Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιερουσαλήμ Από την μαθήτρια Υρώ Δάβου του Β 1’ Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα...

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιερουσαλήμ Από την μαθήτρια Υρώ Δάβου του Β 1’ Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα..."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιερουσαλήμ Από την μαθήτρια Υρώ Δάβου του Β 1’ Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα...

2 Η Ιερουσαλήμ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ. Η παλιά της ονομασία ήταν Ιεβούς και ανήκε στους Ιεβουσαίους. Ο βασιλιάς Δαβίδ την κατέλαβε από τους Ιεβουσαίους και την έκανε πρωτεύουσα του κράτους του. Αποτελεί ιερή πόλη για τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, τον ιουδαϊσμό, τον ισλαμισμό και το χριστιανισμό, αλλά και αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων της. Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται η έδρα του ορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που αποτελεί την ιστορική συνέχεια της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας. Ιερουσαλήμ - Το τείχος των Δακρύων

3 Η διαίρεση του βασιλείου του Ισραήλ

4 Την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης την Ιερουσαλήμ την κατοικούσαν οι Ιεβουσαίοι, που ονομαζόταν την εποχή εκείνη Ιεβούς ή Ιεβουσαί, μέχρι τις ημέρες που κατακτήθηκε επί των ημερών του Δαβίδ, όταν έστειλε τον Ιωάβ με τους άνδρες του. Οι Ιεβουσαίοι, που κατοικούσαν στην ορεινή περιοχή της Χαναάν, αναφέρονται ως Αμορραίοι. Οι απόγονοι του Ιεροάμ και κάποιοι από τους γιους του Γαβαών, οι οποίοι ήταν απόγονοι του Βενιαμίν, κατοικούσαν στην Ιερουσαλήμ. Μετά την κατάληψη της πόλης από τον Δαβίδ ονομάστηκε Ιερουσαλήμ και «πόλη του Δαβίδ».

5 Η κατάληψη της Ιερουσαλήμ ( Ιεβούς ) απο τον Δαβίδ Δαβίδ όταν έγινε βασιλιάς όλου του Ισραήλ επιχείρησε να καταλάβει την Ιερουσαλήμ, που μέχρι τότε ονομαζόταν Ιεβούς. Οι Ιεβουσαίοι, που κατοικούσαν στην περιοχή, αρνήθηκαν να παραδώσουν την πόλη στον Δαβίδ. Μάλιστα του είπαν πως ακόμα οι τυφλοί και οι κουτσοί θα τον αποκρούσουν, γιατί η πόλη ήταν καλά οχυρωμένη. Παρ' όλα αυτά όμως ο Δαβίδ κυρίεψε το φρούριο της Σιών, που ονομάστηκε στη συνέχεια, Πόλη Δαβίδ.

6 Εκείνη την ημέρα ο Δαβίδ είχε δώσει διαταγή να χτυπάνε και να σκοτώσουν τους Ιεβουσαίους, ακόμη και τους τυφλούς και τους κουτσούς, γιατί τον περιφρόνησαν. Πριν την κατάληψη της πόλης, ο Δαβίδ είχε βγάλει μια διαταγή, ότι ο πρώτος που θα σκότωνε Ιεβουσαίο, θα γινόταν αρχιστράτηγός του. Ο πρώτος που επιτέθηκε στο οχυρωμένο αυτό φρούριο ήταν ο Ιωάβ, ανιψιός του Δαβίδ, κι έτσι έγινε αρχιστράτηγος.

7 Ο Δαβίδ μεταφέρει την Κιβωτό

8 Στο Ναό των Ιεροσολύμων έφεραν τον Ιησού βρέφος στα 12 χρόνια Του. Ο Ιησούς επισκέφτηκε την Ιερουσαλήμ κατά το διάστημα της διακονίας Του. Στο τέλος της δημόσιας δράσης του, σ' αυτή την πόλη έγιναν η Δίκη, η Σταύρωση και η Ανάστασή Του. Λίγο καιρό αργότερα σ' αυτή την πόλη γεννήθηκε η Εκκλησία κατά την Πεντηκοστή, κι από εδώ απλώθηκε στα πέρατα του κόσμου. και τέλος στην Ιερουσαλήμ έγινε η Αποστολική σύνοδος, η οποία άνοιξε το δρόμο της εξάπλωσης του Χριστιανισμού στον τότε γνωστό κόσμο.

9 Το όρος των Ελαιών Ο κήπος της Γεσθημανή Ο Γολγοθάς

10 Αρχαία Ιερουσαλήμ-Νέα Ιερουσαλήμ

11 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "Ιερουσαλήμ Από την μαθήτρια Υρώ Δάβου του Β 1’ Από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα..."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google