Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO

2 Video Cisco Networking Academy The World's Largest Classroom
Η μεγαλύτερη τάξη του κόσμου Cisco Networking Academy The World's Largest Classroom

3 H ακαδημία δικτύων Cisco είναι ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκει στους μαθητές πώς να σχεδιάσουν, να εγκαταστήσουν και να συντηρήσουν δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το πρόγραμμα διδάσκεται σε περισσότερες από ακαδημίες σε 170 χώρες. Οι μαθητές της ακαδημίας δικτύων Cisco ξεπερνούν τους μαθητές-σπουδαστές ετησίως.

4 Γενική περιγραφή Σκοπός του μαθήματος
Στο τέλος του μαθήματος οι μαθητές/τριες θα είναι ικανοί/ές να: σχεδιάζουν οργανώνουν εγκαθιστούν λειτουργούν αξιολογούν συντηρούν δίκτυα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και δίκτυα μεγάλων εταιριών ή εταιριών παροχής υπηρεσιών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

5 Το μάθημα γίνεται στην ελληνική γλώσσα με ταυτόχρονη χρήση της αντίστοιχης αγγλικής ορολογίας. Η ύλη και οι εξετάσεις είναι στα αγγλικά, υπό μορφή ερωτήσεων/πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης, με χρήση τεχνικών που προάγουν την κριτική σκέψη κι όχι την κενή αποστήθιση.

6 Το μάθημα/πρόγραμμα διδάσκεται με τη χρήση ηλεκτρονικών βιβλίων που περιλαμβάνουν τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και την πρακτική εξάσκηση μέσω παραδειγμάτων, διαδραστικών εφαρμογών, ασκήσεων και εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

7 Να σημειωθεί ότι, χρησιμοποιείται ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαχείρισης μάθησης (learning management system LMS), το οποίο είναι ιδανικό για τη διαχείριση, την τεκμηρίωση, την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την παροχή υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής τεχνολογίας (e-learning).

8 Περιγραφή μαθήματος Προσφέρει εκπαίδευση βασισμένη στο Διαδίκτυο που συνδυάζεται με εκτενή πρακτική εξάσκηση σε εργαστήρια εφοδιασμένα με τελευταίας τεχνολογίας δικτυακό εξοπλισμό Ανανεώνεται και προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή και εξέλιξη που προκύπτει στον τομέα των δικτύων

9 Δείγμα ενοτήτων που καλύπτονται
Ένα μικρό δείγμα από τις ενότητες που καλύπτονται είναι: Εξερεύνηση του Δικτύου (Explore the Network) Βασικές αρχές και συστατικά για δικτύωση Η/Υ Ρύθμιση ενός Λειτουργικού Συστήματος Δικτύου (Configure a Network Operating System) Τυπικός προγραμματισμός Router και Switch Πρόσβαση στο Δίκτυο (Network Access) Τρόποι σύνδεσης στο διαδίκτυο. Δημιουργία καλωδίων δικτύου. Είδη δικτύων

10 Δείγμα ενοτήτων που καλύπτονται
Ένα μικρό δείγμα από τις ενότητες που καλύπτονται είναι: IP Addressing Διευθύνσεις δικτύου IP. Wireless Technologies Ασύρματα Δίκτυα. Δημιουργία ασύρματου δικτύου και ασφάλεια Basic Security Ασφάλεια στους Η/Υ. Απειλές, μέθοδοι επίθεσης (hacking)

11 Προοπτικές Οι μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα και έχουν περάσει με επιτυχία την τελική εξέταση της Cisco Networking Academy έχουν τη δυνατότητα να: Μεταφέρουν μονάδες (credits) σε πανεπιστήμια που αναγνωρίζουν και διδάσκουν το πρόγραμμα. Συνεχίσουν τις σπουδές τους σε συναφείς κλάδους, όπως Πληροφορική, Επιστήμη Η/Υ, Μηχανική Η/Υ, τηλεπικοινωνίες κ.λπ. Παρακαθίσουν σε εξωτερικές εξετάσεις που οδηγούν στην πιστοποίηση Cisco Certified Network Associate- CCNA (Πιστοποιημένος Συνεργάτης Δικτυακών Εφαρμογών). Εργοδοτηθούν άμεσα με υψηλές απολαβές στο τομέα των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

12 Cisco Classroom is simply C.I.S.C.O.wmv
Video που κέρδισε τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό που οργανώθηκε από τη CISCO


Κατέβασμα ppt "Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google