Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ταινία : Φιλαδέλφεια ( Philadelphia)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ταινία : Φιλαδέλφεια ( Philadelphia)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ταινία : Φιλαδέλφεια ( Philadelphia)
ΕρευνητικΗ εργασΙα α΄λυκεΙου (εφη καρλου, ευγενια κακαβα, γρηγορησ κουρεμμενοσ) Ταινία : Φιλαδέλφεια ( Philadelphia)

2 Βασικά στοιχεία ταινίας
Χρονολογία : 1993 Σκηνοθέτης : Τζόναθαν Ντέμι Πρωταγωνιστές: Τομ Χανκς Ντένζελ Γουάσινγκτον Τζέισον Ρόμπαρντς Μέρι Στινμπέργκεν Αντόνιο Μπαντέρας Τζοάν Γούντγουορντ Τσαρλς Νέπιερ Σεναριογράφος: Ρον Ναϊσγουάνερ

3 Βασική πλοκή (I) Ο Άντριου Μπέκετ εργάζεται ως δικηγόρος σε μια από τις μεγαλύτερες νομικές εταιρίες της Φιλαδέλφεια . Αν και συζεί με τον σύντροφό του Μιγκέλ Άλβαρεζ, ο Άντριου δεν είναι ανοιχτός για την ομοφυλοφιλία  του στην εταιρία ούτε για το γεγονός ότι είναι φορέας του AIDS. Την ημέρα που ανέλαβε μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις της εταιρείας, κάποιος συνεργάτης του παρατήρησε κάποια μελανώματα στο πρόσωπο του και έτσι έμεινε λίγες μέρες σπίτι του μέχρι να εξαφανιστούν τα σημάδια. Παράλληλα τελείωσε την υπόθεση που είχε αναλάβει.

4 Βασική πλοκή (II) Λίγο αργότερα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την εταιρεία που δούλευε ,όπου του ζήτησαν ένα προσύμφωνο από την δουλειά που είχε κάνει καθώς όλα τα αντίγραφα του είχαν χαθεί .Την επόμενη μέρα ο Άντριου απολύθηκε ,διότι έμαθαν ότι είναι φορέας του AIDS. Ο Άντριου έψαχνε απεγνωσμένα δικηγόρο για να τον αναλάβει και στο τέλος βρήκε τον ομοφοβικό Τζο Μίλερ. Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο και μετά από μεγάλη δυσκολία κατάφερε να κερδίσει την αποζημίωση του. Κατά την διάρκεια της δίκης, ο Άντριου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και λίγες μέρες αργότερα πέθανε.

5 Βασικό θέμα Το βασικό θέμα αυτής της ταινίας είναι η σοβαρή και θανατηφόρα ασθένεια AIDS καθώς και ο κοινωνικός περίγελος απέναντι στους οροθετικούς αυτούς ανθρώπους δηλαδή τους φορείς της ασθένειας Πολλοί από τους ανθρώπους φοβούνται και αποφεύγουν τους φορείς της ασθένειας εξαιτίας των προκαταλήψεων,της ομοφοβίας κλπ.

6 Υποψηφιότητες και νίκες
Έλαβε μέρος σε πολλά όσκαρ κάποια από αυτά είναι : Στο όσκαρ του Α' Ανδρικού Ρόλου που έλαβε μέρος ο Τομ Χανκς στον οποίο νίκησε Για το Πρωτότυπο Σενάριο με τον Ρον Ναϊσγουάνερ να λαμβένει μέρος Για το Τραγούδι (Streets of Philadelphia) με υποψήφιο τον Μπρους Σπρίνγκστιν ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το τραγούδι philadelphia με υποψήφιο τον Νιλ Γιανγκ

7 Εικόνες από σκηνές της ταινίας

8

9 Πληροφορίες για το βασικό θέμα
Η λοίμωξη με τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας και το σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας είναι μια νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV).[1] Η νόσος παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, κάνοντας τα άτομα με AIDS περισσότερο πιθανά να αποκτήσουν λοιμώξεις, όπως ευκαιριακές λοιμώξεις και όγκους που συνήθως δεν προσβάλουν τα άτομα με λειτουργικά ανοσοποιητικά συστήματα. Αυτή η ευπάθεια χειροτερεύει με την εξέλιξη της νόσου.

10 Ο ιός και η νόσος αναφέρονται συχνά μαζί ως HIV/AIDS
Η γενετική έρευνα δείχνει ότι ο HIV προήλθε από την Κεντροδυτική Αφρική κατά τη διάρκεια των αρχών του 20ού αιώνα. Το AIDS αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών το 1981 και η αιτία του, ο HIV, αναγνωρίστηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 1980.

11 Τρόποι μετάδοσης Ο HIV μεταδίδεται μέσω τριών κυρίων οδών:
τη σεξουαλική επαφή (π.χ. χωρίς προφύλαξη). την έκθεση σε μολυσμένα σωματικά υγρά, ιστούς, σύριγγες και μετάγγιση από τη μητέρα στο παιδί (γνωστή ως κάθετη μετάδοση) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και τουθηλασμού. Είναι δυνατή επίσης η μόλυνση με περισσότερα του ενός στελέχη του HIV, κάτι που είναι γνωστό ως HIV υπερλοίμωξη.

12 Μη μετάδοση Ο HIV δεν μεταδίδεται:
Από την καθημερινή, κοινωνική επαφή, τη χειραψία, το αγκάλιασμα, το απλό φιλί, τη συνάθροιση ατόμων Από την συγκατοίκηση με κάποιον/α οροθετικό/οροθετική, την κοινή χρήση ρούχων, σκεπασμάτων, πιάτων, ποτηριών και μαχαιροπήρουνων, τηλεφώνων Από την τουαλέτα, το μπάνιο ή το ντους Από τον ιδρώτα ή τα δάκρυα Από πισίνες ή τη θάλασσα Από κουνούπια ή άλλα έντομα Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από έκθεση σε κόπρανα, ρινικές εκκρίσεις, φλέματα, σάλιο ή εμετό από ένα μολυσμένο άτομο, εκτός εάν αυτά τα υλικά περιέχουν αίμα.

13 Τρόποι προφύλαξης Η προφύλαξη από την HIV λοίμωξη, πρωταρχικά μέσω του ασφαλούς σεξ και των προγραμμάτων ανταλλαγής συρίγγων και βελονών, αποτελεί στρατηγική κλειδί για τον έλεγχο της νόσου. Δεν υπάρχει θεραπεία ίασης ή προληπτικό εμβόλιο. Παρόλα αυτά η αντιρετροϊκή θεραπεία μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου και να οδηγήσει σε ένα προσδόκιμο ζωής κοντά στο φυσιολογικό. Παρότι η θεραπεία αυτή μειώνει τον κίνδυνο θανάτου και επιπλοκών από τη νόσο, τα φάρμακα αυτά είναι υψηλού κόστους και σχετίζονται με παρενέργειες οφειλόμενες αποκλειστικά σε αυτά (οι οποίες πολλές φορές συνδυάζονται με τις παρενέργειες που προκαλεί η χρόνια HIV λοίμωξη).

14 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Κατέβασμα ppt "Ταινία : Φιλαδέλφεια ( Philadelphia)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google