Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενδοεπιχειρηματικότητα στην Πορτογαλία:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενδοεπιχειρηματικότητα στην Πορτογαλία:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενδοεπιχειρηματικότητα στην Πορτογαλία:
A Case study Cyprus, Tuesday, 25th of October, 2016

2 Σύνοψη: Εισαγωγή Κάποιες Έννοιες Case study: GALP Energia Συμπεράσματα

3 Η Ενδοεπιχειρηματικότητα ορίζεται από τον Pinchot (1985) ως επιχειρηματικότητα εντός του οργανισμού. Ο Pinchot πρότεινε ότι σαν ενδοεπιχειρηματίες, τα άτομα θα “προασπίζονται” νέες ιδέες από τη σύλληψη τους και θα τις αναπτύσσουν σε κερδοφόρα πραγματικότητα. Έχει αναγνωρισθεί ότι τόσο εξωτερικοί παράγοντες όσο και το περιβάλλον εργασίας παίζουν ρόλο στην προώθηση της επιχειρηματικής νοοτροπίας σε εταιρίες. Η ενδοεπιχειρηματικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μέσο με το οποίο οι εταιρίες μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητα των υπαλλήλων τους να καινοτομούν.

4 Η ανάγκη επιδίωξης εταιρικής επιχειρηματικότητας έχει προκύψει από διάφορα πιεστικά προβλήματα όπως:
Tην ανάγκη να αποφευχθεί η στασιμότητα και η πτώση στην αγορά που απαιτεί αλλαγή και καινοτομία· Ενδογενείς αδυναμίες των παραδοσιακών τρόπων εταιρικής οργάνωσης και διαχείρησης· και Η αποχώριση και αντικατάσταση υπαλλήλων που σκέφτονται με καινοτόμο τρόπο οι οποίοι είναι απογοητευμένοι με τους γραφειοκρατικούς οργανισμούς.

5 Προσωπικά χαρακτηριστικά του ενδοεπιχειρηματία:
• Οδηγείται από όραμα • Αναλαμβάνει μέτριους κινδύνους • Επίμονος • Διαισθητικός και αναλυτικός • Σπάει κανόνες με ειλικρίνια • Αντιμετωπίζει την πραγματικότητα πραγματικότητα • Χρησιμοποιεί ανατροφοδότηση

6 Γιατί Ενδοεπιχειρηματικότητα;
• Για την ανάπτυξη και διαφοροποίηση της επιχείρησης. Συχνά σχηματίζονται εταιρικές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων επιχειρήσεων σε ένα εταιρικό πλαίσιο· • Για την ικανοποίηση και διατήρηση έξυπνου και ενθουσιώδους προσωπικού· • Για την εκμετάλλευση υποχρησιμοποιημένων πόρων με νέους τρόπους • Για την εξάλειψη μη-βασικών δραστηριοτήτων.

7 Πώς ένας Οργανισμός προωθεί την Ενδοεπιχειρηματικότητα;
“Αναπτύσσοντας το Όραμα” Το πρώτο βήμα στην οργάνωση μιας ενδοεπιχειρηματικής στρατηγικής για μια επιχείρηση είναι η επικοινωνία του οράματος καινοτομίας το οποίο τα διευθυντικά στελέχη επιθυμούν να επιτευχθεί. “Αναπτύσσοντας την Καινοτομία” Η καινοτομία χαρακτηρίζεται από κάποιους συγγραφείς ως χαοτική και απρογραμμάτιστη, ενώ άλλοι ερευνητές επιμένουν ότι είναι συστηματική.

8 Πώς ένας Οργανισμός προωθεί την Ενδοεπιχειρηματικότητα;
“Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Ομάδων” Μια τρίτη βασική πτυχή στην ανάπτυξη μιας ενδοεπιχειρηματικής στρατηγικής είναι η επικέντρωση στις επιχειρηματικές ομάδες. “Δόμηση για ένα Ενδοεπιχειρηματικό Περιβάλλον” Το πιο σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της προσπάθειας για καινοτομία στις εταιρίες του σήμερα είναι η επένδυση σε μεγάλο βαθμό σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφήνουν περιθώριο σε νέες ιδέες να ευδοκιμήσουν σε ένα καινοτόμο περιβάλλον.

9 Παράγοντες που Καθορίζουν την Επιτυχημένη Ενδοεπιχειρηματικότητα
Δημιουργία μιας κουλτούρας ευελιξίας Εξέταση των περιορισμών κινδύνων Προσοχή σε εσωτερικές εντάσεις Προσοχή στην πρώτη γραμμή Ενθάρρυνση της διαδικασίας

10 Case study

11 Προφίλ Η βασική δραστηριότητα της Galp Energia είναι η ανεύρεση, εξόρυξη και παράδωση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η καινοτομία είναι απαραίτητη για την επιχείρηση και η εταιρία χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Η Galp έχει δημιουργήσει ένα Πρόγραμμα Ενεργειακών Λύσεων (Galp Soluções de Energia).

12 Συμπραξία Πανεπιστημίου-Βιομηχανίας
Το Δίκτυο Καινοτομίας Galp (Rede Galp Inovação) είναι μια σύμπραξη μεταξύ ερευνητικών κέντρων πανεπιστημίων, εταιριών πληροφορικής και άλλων οργανισμών από όλη την Πορτογαλία. Στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας οι οργανισμοί αυτοί καλούνται να παρέχουν ιδέες για τρόπους για βελτίωση των λειτουργιών της Galp, της παραγωγής διύλισης και των τεχνολογικών συστημάτων της εταιρίας. Το δίκτυο χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα μιας διαδικτυακής πύλης η οποία προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης και στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο εσωτερικοί και επιλεγμένοι εξωτερικοί συνεργάτες.

13 Καινοτόμες Προτάσεις από Εργαζόμενους της Εταιρίας
Στην Διαδικτυακή Πύλη Galp, MyGalp, οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν καινοτόμες προτάσεις χωρίς περιορισμούς. Στη συνέχεια γίνεται ψηφοφορία για αυτές τις ιδέες όσο αφορά την αξία που δημιουργούν για την εταιρία. Τα εσωτερικά βραβεία δίνονται δυο φορές το χρόνο.

14 Καινοτόμες Προτάσεις από Εργαζόμενους της Εταιρίας
Επιπλέον, το Τμήμα Καινοτομίας είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά για οποιονδήποτε εργαζόμενο που θέλει να υποβάλει μια ιδέα. Οι νέες ιδέες αρχικά αναπτύσσονται σε άτυπη βάση, στο επίπεδο της ομάδας. Μόλις μια ιδέα προταθεί και γίνει αποδεκτή εσωτερικά, ξεκινά η επίσημη και δομημένη ανάπτυξη της.

15 Συμπεράσματα Η δημιουργία ενδοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος απαιτεί τον μετασχηματισμό του πολιτισμικού “DNA” ενός οργανισμού. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι οι προσπάθειες, τα λάθη και η αποτυχία είναι εξίσου μέρος της διαδικασίας δημιουργίας καινοτομίας και ανάπτυξης όσο και η επιτυχία.

16 Συμπεράσματα Η GALP Energia διαθέτει συγκεκριμένους πόρους για καινοτομία, και αφήνει στην διακριτική ευχέρια των ενδοεπιχειρηματιών της την χρήση των απαιτούμενων πόρων για την διερεύνηση και ανάπτυξη νέων ιδεών.

17 Συμπεράσματα: Η GALP Energia έχει αναγνωρίσει: Τη σημασία της καινοτομίας και νέων στόχων αγοράς με ένα σύστημα ανατροφοδότησης και θετικής ενίσχυσης· Μια συνεχής, δυναμική προσέγγιση σε μια αγορά που αλλάζει, αμφισβητώντας συνεχώς την υφιστάμενη κατάσταση· Μια τάση για ανάληψη υπολογιζόμενων κινδύνων·

18 Συμπεράσματα ΄Εμφαση στην ενδυνάμωση ατόμων δίδοντας τους προσωπική ευθύνη· Επίσημες και/ή άτυπες δομές παροχής κινήτρων για την αναγνώριση ενδοεπιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

19 Σας ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "Ενδοεπιχειρηματικότητα στην Πορτογαλία:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google