Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γενικο προξενειο της δημοκρατιας του Ουζμπεκισταν

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γενικο προξενειο της δημοκρατιας του Ουζμπεκισταν"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γενικο προξενειο της δημοκρατιας του Ουζμπεκισταν
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ Ο. Κοσίμοβ, Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα 24 Οκτωβρίου 2016, Αθήνα

2 Η Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν είναι σχετικά νέα χώρα με αρχαία ιστορία
Η Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν είναι σχετικά νέα χώρα με αρχαία ιστορία. Το σύγχρονο Ουζμπεκιστάν απέκτησε την ανεξαρτησία στις 1η Σεπτεμβρίου του 1991.

3 Το Σύνταγμα με βάση της οποίας έχει οικοδομηθεί η νομοθεσία καθώς και η Γνωμοδότηση του Προέδρου το 2010 για την εμβάθυνση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σχηματισμό της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα, αποτελούν βάση του «ουζμπέκικου μοντέλου» ανάπτυξης

4 (κατω βουλη, 150 βουλευτες) 5 ΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ
Ουζμπεκιστάν είναι δημοκρατικό κράτος δικαίου. Το κοινοβούλιο αποτελεί από δύο βούλες (κάτω βουλή)- νομοθετική, και η Γερουσία (άνω βουλή) Πρωθυπουργός διορίζεται απο πολιτικό κόμμα που κερδίζει στις εκλογές την πλειοψηφία των έδρων στη κάτω Βουλή Νομοθετικο ςωμα (κατω βουλη, 150 βουλευτες) 5 ΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑ (ΑΝΩ ΒΟΥΛΗ, 100 ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ) 5 ΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ )

5 Ουζμπεκιστάν πήρε 2η θέση ανάμεσα 141 χωρών
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ Ουζμπεκιστάν πήρε 2η θέση ανάμεσα 141 χωρών Στην αξιολόγηση του Αμερικανικού Ινστιτουτού Κοινής Γνώμης Gallup στο θέμα «Κώδικας Tάξεως»

6 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΩΝΕΣ

7 Η εμφάνηση πρώτων κρατών στην περιοχή του Ουζμπεκιστάν αναφέρεται στο VIII-VII Π.Χ όταν είχαν ιδρυθεί τα κράτη ως: χΟρεζμ Βακτρια

8 Σαμαρκάνδη Τασκένδη Χίβα Μπουχάρα

9 Καρσί Σαχρισάμπς Τερμέζ Μαργιλάν

10 Η ανάπτυξή της οικονομίας στα χρόνια της ανεξαρτησίας αυξήθηκε σχεδόν 6 φορές, κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε πάνω από 9 φορές Τελευταία 11 χρόνια, συμπεριλαμβανόμενης και τρέχουσας χρονιάς 2016, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ εξακολουθούν σταθερά να εκτιμούνται πάνω από 8%, το δημόσιο εξωτερικό χρέος δεν υπερβαίνει το 18.8% του ΑΕΠ Φέτος, έχουν επενδυθεί στην οικονομία γύρω στα 16 δυσ.δολλάρια ΗΠΑ το πόσο που αποτελεί 23.3% των συνολικών φορέων επένδυσης. Στα, τελευταία 5 χρόνια στην οικονομία έχουν δαπανηθεί γύρω στα 67 δυσ.δολλαρια ΗΠΑ, πάνω από 21% είναι ξένες επενδύσεις.

11 Στο Ουζμπεκιστάν λειτουργούν και ασκούν την παραγωγική τους δραστηριότητα οι εξής Πολυεθνικές Επιχειρήσεις: General Motors, MAN, Knauf, Itochu, Rieter, Klaas, Nestle, Coca-Cola, Kogas, Sasol, Ariston, CNPC, Indorama, «Gazprom», Lukoil, LG, Lotte, Sumitomo, Korea Telecom κ.α

12 Ευκαιρίες για τις ξένες επιχειρήσεις στους εξής κλάδους:
- κλωστοϋφαντουργία, - εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων, - εξαγωγή και διανομή ελιάς και ελαιολάδου, - παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, - παραγωγή καλλυντικών προϊόντων με εκχύλισμα ελαιολάδου. .

13 Τρίκαλα, 2014

14 Αθήνα και Θεσσαλονίκη 2014

15 Αθήνα 2014

16 Καλύβια Πεζούλας 2015

17 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Γενικο προξενειο της δημοκρατιας του Ουζμπεκισταν"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google