Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και σύνταξης προϋπολογισμού Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Γενική επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 15 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Σκοπός ενότητας Στην παρούσα ενότητα θα μάθουμε για τις τεχνικές διαχείρισης μίας επιχείρησης και πώς να χρησιμοποιείται καταλλήλως το επιχειρηματικό σχέδιο

4 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Συντάξετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και έναν προϋπολογισμό Γνωρίζετε πώς να διαβάσετε και πώς να χρησιμοποιήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και έναν προϋπολογισμό Γνωρίζετε πώς να επιφέρετε καλύτερα αποτελέσματα και διαρκή πρόοδο στην επιχείρηση Βελτιώσετε τις διαχειριστικές σας ικανότητες.

5 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Τεχνικές Διαχείρισης μίας επιχείρησης (1/5) Η διαχείριση μίας επιχείρησης διευκολύνεται σημαντικά με τη χρήση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

6 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Τεχνικές Διαχείρισης μίας επιχείρησης (2/5) Στην αρχή κάθε τρέχοντος μήνα πρέπει να λαμβάνονται δεδομένα από την αντίστοιχη περίοδο του επιχειρηματικού σχεδίου, ως σημείο αναφοράς για τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης.

7 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Τεχνικές Διαχείρισης μίας επιχείρησης (3/5) Στο τέλος κάθε μήνα πρέπει να ελέγχεται εάν τα πραγματικά αποτελέσματα είναι συμβατά με τα προβλεπόμενα του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού μίας ενδεχόμενης λάθος κατεύθυνσης της επιχείρησης.

8 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Τεχνικές Διαχείρισης μίας επιχείρησης (4/5) Με την τεχνική αυτή οι διευθυντές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν άμεσα εάν κάτι δεν πάει καλά στην επιχείρηση, στη διαδικασία παραγωγής, στη διαχείριση, στη χρηματοδότηση, ή εάν υφίστανται αλλαγές στην αγορά.

9 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Τεχνικές Διαχείρισης μίας επιχείρησης (5/5) Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν νέα μέτρα στην επιχείρηση για την επαναφορά της στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο στις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι πιο ευέλικτες και προσαρμόσιμες στις νέες συνθήκες. Αυτή είναι μια από τις τεχνικές παρακολούθησης και διαχείρισης της επιχείρησης μέσω της χρήσης του επιχειρηματικού σχεδίου.

10 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης (1/5) Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές περιόδους αναφοράς, στις οποίες έχουν μετρηθεί δεδομένα για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην επιχείρηση.

11 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης (2/5) Οι περισσότεροι διευθυντές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, που αφορά περίοδο έξι μηνών ή ενός έτους.

12 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης (3/5) Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν υπόψη τους τα βασικά σημεία του επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό αποτελεί μία πιο επικίνδυνη μέθοδος, η οποία ωστόσο είναι πιο αποτελεσματική προς παρακολούθηση από τους περισσότερους διευθυντές.

13 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης (4/5) Τα επιχειρηματικά σχέδια έχουν ευρύ πεδίο εφαρμογής σε μία επιχείρηση.

14 Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης
Βασικά στοιχεία Διαχείρισης μίας επιχείρησης (5/5) Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας για τις μικρές επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμένων λειτουργικών δυνατοτήτων της. Για το λόγο αυτό, οι διευθυντές των μικρών επιχειρήσεων είναι σχεδόν υποχρεωμένοι να διαθέτουν αυτό το επιχειρηματικό εργαλείο και να το χρησιμοποιούν ενεργά σε ημερήσια βάση.

15 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google