Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Monoi, το υγρό χρυσάφι της Tahiti

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Monoi, το υγρό χρυσάφι της Tahiti"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Monoi, το υγρό χρυσάφι της Tahiti
Πώς το πολύτιμο έλαιο της Πολυνησίας κατακτά τον κόσμο.

2 Η πρώτη ενημέρωση που είχα για το Monoi, που σημαίνει «αρωματισμένο έλαιο» στη γλώσσα των Maori, των αυτοχθόνων της Πολυνησίας, ήταν αρκετούς μήνες πριν, όταν διάβασα ότι είναι ένα από τα τέσσερα πολυτιμότερα έλαια στον κόσμο. Όταν το δοκίμασα το καλοκαίρι που μας πέρασε, κατάλαβα τον λόγο. Από την πρώτη εφαρμογή το πρόσωπό μου απέκτησε μια υγιή όψη κι αισθάνθηκα μια προστατευτική ασπίδα να το περιβάλλει. Τα μαλλιά μου σταμάτησαν να φριζάρουν κι έγιναν μαλακά κι ευκολοχτένιστα. Το πιο καταπληκτικό ήταν το αποτέλεσμα που είχε στα πέλματα των ποδιών και ειδικά στις φτέρνες.

3 Τι είναι, λοιπόν, το Monoi de Tahiti και ποια η ιστορία του
Ο James Cook, εξάλλου, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι εξερευνητές, κατέγραψε τη χρήση του ελαίου από τους ντόπιους της Πολυνησίας για καλλωπιστικούς, αλλά και θεραπευτικούς, ακόμα και θρησκευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται ευρέως, πάντως, σαν ενυδατικό μαλλιών και σώματος. Το 1942 το Monoi άρχισε να παρασκευάζεται για το εμπόριο, οπότε διαδίδεται στην Ευρώπη όπου πλέον είναι φημισμένο, σιγά-σιγά, όμως κατακτά και την αμερικάνικη αγορά.

4 Συστατικά Έλαιο καρύδας Λουλούδια Tiare (Gardenia Tahitensis)
Μετά από μια παραδοσιακή τελετουργία που ακολουθείται ευλαβικά ως τις μέρες μας, παίρνουν το ακατέργαστο έλαιο, το οποίο υφίσταται μια επιπλέον επεξεργασία ραφιναρίσματος για να συλλεχθεί το πολύτιμο έλαιο. Λουλούδια Tiare (Gardenia Tahitensis) Είναι το μικρό, λευκό, σε σχήμα αστεριού λουλούδι, που απαντάται σε όλη τη Γαλλική Πολυνησία. Βαθιά ριζωμένο στην καθημερινή ζωή αυτών των ανθρώπων, αφού χρησιμοποιείται σε πλήθος σκευασμάτων στην παραδοσιακή τους ιατρική. Τα Tiare συλλέγονται με το χέρι σε συγκεκριμένη στιγμή της ανθοφορίας του φυτού. Τη συγκομιδή διαδέχεται το “enfleurage”, δηλαδή η διαδικασία εισαγωγής τους στο έλαιο καρύδας.

5 Η παραγωγή, η συγκομιδή των συστατικών καθώς και οι διαδικασίες παρασκευής που ακολουθούνται μέχρι το τελικό προϊόν καθορίζονται από ένα αυστηρότατο πρωτόκολλο ούτως ώστε να χαρακτηριστεί ως «Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης» (Appellation d’ Origine) και να διασφαλιστεί η γνησιότητα του προϊόντος, αφού στις μέρες μας η αγορά βρίθει απομιμήσεων.

6 Σαν υπέρ-συμπυκνωμένο ενυδατικό και πλούσιο σε methyl salicylate, ένα συστατικό που επιβεβαιωμένα από έρευνες καταπραΰνει το δέρμα, το Monoi χρησιμοποιείται: Μετά το λουτρό για να ενυδατώσει το δέρμα και να το επαναφέρει στην κανονική υγιή όψη του. Πριν και μετά το κολύμπι: παρέχει προστασία ενάντια στα αποτελέσματα της έκθεσης στον ήλιο, τον αέρα, το θαλασσινό νερό και το νερό της πισίνας. Σαν θεραπεία πριν από το λούσιμο: βοηθά στην αναδόμηση των μαλλιών και στην υγιή τους λάμψη. Κατά τη διάρκεια του αφρόλουτρου: έχει διαπιστωθεί ότι λίγες σταγόνες ελαίου στο αφρόλουτρο χαλαρώνουν το σώμα, ενώ διατηρούν το δέρμα απαλό και αρωματισμένο. Σαν λάδι μαυρίσματος. Σαν έλαιο μασάζ, βοηθά τα πονεμένα μέλη του σώματος και ενισχύει το αδύναμο σώμα. Σαν ανακουφιστικό από τα ηλιακά εγκαύματα.


Κατέβασμα ppt "Monoi, το υγρό χρυσάφι της Tahiti"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google