή πρόγνωση και επίλυση προβλημάτων. Τα σχέδια HACCP αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα ενός τροφίμου, της μεθόδου παραγωγής και της εγκατάστασης στην οποία αυτό παράγεται. Ολοένα και περισσότερο το HACCP γίνεται ένα αναπόσπαστο τμήμα των σχεδίων διασφάλισης της ασφάλειας των εταιριών παραγωγής τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Φρουτένιες απολαύσεις!!!

24 Διευθυντής Οικονομικών
Απόσπασμα καταστατικού Άρθρο 1ο Σύσταση-Επωνυμία Συνιστάται εταιρία με την επωνυμία «Μαρμελούδι ΑΕ». Άρθρο 2ο Έδρα Έδρα της εταιρίας ορίζεται ο Δήμος Κομοτηνής. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η εταιρία μπορεί να ιδρύει υποκαταστήματα, γραφεία οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Άρθρο 3ο Σκοπός 1.Σκοπός της εταιρίας είναι Βιομηχανία Παραγωγής και εμπορίας Μαρμελάδων. 2.Για την επίτευξη του σκοπού η εταιρία μπορεί : Α) να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο σκοπό Β) να συνεργάζεται με οποιαδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο. Άρθρο 4ο Διάρκεια Η διάρκεια της εταιρίας ορίζεται στα 35 χρόνια.

25 Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας
Διευθυντής Υγιεινής & Ασφάλειας Υγιεινή & Ασφάλεια Βιομηχανίας Σε κάθε βιομηχανική εγκατάσταση η διατήρηση καλών συνθηκών υγιεινής έχει αποφασιστική σημασία για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και σχετίζεται με τους ακόλουθους παράγοντες • Την υγιεινή του περιβάλλοντος εργασίας. • Την υγιεινή των πρώτων υλών και συστατικών. • Τις συνθήκες υγιεινής κατά την παραγωγική διαδικασία, την αποθήκευση και τη μεταφορά του προϊόντος. • Τον καθαρισμό και την προσωπική υγιεινή του εργατικού προσωπικού. Η εταιρία «Μαρμελούδι», πιστή στις αρχές και τις αξίες της, εφαρμόζει όλες τις συνθήκες υγιεινής, τόσο στο χώρο εργασίας, όσο και στους εργαζόμενους της σ΄αυτήν.

26 Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Διευθύντρια Μάρκετινγκ Ερωτηματολόγιο για τη δημιουργία νέων προϊόντων Φύλο: Άνδρας Γυναίκα Ηλικία: < >40 1. Πόσο συχνά καταναλώνετε μαρμελάδες; Καθόλου Καθημερινά Λίγες φορές την εβδομάδα Λίγες φορές το μήνα 2. Ποιες γεύσεις προτιμάτε; Α. Βασικές γεύσεις Πορτοκάλι Μήλο Ροδάκινο Δαμάσκηνο Αχλάδι Β. Συνδυασμοί γεύσεων Εσπεριδοειδών (Πορτοκάλι, Λεμόνι, Περγαμόντο, Μανταρίνι) Πορτοκάλι-Μήλο-Καρότο Σταφύλι-Ακτινίδιο 3. Πως επιλέγετε κάποιο είδος μαρμελάδας; Α. Διαφήμιση Β. Τιμή Γ. Άλλο 4. Ποια η γνώμη σας για τα νέα μας προϊόντα με Στέβια για διαβητικούς; A. Καλή B. Πολύ καλή Γ. Τέλεια Δ. Άλλο

27 Διευθυντής Μάρκετινγκ
Οι Βραβεύσεις μας!!! Η εταιρία μας έχει βραβευτεί με την ανώτερη διάκριση (3 αστέρια) του βραβείου Superior Taste Award από τον οργανισμό International Taste & Quality Institute, μια διεθνή αναγνώριση γεύσης και ποιότητας που αποδίδεται μετά από «τυφλή» γευστική δοκιμή.  H «Μαρμελούδι ΑΕ.»,έχει βραβευτεί 3 φορές με βραβείο ποιότητας Monde Selection του International Institute for Quality Selections. Το 2004, κέρδισε το διεθνές Βραβείο Συσκευασίας, Packaging Worldstars για τη συσκευασία Smart Pack στο Σάο Πάολο. Επίσης, οι μαρμελάδες μας, έχουν βραβευτεί για τη γεύση και την ποιότητα τους με βραβεία Great Taste Awards.

28 Διευθυντής Μάρκετινγκ
Οι Βραβεύσεις μας!!! Η εταιρία, εκτός από τη γεύση, την ποιότητα και τη συσκευασία των προϊόντων της, έχει βραβευτεί για την επιχειρηματικότητα, τις εξαγωγικές της επιδόσεις, την επιχειρηματική της ηθική και έχει αποσπάσει 2 φορές τη διάκριση «Δέσμευση για Ποιότητα (Committed to Excellence in Europe)» από το European Foundation for Quality Management (EFQM) και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΕΕΔΕ). Είμαστε περήφανοι για τις βραβεύσεις τόσο των προϊόντων αλλά και της εταιρίας μας, για τις διαδικασίες ποιότητας, ασφάλειας, λειτουργίας της εταιρείας και εξαγωγών μας αλλά κυρίως για τη δική σας διαχρονική αγάπη. Συνεχίζουμε, πάντα αφοσιωμένοι, σε ό,τι αξίζει αληθινά.

29 Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης
Η ιστοσελίδα μας Αρχική Προϊόντα Βραβεύσεις Επικοινωνία Συνταγές Νέα Λίγα λόγια για μας… Το 1990  ιδρύθηκε στην Κομοτηνή, ένα μικρό εργαστήριο, όπου έφτιαχνε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Μετά από μεγάλη ζήτηση των προϊόντων της προχώρησε στην σχεδίαση και δημιουργία ενός πρότυπου εξοπλισμένου εργαστηρίου μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ακολουθώντας τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ασφάλεια τροφίμων. Διαβάστε περισσότερα…

30 Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης
Η ιστοσελίδα μας Αρχική Προϊόντα Βραβεύσεις Επικοινωνία Συνταγές Νέα Τα νέα μας Προϊόντα!!!

31 Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης
Αρχική Προϊόντα Βραβεύσεις Επικοινωνία Συνταγές Νέα Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά Όνομα:* Επώνυμο:* Εταιρία:* Τηλέφωνο:* Θέμα:* * Μήνυμα:* Αποστολή

32 Η μακέτα μας !!!

33 Οι πηγές μας Οι εικόνες είναι από το ίντερνετ

34 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίασή μας!!!


Κατέβασμα ppt "ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google