Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!

2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Μ.ΕΥΜΟΙΡΟΥ
Η ΣΤ΄τάξη του Δημοτικού Μ. Ευμοίρου Ξάνθης παρουσιάζει : 10 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

3 1ος Κανόνας

4 Έλεγξε πάντα ό,τι διαβάζεις στο Διαδίκτυο.
2ος Κανόνας Έλεγξε πάντα ό,τι διαβάζεις στο Διαδίκτυο. Οι πληροφορίες που παίρνεις δεν είναι πάντα αληθείς ή σωστές. Πρέπει να τις διασταυρώνεις πάντα….

5 Το Διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος, αλλά πολύ επικίνδυνος κόσμος…
3ος Κανόνας Ζήτα πάντα την βοήθεια των γονιών ή δασκάλων σου. Το Διαδίκτυο είναι ένας υπέροχος, αλλά πολύ επικίνδυνος κόσμος…

6 4ος Κανόνας Μην συναντάς πότε κανένα τον οποίο δεν γνωρίζεις πραγματικά. Αν το κάνεις, φρόντισε να ενημερώσεις τους δικούς σου και να επιλέξεις ένα δημόσιο χώρο.

7 5ος Κανόνας Πρόσεχε πολύ που διακινείς φωτογραφίες, βίντεο και κωδικούς πρόσβασης. Δεν ξέρεις ποτέ που θα καταλήξουν και πώς θα χρησιμοποιηθούν….

8 6ος Κανόνας Μην νοιώσεις φόβο ούτε ενοχή. Ζήτα την βοήθεια των ανθρώπων που εμπιστεύεσαι και που μπορούν να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις…

9 Μην εισέρχεσαι σε site ακατάλληλα για την ηλικία σου.
7ος Κανόνας Μην εισέρχεσαι σε site ακατάλληλα για την ηλικία σου. Να επιλέγεις τοποθεσίες και χώρους συνομιλίας για παιδιά της ηλικίας σου. Ζήτα πάντα τον έλεγχο και την έγκριση των γονιών σου.

10 Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και σωματικής – νοητικής εξάντλησης
8ος Κανόνας Μην χρησιμοποιείς τον Η/Υ υπερβολικά. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και σωματικής – νοητικής εξάντλησης

11 9ος Κανόνας

12 10ος Κανόνας Να φέρεσαι πάντα ευγενικά στο Διαδίκτυο.
Όπως και στον κανονικό κόσμο, έτσι και εκεί πρέπει να δείχνεις σεβασμό και ευγένεια στους συνομιλητές και ανθρώπους που συναναστρέφεσαι….

13 KEIMENA, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ COMIC: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ, ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΚΑΓΚΙΝΙΑΝ ΒΑΝΕΣΣΑ, ΔΟΜΝΙΔΗΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΣΙΤΕΡΙΔΟΥ ΕΜΟΡΦΙΛΙ, ΚΙΝΙΤΣΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΣΧΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΑΣΑΠΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗΣ + 2 ΑΚΟΜΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ KEIMENA, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΥΠΕΥΘ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, ΓΡΑΒΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΠΕ86 ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: saferinternet4kids.gr Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ COMIC ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ:

14 Η παρουσίαση αυτή αποτελεί τη συμμετοχή του σχολείου μας για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ (SaferInternet4Kids) με τίτλο “Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο” στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. – σχ. έτος


Κατέβασμα ppt "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google