Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους αθλητές του στίβου εφαρμόζοντας προγράμματα εκμάθησης των αγωνισμάτων του Στίβου, Kid’s Athletics, αλλά και τμήματα δημιουργικής απασχόλησης, με παιχνίδια, εκδρομές και δράσεις παράλληλες. Η περίοδος λειτουργίας, είναι κυρίως, κατά τη διάρκεια του σχολείου. Οι ηλικίες είναι από 6 έως 12 ετών.

3 Νομικό Πλαίσιο Ο Αθλητικός Νόμος 2725 (άρθρο 7, παρ. 2 και 3), προβλέπει την λειτουργία, των τμημάτων εκμάθησης αθλημάτων, καθώς και το δικαίωμα να ορίζουν και να εισπράττουν, το αντίστοιχο αντίτιμο της σχετικής υπηρεσίας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

4 Στα σωματεία εργάζονται και απασχολούνται, κυρίως νέοι και άνεργοι προπονητές ΚΦΑ, αθλητές του σωματείου καθώς και δάσκαλοι. Τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών υποχρέωσαν τα Σωματεία του Στίβου να εφαρμόσουν προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, απασχόλησης μικρών παιδιών, τμήματα υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τις στρατιωτικές σχολές καθώς και ομάδες προετοιμασίας για δρομείς υγείας και βετεράνους.

5 Η επιλογή αυτή των σωματείων φαίνεται ότι είναι ελκυστική γιατί έχει έσοδα, άμεσα, και πολλές φορές, αφορολόγητα. Η ένταξη αυτών των παιδιών, στις Αγωνιστικές ομάδες, γίνεται, αλλά ως δεύτερη επιλογή. Το δίλημμα είναι μεγάλο. Ιδανικό θα ήταν, να απορροφηθεί αυτό το δυναμικό, και να εξελιχθεί σε Αγωνιστική Ομάδα. Είναι επιθυμία όλων μας. Είναι όμως έτσι…?

6 Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στη λειτουργία του Σωματείου, αλλά και στην λειτουργία και χρήση των χώρων προπόνησης, για το στίβο. Οι διοικήσεις των Σταδίων, μας βλέπουν σαν πελάτες. Γνωρίζουν ότι εισπράττουμε χρήματα και έχουμε έσοδα. Η χρηματοδότηση των Σταδίων, σταμάτησε ή έχει μειωθεί. Υπάρχουν οδηγίες από τη ΓΓΑ για εξεύρεση πόρων και εκπόνηση προγραμμάτων με στόχο την αυτοδιαχείριση ή και την παραχώρηση ακόμη, σε εταιρίες και ιδιώτες. Βλέπουμε σήμερα, οργανωμένες Ομάδες και Ιδιωτικά Γυμναστήρια, να ενοικιάζουν χώρους (γραφεία, αποδυτήρια, γυμναστήρια κτλ), που παραδοσιακά θεωρούσαμε δικούς μας, για το Στίβο μόνο. Δημιουργήθηκαν ομάδες, που έχουν τμήματα ή αποκλειστικά: Προετοιμασία Υποψηφίων για Πανεπιστήμια και Στρατιωτικές Σχολές Οργάνωση δρόμων σε Δημόσιο δρόμο και Βουνά Μέτρησης, Αξιολόγησης και ειδικής βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης( Personal )

7 Ο ΣΕΓΑΣ, οι ΕΑΣ και τα τοπικά Σωματεία, πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ανάλογα με τα προβλήματα που διαπιστώνονται, στην περιοχή ευθύνης τους. Οι διοικήσεις των σταδίων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των περιφερειακών μας ΕΑΣ πρέπει να συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία και τη σωστή συνεργασία καλύπτοντας τις αγωνιστικές ομάδες στην προετοιμασία τους αλλά και την λειτουργία των ακαδημιών χωρίς προβλήματα Οι διοικήσεις των σταδίων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των περιφερειακών μας ΕΑΣ πρέπει να συνεργάζονται για την εύρυθμη λειτουργία και τη σωστή συνεργασία καλύπτοντας τις αγωνιστικές ομάδες στην προετοιμασία τους αλλά και την λειτουργία των ακαδημιών χωρίς προβλήματα.

8 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Σωστή προσέγγιση και διαχείριση των ζητημάτων, με τις Διοικήσεις, τις Αρχές, αλλά και την κοινή γνώμη. Συνεχής προβολή, κατά τόπους, των, Επίλεκτων και διακριθέντων αθλητών, για τις επιτυχίες, στον Αθλητισμό και στο Σχολείο. Ο Αγωνιστικός αθλητισμός και οι επίλεκτοι αθλητές πρέπει να έχουν τον σωστό χώρο και χρόνο στα Στάδια και τα Προπονήτρια. Οι Εγκαταστάσεις τα μέσα και το Αθλητικό Υλικό, να προστατεύεται, να ανανεώνεται και κυρίως, να απαιτείται και να διεκδικείται. Τα τμήματα υποδομής, να απορροφούνται από τις Αγωνιστικές Ομάδες. Οι ακαδημίες πρέπει να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζουν την προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων Είναι σημαντική η πριμοδότηση των Σωματειακών Προπονητών, για τις διακρίσεις των αθλητών.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία οργανώνουν τα τμήματα υποδομών δημιουργώντας ακαδημίες με νεαρούς επίδοξους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google