Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις. ΦΕΚ 193

2 Το Γενικό Λύκειο (Ημερήσιο και Εσπερινό) αποτελεί εκπαιδευτική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παροχής γενικής παιδείας και βαθμιαίας εμβάθυνσης και εξειδίκευσης στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα.

3 2. Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως: (1)
Η παροχή γενικής παιδείας υψηλού επιπέδου, που θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη όλων των μαθημάτων. Η προαγωγή της κριτικής σκέψη, της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας και των ικανοτήτων των μαθητών

4 2. Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως: (2)
Η καλλιέργεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και η προετοιμασία των νέων για την κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών . Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής ετερότητας στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

5 Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως: (4)
Η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της γνώσης και επίλυσης προβλημάτων. Η καλλιέργεια της ικανότητας κάθε ατόμου για κριτική προσέγγιση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών

6 Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως: (5)
Η καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν τη πρόσβαση των μαθητών στην αγορά εργασίας

7 Σκοποί του Γενικού Λυκείου είναι ιδίως: (3)
Η ενδυνάμωση των αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και η διαμόρφωση συνείδησης ενεργού πολίτη. Η διασφάλιση της ισορροπίας στη σχολική ζωή ούτως ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν τη γνώση, τον ελεύθερο χρόνο, τη δημιουργία και τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγή κοινών έργων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην οποία μετέχουν.

8 Σκοποί Επαγγελματικού Λυκείου (ισχύουν όλα τα παραπάνω και τα εξής) (1)
Η καλλιέργεια των βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την κοινωνική ένταξη. Η παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας

9 Σκοποί Επαγγελματικού Λυκείου (2)
Η ενδυνάμωση της δυνατότητας παρακολούθησης των εργασιακών εξελίξεων, καθώς και της δυνατότητας πρόσληψης και αφομοίωσης των νέων τεχνολογικών και επαγγελματικών γνώσεων δεξιοτήτων και ικανοτήτων στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης.

10 Σκοποί Επαγγελματικού Λυκείου (3)
Η δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης μέσω σπουδών σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα και Η ανάπτυξη δράσεων που διασφαλίζουν την ποιότητα της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης.

11 Η εργασία έγινε από τη μαθήτρια
Χαρά Κόνδη, Τμήμα Γ1, 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου Σχολικό έτος: Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Γ. Σμυρνή


Κατέβασμα ppt "ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google