Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ανάσταση του Χριστού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ανάσταση του Χριστού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ανάσταση του Χριστού

2

3

4 Μετά τη σταύρωση (οι Ιουδαίοι ηγέτες και οι υπόλοιποι άνθρωποι επέστρεψαν στα σπίτια τους για να ετοιμαστούν για το Σάββατο, που ξεκινούσε με το ηλιοβασίλεμα. Μερικές από τις γυναίκες, όμως, που ακολουθούσαν τον Ιησού, παρέμειναν εκεί για να δουν τι θα συνέβαινε με το σώμα Του Ο Ιωσήφ , ένας από τους Ιουδαίους ηγέτες που ήταν κρυφός μαθητής του Ιησού, είχε πάει με θάρρος στον Πιλάτο και του είχε ζητήσει την άδεια να θάψει το σώμα του Ιησού. . Οι δυο άντρες κατέβασαν μαζί το ταλαιπωρημένο σώμα του Σωτήρα από το σταυρό και το τύλιξαν σε ένα λινό ύφασμα με αρώματα. Ο Νικόδημος , άλλος ένας Ιουδαίος άρχοντας, είχε έρθει για να τον βοηθήσει. Ο Νικόδημος ήταν εκείνος που ένα βράδυ είχε έρθει και είχε μιλήσει μόνος με τον Ιησού.

5 Όταν οι άντρες έθαψαν το σώμα του Ιησού, έφυγαν για τα σπίτια τους με μεγάλη λύπη Τότε έφυγαν και οι γυναίκες νιώθοντας και εκείνες πολλή θλίψη. και κύλισαν μια μεγάλη, βαριά πέτρα μπροστά στην είσοδο. Οι γυναίκες , που βρισκόντουσαν κοντά στο σταυρό, ακολούθησαν τον Ιωσήφ και το Νικόδημο, για να δουν που θα πήγαιναν τον Ιησού. Ο Ιωσήφ είχε έναν καινούριο τάφο μέσα σε ένα κήπο κοντά στο μέρος της σταύρωσης. Ο τάφος αυτός είχε ανοιχτεί μέσα στο βράχο. Μέσα σ’ αυτόν τον τάφο κανείς δεν είχε ταφεί ακόμα. Ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος έβαλαν το σώμα του Ιησού στον καινούριο αυτό τάφο

6 οι Ιουδαίοι ηγέτες και οι αρχιερείς συναντήθηκαν για να γιορτάσουν την επιτυχία τους. Είχαν καταφέρει να θανατώσουν τον Ιησού.

7 Πήγαν στον Πιλάτο και του είπαν: «Κύριε, θυμηθήκαμε πως ο Ιησούς είχε πει ότι θα ανασταινόταν από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα. Θέλουμε να κρατήσεις τον τάφο σφραγισμένο μέχρι την τρίτη ημέρα. Δε θέλουμε οι μαθητές Του να πάνε, να κλέψουν το σώμα Του και, στη συνέχεια, να πουν σε όλους ότι ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αυτό θα έκανε τα πράγματα χειρότερα από ποτέ».

8 Πήγαν στον Πιλάτο και του είπαν: «Κύριε, θυμηθήκαμε πως ο Ιησούς είχε πει ότι θα ανασταινόταν από τους νεκρούς την τρίτη ημέρα. Θέλουμε να κρατήσεις τον τάφο σφραγισμένο μέχρι την τρίτη ημέρα. Δε θέλουμε οι μαθητές Του να πάνε, να κλέψουν το σώμα Του και, στη συνέχεια, να πουν σε όλους ότι ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αυτό θα έκανε τα πράγματα χειρότερα από ποτέ».

9 Ο Πιλάτος τους είπε: «Πηγαίνετε και σφραγίστε τον τάφο μόνοι σας
Ο Πιλάτος τους είπε: «Πηγαίνετε και σφραγίστε τον τάφο μόνοι σας. Θα σας δώσω στρατιώτες για να φρουρήσουν τον τάφο. Θα φροντίσουν ώστε να μη συμβεί τίποτα».

10 Κι έτσι, οι Ιουδαίοι ηγέτες πήγαν και σφράγισαν
Κι έτσι, οι Ιουδαίοι ηγέτες πήγαν και σφράγισαν την πέτρα με τη σφραγίδα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Όποιος έσπαγε αυτή τη σφραγίδα, θα τιμωρούνταν αυστηρά

11 Οι στρατιώτες φύλαξαν τον τάφο όλη την υπόλοιπη μέρα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι Ιουδαίοι ηγέτες ήταν βέβαιοι ότι είχαν απαλλαγεί από τον Ιησού για τα καλά!

12 Το πρωί της Κυριακής, καθώς οι πρώτες ακτίνες του ήλιου άρχισαν να διαπερνούν το σκοτάδι, έγινε ένας δυνατός σεισμός και στον τάφο εμφανίστηκε ο άγγελος του Κυρίου.

13 Μετά κάθισε πάνω πάνω στην πέτρα Είχε τη λάμψη της αστραπής
Όταν οι στρατιώτες ένιωσαν το σεισμό και είδαν τη λάμψη του αγγέλου, άρχισαν να τρέμουν και παρέλυσαν από το φόβο τους. Μόλις κατάφεραν και πάλι να κινηθούν, είδαν ότι ο τάφος ήταν άδειος και έτρεξαν να το πουν στους Ιουδαίους ηγέτες. Ο άγγελος κύλησε την βαριά πέτρα από την είσοδο και έσπασε τη ρωμαϊκή σφραγίδα σαν να μην ήταν τίποτα

14 Οι Ιουδαίοι ηγέτες αναστατώθηκαν πάρα πολύ όταν άκουσαν τα νέα των στρατιωτών και αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι αυτό ήταν έργο Θεού. Έδωσαν, λοιπόν, χρήματα στους στρατιώτες, για να τους δωροδοκήσουν, και τους είπαν: «Μην πείτε σε κανένα τι συνέβη.

15 Nα πείτε στους ανθρώπους ότι οι μαθητές του Ιησού ήρθαν τη νύχτα, την ώρα που κοιμόσασταν, και έκλεψαν το σώμα του Ιησού. Αν ο Πιλάτος το μάθει, θα τον πείσουμε να μη σας τιμωρήσει που κοιμόσασταν την ώρα της υπηρεσίας». Οι στρατιώτες ήξεραν ότι η τιμωρία για κάτι τέτοιο ήταν θάνατος. Έτσι, πήραν τα χρήματα και είπαν ψέματα.

16 Πολύ νωρίς το ίδιο πρωινό, η Μαρία Μαγδαληνή και μερικές ακόμα γυναίκες πήραν μερικά αρώματα, που είχαν ετοιμάσει, και ξεκίνησαν για τον τάφο. Καθώς περπατούσαν προς τον τάφο όπου είχε τοποθετηθεί το σώμα του Ιησού, προσπαθούσαν να σκεφτούν τι μπορούσαν να κάνουν για να μπουν στον τάφο. «Ποιος θα κυλήσει την πέτρα από την είσοδο για να μπούμε μέσα με τα αρώματα;» αναρωτιόνταν. Ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τη βαριά πέτρα από μόνες τους.

17 Όταν έφτασαν στον τάφο, έμειναν έκπληκτες γιατί είδαν ότι η πέτρα είχε ήδη κυλήσει από την είσοδο!
Η Μαρία Μαγδαληνή έτρεξε να ειδοποιήσει τον Πέτρο και τον Ιωάννη για τον άδειο τάφο

18 Οι γυναίκες έφυγαν από τον τάφο τρέχοντας για να πουν στους μαθητές όσα είχαν συμβεί. Ήταν ακόμα πολύ φοβισμένες, αλλά και γεμάτες με μεγάλη χαρά! . Ο άγγελος τους είπε: «Μη φοβάστε. Ο Ιησούς δεν είναι εδώ. Γιατί ψάχνετε τον ζωντανό μέσα στον τάφο; Ο Ιησούς αναστήθηκε, όπως το είχε πει. Δεν θυμάστε ότι είχε πει πως θα ανασταινόταν την τρίτη ημέρα; Πηγαίνετε και πείτε στους μαθητές Του ότι αναστήθηκε». Κοίταζαν, φοβισμένες, η μία την άλλη και αναρωτιόνταν τι είχε συμβεί, όταν ξαφνικά είδαν έναν άγγελο που φορούσε λαμπερά λευκά ρούχα. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες γυναίκες πήγαν μέσα στον τάφο και τον έψαξαν καλά. Ήταν άδειος.

19 Δεν είχαν ακόμα φτάσει στους μαθητές όταν τις συνάντησε ο ίδιος ο Ιησούς. «Χαίρετε», τους είπε. Όταν κατάλαβαν ποιος ήταν, γονάτισαν μπροστά στα πόδια Του και Τον προσκύνησαν. Τότε ο Ιησούς τους είπε: «Μη φοβάστε! Πηγαίνετε να πείτε στους μαθητές μου ότι είμαι ζωντανός κι ότι θα με ξαναδούν σύντομα».

20 - Μέσα στον τάφο, στο μέρος που είχαν αφήσει το σώμα του Ιησού, κάθονταν δυο άγγελοι. «Γιατί κλαις;» της είπαν. «Επειδή πήραν τον Κύριό μου και δεν ξέρω που βρίσκεται», είπε εκείνη. Η Μαρία Μαγδαληνή επέστρεψε στον τάφο για να προσπαθήσει να καταλάβει τι είχε συμβεί. Έκλαιγε, γιατί σκεφτόταν τον Κύριο και πόσο πολύ την αγαπούσε. Θυμόταν πώς την είχε ελευθερώσει από τα τρομερά νύχια του Σατανά. Έσκυψε και κοίταξε για άλλη μια φορά, θλιμμένη, μέσα στον τάφο.

21 Ο Ιησούς της είπε : «Μαρία»
Ο Ιησούς της είπε : «Μαρία». Πόσο θα ξαφνιάστηκε η Μαρία, όταν αναγνώρισε την γνωστή φωνή του αγαπημένου Κυρίου της! Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν ο Ιησούς! «Διδάσκαλε!», φώναξε έκπληκτη. Ο Ιησούς της είπε: «Πήγαινε και πες στους μαθητές Μου ότι επιστρέφω στον Πατέρα Μου και στον Πατέρα σας που βρίσκεται στον ουρανό». Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, η Μαρία έτρεξε να πει στους μαθητές ότι είχε δει στα αλήθεια τον αναστημένο Ιησού! Τότε η Μαρία είδε ότι δίπλα της στεκόταν ένας άντρας . Μέσα από τα δάκρυά της δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν. Νόμιζε ότι ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε τον κήπο. Γύρισε και του είπε: «Κύριε, αν Τον έθαψες κάπου αλλού, σε παρακαλώ, πες μου που Τον έβαλες κι εγώ θα Τον πάρω από εκεί».

22 Τότε ο άγνωστος τους είπε: «Γιατί δυσκολεύεστε τόσο πολύ να πιστέψετε αυτά που σας είπαν οι προφήτες; Δεν γνωρίζετε ότι οι Γραφές λένε πως ο Μεσσίας έπρεπε πρώτα να υποφέρει και στη συνέχεια να βασιλέψει με δόξα;» Τότε τους εξήγησε όλα όσα είχαν γραφτεί στην Παλαιά Διαθήκη για το Μεσσία. Οι δυο φίλοι άκουγαν προσεκτικά, και προτού το καταλάβουν έφτασαν σπίτι. Δεν ήθελαν, όμως, να αφήσουν τον ξένο να φύγει και του είπαν: «Έλα και μείνε μαζί μας». Στην παρέα τους προστέθηκε ένας άντρας που δεν τον ήξεραν. «Για ποιο πράγμα μιλάτε;» τους ρώτησε. «Φαίνεστε πολύ θλιμμένοι!» Ο ένας από τους άντρες ρώτησε: «Μα, δεν είσαι από την Ιερουσαλήμ; Δεν έμαθες για όλα τα πράγματα που συνέβησαν εκεί;» Ο άγνωστος ρώτησε: «Ποια πράγματα;» Εκείνοι απάντησαν: «Οι άρχοντες μας και οι αρχιερείς μας, σταύρωσαν τον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Εμείς πιστεύαμε ότι Αυτός ήταν ο Μεσσίας που μας είχε στείλει ο Θεός, αλλά πριν τρεις μέρες Τον θανάτωσαν. Την ίδια μέρα, δυο από τους μαθητές του Ιησού ξεκίνησαν για να πάνε με τα πόδια από την Ιερουσαλήμ σε ένα χωριό που ονομαζόταν Εμμαούς, και απείχε γύρω στα 11 χιλιόμετρα. Καθώς περπατούσαν, συζητούσαν για το θάνατο του Ιησού και όλα τα παράξενα πράγματα που είχαν συμβεί τις τελευταίας ημέρες.

23 Όταν κάθισαν να φάνε βραδινό, ο ξένος ευχαρίστησε για το φαγητό
Όταν κάθισαν να φάνε βραδινό, ο ξένος ευχαρίστησε για το φαγητό. Μετά έκοψε το ψωμί σε κομμάτια και τους το μοίρασε. Είχαν δει τον Ιησού να το κάνει αυτό πάρα πολλές φορές. Ξαφνικά, Τον αναγνώρισαν και κατάλαβαν ότι αυτός ήταν ο Ιησούς που είχε αναστηθεί από τους νεκρούς! Αμέσως ο Ιησούς χάθηκε από τα μάτια τους.

24 Οι δυο άντρες σηκώθηκαν αμέσως από το τραπέζι και ξεκίνησαν για την Ιερουσαλήμ. Οι καρδιές τους ήταν γεμάτες με τόσο πολλή χαρά που η απόσταση μάλλον τους φαινόταν μικρή.

25 Όταν έφτασαν, βρήκαν τους μαθητές να είναι όλοι μαζί συγκεντρωμένοι.
Τους είπαν: «Ο Κύριος αναστήθηκε! Τον είδαμε. Μιλήσαμε μαζί Του. Είναι ζωντανός!» Μετά διηγήθηκαν στους μαθητές όλα όσα είχαν συμβεί

26 ΑΝΑΣΤΑΣΗ Οι Ιουδαίοι ηγέτες είχαν προσπαθήσει να ξεφορτωθούν τον Ιησού. Το πέτυχαν;. Όχι, δεν το πέτυχαν.

27 ΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο Σατανάς είχε προσπαθήσει κι αυτός να ξεφορτωθεί τον Ιησού. Το κατάφερε; Όχι, δεν το κατάφερε.

28 ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κανείς από αυτούς που αγαπούσαν και ακολουθούσαν τον Ιησού δεν περίμενε ότι ο Ιησούς θα επέστρεφε στη ζωή. Όλοι, όμως, έκαναν λάθος! Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Κέρδισε την τελική νίκη πάνω στην αμαρτία και το θάνατο.

29 ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κανείς από αυτούς που αγαπούσαν και ακολουθούσαν τον Ιησού δεν περίμενε ότι ο Ιησούς θα επέστρεφε στη ζωή. Όλοι, όμως, έκαναν λάθος! Ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς. Κέρδισε την τελική νίκη πάνω στην αμαρτία και το θάνατο.

30 Τι θα γινόταν αν η ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν είχε συμβεί; Τι θα άλλαζε για μας σήμερα; . Θα άλλαζε κάτι σημαντικό. Αν η δύναμη της ζωής του Ιησού δεν ήταν αρκετά δυνατή για να Τον αναστήσει από τους νεκρούς, τότε δε θα είχε τη δύναμη ούτε τις αμαρτίες μας να πάρει, ούτε να μας δώσει τη ζωή που ποτέ δεν τελειώνει. Ο Ιησούς δεν μπορούσε να μας δώσει αιώνια ζωή αν Εκείνος βρισκόταν ακόμα στον τάφο. Ο Ιησούς μπορεί να δώσει σωτηρία και αιώνια ζωή σε όσους Τον πιστεύουν, επειδή ακριβώς αναστήθηκε από τους νεκρούς στ’ αλήθεια. Έτσι, οι άνθρωποι που πιστεύουν σ’ Εκείνον δε θα χρειάζεται να φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν από το Θεό για τις αμαρτίες τους.

31 Αν ποτέ δεν έχεις δεχτεί τον Ιησού ως Σωτήρα σου, μπορείς να το κάνεις τώρα. Αν το κάνεις, θα δεχτείς το ξεχωριστό δώρο της αιώνιας ζωής από Εκείνον. Ίσως μερικοί από σας να έχετε ήδη δεχτεί τον Ιησού ως Σωτήρα σας. Ίσως νομίζετε πως το μόνο που χρειάζεται για να πάτε στον ουρανό και να είστε χριστιανοί, είναι να έχετε συγχωρηθεί για τις αμαρτίες σας. Ναι, αυτό είναι θαυμαστό, αλλά υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο.

32 Όταν δέχεσαι τον Κύριο Ιησού ως Σωτήρα σου, το Άγιο Πνεύμα έρχεται να ζήσει μέσα σου. Γίνεσαι παιδί του Θεού και ανήκεις στην οικογένειά Του. Είναι πάντοτε μαζί σου για να σε φροντίζει. Εκείνος θα σου δώσει τη δύναμη να ζήσεις με τον τρόπο που θέλει ο Θεός, βοηθώντας σε να κάνεις το σωστό και να λες όχι στην αμαρτία.


Κατέβασμα ppt "Η ανάσταση του Χριστού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google