Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Συνθήκες Εργασίας Γυναικών σε Νοσοκομεία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Συνθήκες Εργασίας Γυναικών σε Νοσοκομεία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Συνθήκες Εργασίας Γυναικών σε Νοσοκομεία.
Δρ. Εύη Μπάτρα Πρόεδρος ΣΕΕ «Συνθήκες Εργασίας Γυναικών σε Νοσοκομεία. Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης, της βίας και της ψυχολογικής πίεσης»

2 Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ : Σοφία Ξηρακιά Ματίνα Δεδούση Νοσοκομείο Νίκαιας : Μαρία Αθανασίου Νοσοκομείο Σερρών : Μαρίνα Τότσιου Νοσοκομείο Κομοτηνής (σε εξέλιξη): Ξανθή Κόκκαλη

3 ΜΕΡΟΣ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΟΣ 2. Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕΡΟΣ 3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΡΟΣ 4. Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΡΟΣ 5. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ 6. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ 7. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 8. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η σεξουαλική παρενόχληση (ως επί το πλείστον λεκτική) είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στα δημόσια νοσοκομεία, η σωματική βία μάλλον σπάνιο και η άσκηση ψυχολογικής πίεσης πολύ συχνό.  Η σεξουαλική παρενόχληση προέρχεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους συναδέλφους των γυναικών, κατά δεύτερο βαθμό από ανωτέρους τους και τέλος από τους ασθενείς ή και τους συνοδούς τους. Αντίθετα, η βία ασκείται από τους ασθενείς και τους συναδέλφους, ενώ η ψυχολογική πίεση από τους ασθενείς και τους ανωτέρους.  Οι γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρουν πουθενά την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν. Αντίθετα, είναι λιγότερο διστακτικές να αναφέρουν τις περιπτώσεις που υπέστησαν βία. Με μεγαλύτερη ευκολία αναφέρουν τα περιστατικά ψυχολογικής πίεσης.

25 Δέκτες των αναφορών τους είναι κατά κύριο λόγο οι συνάδελφοί τους και κατά δεύτερο λόγο οι ανώτεροί τους. Στη διοίκηση έχουν το θάρρος να αναφέρουν τα περιστατικά της ψυχολογικής πίεσης σε κάποιο βαθμό και της βίας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. ΔΕΝ τολμούν να αναφέρουν στη διοίκηση τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

26 Στις περισσότερες από τις μισές αναφορές, οι δέκτες έδωσαν κάποια σημασία στο πρόβλημα, αλλά καμία ουσιαστική βοήθεια. Αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι συνάδελφοι, άρα η δυνατότητα παρέμβασής τους για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη.  Σε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων δόθηκε η δέουσα σημασία και διερευνήθηκαν περαιτέρω τα περιστατικά.


Κατέβασμα ppt "«Συνθήκες Εργασίας Γυναικών σε Νοσοκομεία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google