Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου
Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου. Από την Αλάσκα στην Αφρική και από τη Λατινική Αμερική στη μακρινή Ανατολή Όνομα:Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την « Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου. Από την Αλάσκα στην Αφρική και από τη Λατινική Αμερική στη μακρινή Ανατολή » Υπεύθυνος καθηγητής:κ. Γιώργος Καπετανάκης

2 Ο τόπος αυτός έχει ιστορία μεγάλη
Ο τόπος αυτός έχει ιστορία μεγάλη. Και τα διδάγματά της, τις δύσκολες εποχές, σαν τη δική μας, βοούν. Δεν πρόκειται για θεωρίες, που αρθρώθηκαν μέσα σε γραφεία ή σε εργαστήρια φιλοσοφίας. Πρόκειται για αναμφισβήτητα συμπεράσματα, διαποτισμένα από πόνο και αίμα. Από τους κλασσικούς χρόνους μέχρι τον ταραγμένο 21ο αιώνα, η Ελληνική ιστορία απευθύνεται στον καθένα μας ξεχωριστά και, δείχνοντάς μας ένα προς ένα τα γεγονότα, μας καταθέτει την αδέκαστη ετυμηγορία της: Πίσω από κάθε εθνικό θρίαμβο βρίσκεται η ενότητα και πίσω από κάθε εθνική τραγωδία ο διχασμός.

3 Οι εποχές της εικονικής ευμάρειας, που διανύσαμε, δεν μας άφησαν μόνον χρεωμένους απέναντι σε δανειστές. Μας αφήνουν και εκτεθειμένους απέναντι στην ιστορία μας και σε όλους εκείνους, που με κόστοςπολύ μας παρέδωσαν, όχι μόνον γη ελεύθερη, αλλά και το καταστάλαγμα των δικών τους παθημάτων, προσδοκώντας από μας να μην υποπέσουμε στις ίδιες παγίδες. Και η κραυγή τους μία και κοινή: «Ενωμένοι, μόνον ενωμένοι». Δυστυχώς, οι ζοφεροί καιροί μάς βρίσκουν και πάλι διχασμένους, με διχασμό που έχει διαποτίσει τη νοοτροπία μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την ψυχή μας.

4

5 ΠΗΓΕΣ

6 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μαρτυρία στα πέρατα του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google