Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Καπετανάκης

2 Μαρία, μητέρα Ιακώβου και Ιωσήφ
Ἡ Αγία Μαρία έζησε κατά τους χρόνους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ήταν σύζυγος του Κλωπά και μητέρα του Ἰωσῆ. Ακολούθησε τον Χριστό μέχρι τον Γολγοθά και μαζὶ μὲ τὴν Μητέρα Αυτού και τη Μαρία τὴν Μαγδαληνή εἶδε τη σταύρωση και τὴν ταφή Αυτού. Κοιμήθηκε μὲ ειρήνη.

3 Η αγία Ιωάννα του Χουζά Ἡ Οσία Ιωάννα ἡ Μυροφόρος ήταν σύζυγος του Χουζά, επιτρόπου του Ηρώδη, και διακονούσε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό μαζί με τις άλλες Μυροφόρες γυναίκες. Κοιμήθηκε με ειρήνη

4 Μαρία ἡ Μαγδαληνή Ἡ Αγία μυροφόρος και Ισαπόστολος Μαρία ἡ Μαγδαληνή, καταγόταν από τα Μάγδαλα. Όταν πληροφορήθηκε για τον Χριστό, πήγε κοντά του και απαλλάχθηκε ἀπὸ τὰ δαιμόνια που την ενοχλούσαν καὶ στὴν συνέχεια έγινε μαθήτρια του. Ἡ Μαρία ἡ Μαγδαληνή, ακολούθησε τον Χριστὸ εως το πάθος Του, ἔγινε μυροφόρος, είδε πρώτη την Ανάσταση, όταν ἀργὰ τὴν νύχτα του Σαββάτου είδε τον άγγελο που κύλησε τὴν πέτρα ἀπὸ τὴν θύρα του μνημείου. Ἐπίσης μόλις ξημέρωσε, ενώ στέκονταν κοντὰ στὸ μνημείο, είδε δύο αγγέλους με λευκὰ να κάθονται στὸ μνημείο και μετὰ εἶδε τον Χριστὸ, ὁ οποίος μάλιστα ἐπειδὴ τὸν πέρασε για τὸν κηπουρό, της είπε «Μη μου άπτου» (μὴν με αγγίζεις). Μετὰ την ἀνάληψη του Κυρίου, ἡ Μαρία πήγε στὴν Έφεσο στον απόστολο και ευαγγελιστὴ Ιωάννη. Εκεί εκοιμήθη και ενταφιάστηκε.

5 Σαλώμη ήταν πρώτη ξαδέλφη της Παναγίας, μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είχε σύζυγο τὸν Ζεβεδαίο και γιούς τὸν Ιάκωβο και τὸν Ιωάννη. Προικισμένη και ἡ ίδια με ένθερμή ευσέβεια, ήταν από τις γυναίκες Που ακολουθούσαν τὸν Χριστό, και συνεισέφεραν στὸ ταμείο της αποστολικής αδελφότητας. Ἡ Σαλώμη ήταν εκείνη, παρακινούμενη από μητρικὴ φιλοστοργία,ποὺ παρακάλεσε τὸν Κύριο όταν Αυτὸς πήγαινε γιὰ τελευταία φορὰ στὴν Ἱερουσαλήμ, ενώ τιμηθούν οι γιοί της μὲ πρωτεύοντα ἀξιώματα. Διότι είχε την ιδέα, ότι ὁ Ιησούς στὴν Ιερουσαλήμ έμελλε να αναστήσει τὸν θρόνο τοῦ Δαβίδ. Όμως ἡ Σαλώμη, τις στιγμὲς τοῦ φρικτού πάθους τοῦ Κυρίου, και ενώ μαθητὲς και φίλοι από φόβο είχαν διασκορπιστεί, αυτή, μαζὶ μὲ μερικὲς άλλες πιστὲς γυναίκες ήταν εκεί και κτυπούσαν απὸ λύπη τα στήθη τους.

6 Συνέχεια… Ἐπίσης ἡ Σαλώμη, αξιώθηκε νὰ είναι μαζὶ απὸ τις μυροφόρες, στις οποίες ὁ άγγελος γνωστοποίησε τὴν ανάσταση τοῦ Ιησού. Μετὰ τὴν ίδρυση τῆς χριστιανικής Ἐκκλησίας στὴν Ἱερουσαλήμ, ἡ Σαλώμη εξακολούθησε νὰ διακρίνεται γιὰ το ζήλο και τις ελεημοσύνες της. Ὁ διωγμὸς εναντίον τής Ἐκκλησίας στὴν Ἱερουσαλήμ, προξένησε μεγάλη λύπη στὴν Σαλώμη. Ἡ καρδιά της υπέστη μεγάλο σπαραγμὸ τὴν ημέρα, που ὁ Ηρώδης αποκεφάλισε τὸν πρωτότοκο γιό της Ιάκωβο. Αλλὰ ἡ ελπίδα στον Χριστὸ τὴν ενίσχυσε και μὲ τὴν προσδοκία των αιωνίων αγαθών παρέδωσε τὴν ψυχή της ειρηνικά.

7 Η Μάρθα και η Μαρία Η Μάρθα και η Μαρία, μαζί με τον αδελφό τους Λάζαρο, ήταν για τον Κύριο Ιησού Χριστό η πιο αγαπητή και αγία οικογένεια της Βηθανίας. Το Ευαγγέλιο, μας παρουσιάζει τη Μαρία να απορροφάται από τη διδασκαλία του Ιησού, ενώ η Μάρθα, που ήταν μεγαλύτερη αδελφή, φροντίζει πολύ για το τραπέζι της φιλοξενίας. Γι' αυτό ακούει από το στόμα του Διδασκάλου το πασίγνωστο και διδακτικότατο «Μάρθα, Μάρθα, μεριμνᾷς καὶ τυρβάζῃ περὶ πολλά, Μαρία δὲ τὴν ἀγαθὴν μερίδα ἐξελέξατο, ἥτις οὐκ ἀφαιρεθήσεται ἀπ᾿ αὐτῆς» Η Μαρία επίσης, άλειψε και με πολύτιμο μύρο τα πόδια του Ιησού και σπόγγισε υστέρα με την παρθενική της κόμη.

8 Συνέχεια… Και οι δύο αδελφές, ευσεβή και διακεκριμένα μέλη της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας, αξιώθηκαν να πεθάνουν ειρηνικά και όχι εν διωγμό. Διότι ο Κύριος δεν θέλησε ν' αφήσει να πονέσουν οι καρδιές, των οποίων κάτω από τη στέγη του σπιτιού τους, είχε απολαύσει τόση αγία γαλήνη τις παραμονές των παθών Του

9 ευχαριστω!


Κατέβασμα ppt "Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google