Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για το σκοπό της εργασίας μας βγάλαμε φωτογραφίες το χώρο της βιβλιοθήκης, πήραμε συνέντευξη από την υπεύθυνή της, καθηγήτρια κ. Σοφία Λούπη, και συγκεντρώσαμε πληροφορίες για την λειτουργία και τη συλλογή της. Φτιάξαμε ερωτηματολόγιο για να κάνουμε το γκάλοπ για την επισκεψιμότητα της βιβλιοθήκης και το μοιράσαμε στα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης και τέλος βγάλαμε τα συμπεράσματα μας.Επισημάναμε τα οφέλη της βιβλιοθήκης και κάναμε τις προτάσεις μας. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ερμοφίλη Καλαμακίδου που μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και την κ. Σοφία Λούπη για τις πολύτιμες πληροφορίες και την φιλοξενία της στο χώρο της βιβλιοθήκης.

3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η Βιβλιοθήκη του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου βρίσκεται στο ισόγειο του σχολείου και λειτουργεί από το σχολικό έτος Είναι δανειστική και λειτουργεί τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Υπάρχει γραπτός κανονισμός που δίνει οδηγίες στα μέλη της (μαθητές και το προσωπικό του σχολείου), για το δανεισμό και τη σωστή χρήση του χώρου και του υλικού.

4 ΣΥΛΛΟΓΗ Οι θεματικές κατηγορίες των βιβλίων είναι:
1.Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία 2. Βιβλία που αναφέρονται στην ελληνική αρχαιότητα (Μυθολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Τέχνη) 3. Γνωμικά-Παροιμίες 4. Ποίηση, Θέατρο, Μουσική, Ζωγραφική 5. Βιογραφίες 6. Μελέτες νεότερης ιστορίας (π.χ. για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία 7. Ανακαλύψεις, Ταξίδια 8. Φροντιστηριακά, κόμιξ 9. Υγεία και Αθλητισμός 10. Σύμπαν, Γη, Περιβάλλον 11. Κοινωνικά αφιερώματα και παιδεία 12.Θρησκεία, Χριστιανισμός 13. Εγκυκλοπαίδειες – Λεξικά (Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά κ.α.) 14. Τέχνης 15. Βίντεο και DVD που αφορούν αθλήματα, ιστορία και συγγραφείς

5 Τα περισσότερα βιβλία που έχει η βιβλιοθήκη ανήκουν στην κατηγορία Ελληνική και Ξένη λογοτεχνία.
Η κα Λούπη έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και μας είπε ότι διάλεξε να γίνει υπεύθυνη στη βιβλιοθήκη γιατί της αρέσουν τα βιβλία, της αρέσει να συναναστρέφεται με τα παιδιά που επισκέπτονται το χώρο και να συζητάει μαζί τους. Τα παιδιά που πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη είναι κυρίως από την Α΄ και Β΄ τάξη και τα βιβλία που προτιμούν είναι αυτά που παίζονται ως ταινίες στην τηλεόραση. Η βιβλιοθήκη επίσης χρησιμοποιείται και ως αίθουσα διδασκαλίας και προβολής ταινιών (dvd). Στην ερώτησή μας αν υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργίας της βιβλιοθήκης, μας απάντησε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες αρκεί να υπάρχει οικονομική βοήθεια.

6 ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ Μοιράσαμε το ερωτηματολόγιο σε 92 μαθητές και συγκεκριμένα: Α΄ τάξη, 24 κορίτσια και 30 αγόρια Β΄ τάξη, 19 κορίτσια και 19 αγόρια Τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι από τα 43 κορίτσια στη βιβλιοθήκη πηγαίνουν μόνο τα 19 και από τα 49 αγόρια πηγαίνουν μόνο τα 25, δηλαδή από τα 92 παιδιά τα μισά και πάνω δεν έχουν επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη. Επίσης τα περισσότερα παιδιά προτιμούν βιβλία επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου, περιπέτειας και ξένης λογοτεχνίας. Στην τελευταία ερώτηση «θεωρείς ότι μπορεί να βελτιωθεί η βιβλιοθήκη: Με ποιον τρόπο;», οι περισσότεροι απάντησαν ότι μπορεί να βελτιωθεί αν γίνει μεγαλύτερη και με καινούριας κυκλοφορίας βιβλία. Μάλιστα κάποιοι πρότειναν ότι θα μπορούσαν, όσοι θέλουν, να φέρουν βιβλία σε καλή κατάσταση από τα σπίτια τους και με κάποιες εκδηλώσεις στο σχολείο να μαζευτούν χρήματα για τη βιβλιοθήκη.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα επειδή τα οφέλη της βιβλιοθήκης είναι αναμφισβήτητα πολλά. Οφέλη: Η βιβλιοθήκη είναι δίπλα μας και δεν χρειάζεται να σπαταλάμε χρόνο για να πάμε αλλού να δανειστούμε βιβλία, ούτε χρήματα για να τα αγοράσουμε. Τα βιβλία είναι καλύτερα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί μας βοηθούν να εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας, να μάθουμε καλύτερα τη γλώσσα μας, να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας . Ταξιδεύουμε σ’ έναν άλλο κόσμο χωρίς να μας κάνει κακό η ακτινοβολία του Η/Υ. Ενέργειες: Προτείνουμε να γίνουν ξεναγήσεις στους μαθητές κατά τμήματα από τους καθηγητές, οι οποίοι θα βάζουν εργασίες από βιβλία της βιβλιοθήκης, έτσι ώστε να παρακινηθούν οι μαθητές να την επισκεφτούν. Να γίνουν επιστροφές πολλών βιβλίων στη βιβλιοθήκη που βρίσκονται στις ντουλάπες των τάξεων. Και τέλος, να ψάξουμε για δωρεές.

8 Οι μαθητές της Α2 τάξης: Βασίλειος Κ. Ελευθέριος-Ραφαήλ Μ. Γκόρικ Χ.


Κατέβασμα ppt "5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google