Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους 2016-2017

2 ΘΕΜΑ :Ανδραβίδα και ίππος

3 Οι μαθητές Α2 λυκείου Ανδραβίδας
Αθανασία Παπαναστασοπούλου Άντα Μπούσι Γεωργία Λάττα Γιώργος Κάψαλος Δημήτρης Μητρούλιας Διονύσης Λευκαδίτης Έλενα Λευκαδίτη Ελένη Μπακούση Ζώης Μουζάκης Θωμάς Κολοτούρος Κώστας Μαυρουδής Λαμπρινή Μελιγκώνη Μάνια Μανιάτη Μαρία Λουκοπούλου Νικολίτσα Μπουσδούκου Νίκος Κυπριώτης Πέτρος Μποβολέτης Τάκης Λαγογιάννης Υπεύθηνος Καθηγητής Θεοχάρης Μασσαράς

4

5 Η Σημασία του αλόγου στα ΑΜΕΑ
Ομάδα Εργασίας: Κάψαλος Γιώργος Λαγογιάννης Τάκης Μητρούλιας Δημήτρης Μουζάκης Ζώης

6 Τι είναι η θεραπευτική ιππασία
Ο βηματισμός του αλόγου μοιάζει πολύ με αυτόν του ανθρώπου. Έτσι μεταφέρεται η κίνηση στον αναβάτη που θα έκανε εάν περπατούσε ο ίδιος μόνος του. Οι κινήσεις που εκτελεί το άλογο διαθέτουν ρυθμό και ισορροπία τέτοια που βοηθούν τον αναβάτη να βρει τη δική του. Θεωρείται και γυμναστική παθητική.

7 Σε σε ποιούς απευθύνεται
Η θεραπευτική ιππασία είναι ιδανική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, νευρολογικές και άλλες παθήσεις, όπως και για τα άτομα με αυτισμό, τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α

8 Που βοηθά Στην απόκτηση αυτοπεποίθησης
Σε προβλήματα ακοής και όρασης, καθώς ευνοεί τον προσανατολισμό. Στα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς Στην αρθρίτιδα Στην ευλυγισία των αρθρώσεων Σε καρδιαγγειακά προβλήματα Στην ενίσχυση της αντοχής Στην απόκτηση και τον έλεγχο των κινήσεων του σώματος

9 Πως βοηθάει Καθώς το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα την ίδια κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια στα άτομα με φυσιολογική κίνηση. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών σημαντικά και διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία. Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος, βοηθώντας το άτομο να χαρεί την κινητική του ανεξαρτησία.

10 Τα οφέλη Η θεραπευτική ιππασία συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την υγεία των ασθενών που υποφέρουν από τα προβλήματα που αναφέραμε. Αξιοποιώντας την κίνηση του αλόγου, τη θερμότητά που εκπέμπει, την ικανότητά του για επαφή με τον άνθρωπο, προσφέρει μοναδικά σωματικά και ψυχολογικά οφέλη ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

11 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Ομάδα Εργασίας Θωμάς Κολοτούρος Αθανασία Παπαναστασοπούλου Νικολίτσα Μπουσδούκου Μαρία Λουκοπούλου

12 Η σημερινή κατάσταση Έπειτα, η αγάπη των κατοίκων της Ανδραβίδας με τα άλογα οδήγησε στη δημιουργία δύο ιππικών συλλόγων οι οποίοι διοργανώνουν ετήσιες εκδηλώσεις ανοικτές προς το κοινό. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ανδραβίδας και την κάνουν γνωστή σε όλη την Ελλάδα και σε όσους ασχολούνται με το ευγενές αυτό άθλημα.

13 Η πρώτη εμφάνιση Η ιστορία του αλόγου στην Ανδραβίδα ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια και αναφέρεται πρώτη φορά στην χρησιμοποίηση ίππων από την Ανδραβίδα στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου. Ωστόσο η περιοχή γίνεται περισσότερο γνωστή όσον αφορά τα άλογα και την σχέση των κατοίκων μαζί τους από τον Μεσαίωνα κι έπειτα διότι εκείνη την χρονική περίοδο οι Φράγκοι κυβερνούσαν την περιοχή και ασχολήθηκαν αρκετά με τους ίππους.

14 Ομάδα Εργασίας Νίκος Κυπριώτης Γεωργία Λάττα Άντα Μπούσι Μάνια Μανιάτη
Σχέση ιππέα με άλογο Ομάδα Εργασίας Νίκος Κυπριώτης Γεωργία Λάττα Άντα Μπούσι Μάνια Μανιάτη

15 Η πρώτη επαφή του ανθρώπου με το άλογο
Γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος (στην παλιά εποχή) κυνηγούσε το άλογο ως θήραμα για να τραφεί με το κρέας του και όχι για να το εξημερώσει; Κι όμως έτσι είναι. Σιγά σιγά και με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποίησε ότι το υπέροχο αυτό ζώο θα του χρησίμευε περισσότερο ως «συνεργάτης» στη δουλειά, στη μεταφορά, στη μετακίνηση ακόμη και στο κυνήγι του για τα άλλα ζώα. Άρχισε λοιπόν να το εξημερώνει και να ασχολείται πλέον ποιο θετικά μαζί του. Με το πέρασμα του χρόνου σιγά σιγά το ζώο αυτό που αποκαλείται άλογο μέχρι και σήμερα είναι πλέον ο αχώριστος φίλος του ανθρώπου.

16 Η γοητεία του αλόγου Οι άνθρωποι ανέκαθεν γοητεύονταν από τα άλογα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από την ομορφιά, τη χάρη, τη δύναμη και το μεγαλοπρεπές παράστημα των ευγενικών αυτών ζώων που μας συντροφεύουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στις μέρες μας, έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως απλώς και μόνο το να στεκόμαστε κοντά σε άλογα αλλάζει τη ροή των εγκεφαλικών μας κυμάτων, μειώνει την αρτηριακή μας πίεση και ελαττώνει το στρες. Και μόνο στη θέα ενός αλόγου ηρεμούμε και συγκεντρωνόμαστε στην παρούσα στιγμή. Είναι εντυπωσιακό πώς η ενασχόληση με τα άλογα βελτιώνει την ποιότητα της ζωής όλων μας. Το άλογο ήταν ανέκαθεν και φίλος και σύντροφος του ανθρώπου, σήκωνε τον αναβάτη του ψηλότερα από τους πεζούς και του έδινε δύναμη και ταχύτητα. 

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 ~~~Τέλος~~~


Κατέβασμα ppt "PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google